reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Hej Dziewczyny:-) Witam nowe mamusie lutowe:-)

Ale żeście się rozpisały:-p;-):-D
Ja dziś mam pierwszą wizytę u ginekolog. Troszkę się denerwuję, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze:tak::-)
Co do ciuszków- moja dzidzia ma już dwie torby ciuszków, po swoim starszym kuzynie- synku mojej szwagierki :-) ciuszki są raczej uniwersalne, więc będą pasowały i dla dziewczynki i dla chłopca:-) Poza tym moja bratowa rodzi w listopadzie, więc na pewno coś po niej odziedziczymy ;-):-) Ale sami też na pewno coś kupimy:-) Ja lubię sobie pooglądać wózki i pościel:-) Łóżeczko i komodę zrobi nam kolega z pracy męża:-)

Miłego dnia:-D

reklama
Udało mi się przełożyć wizytę na dziś, także bety już nie zrobię, bo wynik byłby późnym wieczorem i niewiele mi i lekarzowi to da. Pewnie i tak wyśle mnie na betę, ale to już na spokojnie, najwyżej jutro i w czwartek zrobię. Cholera no, boję się jak nie wiem:baffled::unsure:

Co do różów i niebieskości. Moja córka miała różne ubranka, od bieli, ecru, przez pomarańcze, czerwienie - bardzo jej ładnie w czerwonym, zielenie, niebieskości, granaty aż po czarny, cała tęcza. Wcale tych różowych nie było tak dużo, ale niestety w większości najładniejsze ubranka dla dziewczynek są właśnie w różu. Body w traktory nie miała i raczej się za takimi nie rozglądałam, ale za to jakieś koszulki w tygrysy, małpki, króliki, pieski itp. jak najbardziej. Wózek mamy neutralny, matę, leżak, kocyki i pościel też. Chłopczyka na różowo raczej bym nie ubrała, dorosłego faceta a i owszem, jeśli mu róż pasuje, ale po facecie widać, że to facet, a noworodki i niemowlęta ludzie identyfikują na początku po barwach, chyba nie chciałoby mi się ciągle prostować, że to chłopczyk, a nie dziewczynka.:-)

witajcie dziewczyny

patik moze wózkiem to nie będę się chwaliła i robiła firmie reklamy:) chyba że bardzo chcecie wiedzieć...

co do ubranek- podobne jak przedmówczynie- małego chłopca nie ubrałabym w różowe czy w falbaki i kwiatki, ale dziewczynkę w niebieskie już rtak. pozatym z kolorów ubranek to mnie die najbardziej podoba noworodek ubrany cały na biało:) albo w takich bardzo wyrazistych kolorach, a nie pastelach.

Co do zakupów to myślę, że zupełnie inaczej podchodzą do tego pierworudki a inaczej mamy po raz kolejny. te drugie jak piszecie mają juz sporo rzeczy po poprzednich dzieciach wiec niewiele im potrzeba a mama po rz pierwszy musi skompletowac wszystko lub wiekszosć. w moim przypadku wszystko bo jak juz pisałam na rzadne podarunki nie mogę liczyć.
Juz kupiłam kilkanaście ubranek, bo zwyczajnie nie mogę sie powstrzymać:) Mam również listę zakupową, bo muszę miec jakieś ograniczenie w tym kupowaniu. Inaczej wydałabym wszystkie pieniadze na ubranka dla maluszka:)

podziwiam was za picie coli. ja bym sie bała w ciąży napojów tego typu i choc przed ciaza piłam praktycznie tylko cole to jak sie dowiedziałam o dziecku to odstawiłam i nawet na nia nie patrzę

Objawów nadal brak więc siedzę sobie spokojnie i uczę sie na piątkowy egzamin. Po wspaniałym weekendzie mam masę nowej energii:)

Hej dziewczyny
Ale naskrobałyście przez weekend ale udało mi się już przeczytać wszystko, a już i tak nie pamiętam co komu miałam napisać więc napiszę ogólem
Dziewczyny co macie wizyty kciuki zaciśnięte, powodzenia i dajcie znać zaraz po wizycie.
Ja też mam praktycznie wszystko, ciuszki i dziewczęce i chłopięce po rodzinie w spadku i uniwersalne, więc do zakupienia mamy wózek, jak macie dobre opinie o gondolach to podsuńcie może jakiś pomysł, bo dużo tych wózków ...
Mi w kalendarzu chińskim wyszedł chłopiec i się nie sprawdziło, więc nie wierze :)

.jagódka ja nie mam i nie miałam w ogóle temp. w poprzedniej ciąży też, więc nie zawsze chyba muszą być wszystkie objawy ??

A u mnie weekend wypoczełam aktywnie :) pogoda dopisała ale ... straszne mdłości dopadły tragedia !!!!! POwiedzcie mi gdzie mogę kupić herbatę imbirową ?? normalnie w każdym sklepie. Bo tego jeszcze nie próbowałam :/

Ćwierć nuta, Jagódka dajcie znać jak na wizytach:))

a czy macie jakieś sprawdzone lub upatrzone wózki?
z Izą miałam ten i tym razem też mam zamiar kupić taki:) no chyba, że wyszperam coś fajniejszego:)

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: SMART DUO COMBI (3w1) 2012 wózek głęboko-spacerowy + torba pielęgnacyjna GRATIS>

Jedyna rzecz jaka mi została po synku to właśnie wózek - miałam mutsy i bardzo sobie go chwalę . Na szczęście kolor wybraliśmy neutralny więc teraz nie będzie kłopotu :)

Hej, hej Lutoweczki :-)

Dawno nie zagladalam, Siostra weselicho miala wiec nie bylo jak :-)

Witam wszystkie nowe ciezaroweczki no i oczywiscie te stare :-)

Milo czyta sie Wasze posty, ja juz po pierwszej wizycie, opisze w nowym watku.

Mdli mnie nadal strasznie masakra, chyba nigdy w zyciu tak sie nie czulam, ale byle do przodu ;-)

Buziaki dla Wa i milego dnia!

Anioleczek nie przesadzajmy tak znowu z tą reklamą;)) jak coś jest dobre to warto polecać:)) lub mówić jak do d...;/
Asiulinka ja dodawałam świeży imbir, widziałam też zwykłą już z imbirem. Na mnie jednak nie działa, mam takie wrażenie, że nic nie działa, troszkę się łagodzą mdłości po gazowanym,
co do Coli to ja jej nie lubiłam i nie lubię ale fakt w ciąży chwilową ulgę przynosi mam jednak wrażenie, że jako gazowane a nie jakoś skład więc zastępuję wodą:)
ja w pierwszej ciąży tak uważałam co jem a w tej z umiarem oczywiście ale nie mam zamiaru odmawiać sobie jak poczuję na coś silną chęć:)
moja teściowa podobno całą ciąże cole piła (choć nie wiem gdzie w Polsce była cola w 78 roku hahahaha)
ogólnie jestem zła na teścia w weekend wpadliśmy do niego a on do mnie " jak się grubas czuje" no k... mac tak się zapieniłam, że stwierdziłam że jadę do domu bo jestem głodna i zmęczona;/

AAA pytanie do dziewczyn na L4 wy już na takim ciążowym jesteście?

Ostatnia edycja:
reklama
Co do wózków, to polecam Jedo Bartatinę, świetnie się sprawdził. Nawet po śniegu sunie jak w masło:-) Oparcie w spacerówce rozkłada się na płasko, a w gondoli można też dziecko położyć pod kątem. Gondola jest bardzo obszerna i nawet jak dziecko duże, a jeszcze nie siedzi, to spokojnie się mieści w gondoli.

Do góry