reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Hej Dziewczyny:-) Witam nowe mamusie lutowe:-)

Ale żeście się rozpisały:-p;-):-D
Ja dziś mam pierwszą wizytę u ginekolog. Troszkę się denerwuję, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze:tak::-)
Co do ciuszków- moja dzidzia ma już dwie torby ciuszków, po swoim starszym kuzynie- synku mojej szwagierki :-) ciuszki są raczej uniwersalne, więc będą pasowały i dla dziewczynki i dla chłopca:-) Poza tym moja bratowa rodzi w listopadzie, więc na pewno coś po niej odziedziczymy ;-):-) Ale sami też na pewno coś kupimy:-) Ja lubię sobie pooglądać wózki i pościel:-) Łóżeczko i komodę zrobi nam kolega z pracy męża:-)

Miłego dnia:-D

reklama
Udało mi się przełożyć wizytę na dziś, także bety już nie zrobię, bo wynik byłby późnym wieczorem i niewiele mi i lekarzowi to da. Pewnie i tak wyśle mnie na betę, ale to już na spokojnie, najwyżej jutro i w czwartek zrobię. Cholera no, boję się jak nie wiem:baffled::unsure:

Co do różów i niebieskości. Moja córka miała różne ubranka, od bieli, ecru, przez pomarańcze, czerwienie - bardzo jej ładnie w czerwonym, zielenie, niebieskości, granaty aż po czarny, cała tęcza. Wcale tych różowych nie było tak dużo, ale niestety w większości najładniejsze ubranka dla dziewczynek są właśnie w różu. Body w traktory nie miała i raczej się za takimi nie rozglądałam, ale za to jakieś koszulki w tygrysy, małpki, króliki, pieski itp. jak najbardziej. Wózek mamy neutralny, matę, leżak, kocyki i pościel też. Chłopczyka na różowo raczej bym nie ubrała, dorosłego faceta a i owszem, jeśli mu róż pasuje, ale po facecie widać, że to facet, a noworodki i niemowlęta ludzie identyfikują na początku po barwach, chyba nie chciałoby mi się ciągle prostować, że to chłopczyk, a nie dziewczynka.:-)

witajcie dziewczyny

patik moze wózkiem to nie będę się chwaliła i robiła firmie reklamy:) chyba że bardzo chcecie wiedzieć...

co do ubranek- podobne jak przedmówczynie- małego chłopca nie ubrałabym w różowe czy w falbaki i kwiatki, ale dziewczynkę w niebieskie już rtak. pozatym z kolorów ubranek to mnie die najbardziej podoba noworodek ubrany cały na biało:) albo w takich bardzo wyrazistych kolorach, a nie pastelach.

Co do zakupów to myślę, że zupełnie inaczej podchodzą do tego pierworudki a inaczej mamy po raz kolejny. te drugie jak piszecie mają juz sporo rzeczy po poprzednich dzieciach wiec niewiele im potrzeba a mama po rz pierwszy musi skompletowac wszystko lub wiekszosć. w moim przypadku wszystko bo jak juz pisałam na rzadne podarunki nie mogę liczyć.
Juz kupiłam kilkanaście ubranek, bo zwyczajnie nie mogę sie powstrzymać:) Mam również listę zakupową, bo muszę miec jakieś ograniczenie w tym kupowaniu. Inaczej wydałabym wszystkie pieniadze na ubranka dla maluszka:)

podziwiam was za picie coli. ja bym sie bała w ciąży napojów tego typu i choc przed ciaza piłam praktycznie tylko cole to jak sie dowiedziałam o dziecku to odstawiłam i nawet na nia nie patrzę

Objawów nadal brak więc siedzę sobie spokojnie i uczę sie na piątkowy egzamin. Po wspaniałym weekendzie mam masę nowej energii:)

Hej dziewczyny
Ale naskrobałyście przez weekend ale udało mi się już przeczytać wszystko, a już i tak nie pamiętam co komu miałam napisać więc napiszę ogólem
Dziewczyny co macie wizyty kciuki zaciśnięte, powodzenia i dajcie znać zaraz po wizycie.
Ja też mam praktycznie wszystko, ciuszki i dziewczęce i chłopięce po rodzinie w spadku i uniwersalne, więc do zakupienia mamy wózek, jak macie dobre opinie o gondolach to podsuńcie może jakiś pomysł, bo dużo tych wózków ...
Mi w kalendarzu chińskim wyszedł chłopiec i się nie sprawdziło, więc nie wierze :)

.jagódka ja nie mam i nie miałam w ogóle temp. w poprzedniej ciąży też, więc nie zawsze chyba muszą być wszystkie objawy ??

A u mnie weekend wypoczełam aktywnie :) pogoda dopisała ale ... straszne mdłości dopadły tragedia !!!!! POwiedzcie mi gdzie mogę kupić herbatę imbirową ?? normalnie w każdym sklepie. Bo tego jeszcze nie próbowałam :/

Ćwierć nuta, Jagódka dajcie znać jak na wizytach:))

a czy macie jakieś sprawdzone lub upatrzone wózki?
z Izą miałam ten i tym razem też mam zamiar kupić taki:) no chyba, że wyszperam coś fajniejszego:)

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: SMART DUO COMBI (3w1) 2012 wózek głęboko-spacerowy + torba pielęgnacyjna GRATIS>

Jedyna rzecz jaka mi została po synku to właśnie wózek - miałam mutsy i bardzo sobie go chwalę . Na szczęście kolor wybraliśmy neutralny więc teraz nie będzie kłopotu :)

Hej, hej Lutoweczki :-)

Dawno nie zagladalam, Siostra weselicho miala wiec nie bylo jak :-)

Witam wszystkie nowe ciezaroweczki no i oczywiscie te stare :-)

Milo czyta sie Wasze posty, ja juz po pierwszej wizycie, opisze w nowym watku.

Mdli mnie nadal strasznie masakra, chyba nigdy w zyciu tak sie nie czulam, ale byle do przodu ;-)

Buziaki dla Wa i milego dnia!

Anioleczek nie przesadzajmy tak znowu z tą reklamą;)) jak coś jest dobre to warto polecać:)) lub mówić jak do d...;/
Asiulinka ja dodawałam świeży imbir, widziałam też zwykłą już z imbirem. Na mnie jednak nie działa, mam takie wrażenie, że nic nie działa, troszkę się łagodzą mdłości po gazowanym,
co do Coli to ja jej nie lubiłam i nie lubię ale fakt w ciąży chwilową ulgę przynosi mam jednak wrażenie, że jako gazowane a nie jakoś skład więc zastępuję wodą:)
ja w pierwszej ciąży tak uważałam co jem a w tej z umiarem oczywiście ale nie mam zamiaru odmawiać sobie jak poczuję na coś silną chęć:)
moja teściowa podobno całą ciąże cole piła (choć nie wiem gdzie w Polsce była cola w 78 roku hahahaha)
ogólnie jestem zła na teścia w weekend wpadliśmy do niego a on do mnie " jak się grubas czuje" no k... mac tak się zapieniłam, że stwierdziłam że jadę do domu bo jestem głodna i zmęczona;/

AAA pytanie do dziewczyn na L4 wy już na takim ciążowym jesteście?

Ostatnia edycja:
reklama
Co do wózków, to polecam Jedo Bartatinę, świetnie się sprawdził. Nawet po śniegu sunie jak w masło:-) Oparcie w spacerówce rozkłada się na płasko, a w gondoli można też dziecko położyć pod kątem. Gondola jest bardzo obszerna i nawet jak dziecko duże, a jeszcze nie siedzi, to spokojnie się mieści w gondoli.

Do góry