reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Dziękuje :) Też właśnie o to cały czas mi chodzi :) Żebyśmy były traktowane równo albo przynajmniej podobnie :) I lepiej bez komentarzy żeby czytelnie było :)

A mam taką propozycję żeby byłą miła i czysta atmosfera :) może któraś otworzy jednak tego meila do którego na dzień dzisiejszy będą miały załóżmy wszystkie dziewczyny które są tu od miesiąca :) albo od dwóch. I że przyjmujemy zasadę że sobie na razie nie ufamy to bez żadnych danych telefonowo-adresowych :) po prostu pozwoli nam się to tak wizualnie poznać. Siebie i nasze rodziny :) Jak kogoś się widzi to też inaczej się go postrzega i zdobywa zaufanie jest wtedy bardziej realny a nie wirtualny :) Pozwoli to też zweryfikować jakby co osoby nieuczciwe i ich wykluczyć z grupy lutówek. A mamusie i przede wszystkim ich dzieci będą choć przez chwilę traktowane równo :)

a jaka masz pewnosc ze kazdy zostawi swoje zdjecie a nie cudze skopiowane z neta ???????

reklama
my na forum październik 2011 robiłyśmy tak że kilka z nas zgłosiła się jako chętna do odbierania sms i wrzucania ich na forum, na pw wymieniliśmy się telefonami z tymi osobami i wszystko wiedzieliśmy co się dzieje:)

To ja podchwycę pomysł Kasiądz i zgłaszam się jako chętna do odbierania smsów o ile takie informacje może zamieszczać każdy nie tylko moderatorki (chodzi mi o konkretny wątek ale niewiem jak to napisać mam nadzieje że rozumiecie)

Hej Dziewczyny!

Dzieki za zyczenia dla migdalkowej Misi - skarzy sie na bol i sama przynosi mi opakowanie z czopkami, ale idzie ku lepszemu.

Co do burzy grupowej - ja nowa jestem. Dolaczylam do Was, bo siedzac calymi dniami w domu potrzebna jest swiadomosc, ze jest ktos w podobnej sytuacji, kto ma podobnie i nie znudzi go nadawanie na temat zachcianek, dolegliwosci, smutkow i radosci ciazowych. I tyle. Mam nadzieje, ze tutaj to znajde. Nie potrzeba mi zas do szczescia ogladania niczyich mezow, partnerow czy dzieciaczkow jakkolwiek by nie byli piekni czy slodcy. Rozumiem, ze niektorzy maja inaczej i super - tez ok jak dla mnie.

Tyle na razie, jeszcze sie odezwe. Milego rozkrecania porannego zycze.

Ostatnia edycja:
a jaka masz pewnosc ze kazdy zostawi swoje zdjecie a nie cudze skopiowane z neta ???????

No bez przesady :) Przecież każda z nas jest poważną kobietą spodziewającą się dziecka a nie bawiącą się w takie zabawy. A skąd mamy pewność że któraś z nas nie jest w ciąży a tak do zabawy sobie tu z nami pisze? Trochę zaufania...

my na forum październik 2011 robiłyśmy tak że kilka z nas zgłosiła się jako chętna do odbierania sms i wrzucania ich na forum, na pw wymieniliśmy się telefonami z tymi osobami i wszystko wiedzieliśmy co się dzieje:)

I to też jest dobre wyjście. Nawet dobre wyjście. Tylko znowu kwestia zaufania, bo nie wszystkie wszystkim ufają i nie wszystkie wszystkim chcą udostępnić swoje numery telefonów :)

Witajcie

Co do wątku szpitalnego... jak ktoś chce być "donosicielem" nie w brzydkim znaczeniu to ok. Ja mogę też odbierać od was smsy z info...

Na szpitalnym będziemy pisac jak ktos sie hospitalizuje z wszelakich powodów nawet jak urodzi a Żanetka w inny watek będzie wstawiać nasze urodzone pociechy w tabelke by była jasna i przejrzysta jak lista lutowych mam.

Jestem mega niewyspana Zasnęłam o 1 i nie wiem czemu od 2 dni mam skurcze macicy ale tylko jak juz w łóżku leżę, jak zasnę to nie wiem czy mam hehe i z rana też mam znów a w dzień raczej nie no chyba,że ja je nie czuje w natłoku zajęć tak jak leżąc spokojnie w łóżku?

Martwię się troszkę...

Miłego dnia wam...

A jaki macie stosunek do karmienia? Jesteście pewne że chcecie karmić i zaciskając zęby z bólu ale karmić będziecie, czy od razu butelka? A może spróbujecie ale jak się nie uda to nic straconego?

Cześć dziewczynki, ale dyskusja się rozpętała. Nie będę się wypowiadać na temat grupy bo faktycznie atmosfera się popsuła. Skoro osoby, które w niej są nie uważają mojej czy innej kandydatury za godną zaufania to ich strata tylko :-) Fajny wątek z tym szpitalnym s.o.s. tylko nawet gdybym chciała w takiej sytuacji do kogoś napisać to nie mam numeru bo dane kontaktowe są na grupie do której jeszcze większość nie ma dostępu. A nie każdy ma możliwość wejścia do netu w takiej sytuacji.

Jeśli chodzi o dzidziolka to mój uprawia zdrowy styl życia. Codziennie ok godziny 6 rano serwuje sobie poranną gimnastykę i mamusia już nie śpi. Wczoraj cały dzień miałam latany i wcale go nie czułam ale wieczorkiem jak się położyłam nadrobił. Chyba jakieś wymachy nóg ćwiczył bo co chwila dostawałam kopniaka. Ale cwaniak nie chce tacie dać poczuć bo jak tylko mąż kładzie rękę na brzuchu mały się wycisza:-)

Mój mąż chciał mi zrobić niespodziankę i umówił nas na usg 3d. Mam nadzieję, że pewna pani nie potwierdzi dzisiaj wizyty i będziemy mogli pojechać jutro. Bo jak nie następny wolny termin za dwa tygodnie. A ja się najarałam jak dzika na to badanie.
Odnośnie tematu wcześniaków to wczoraj mój mąż wyczytał że najmłodszy uratowany wcześniak na świecie (dziewczynka) przyszła na świat w 22 tygodniu ciąży. Powiało optymizmem ;-) U nas w Polsce z dużym powodzeniem utrzymuje się dzieciaczki z 26-27 tygodnia ciąży.

Chyba coś jeszcze chciałam pisać ale nie pamiętam. Też muszę coś na pamięć brać:zawstydzona/y: jak się przypomni to wejdę i Was pomęczę swoją osobą.

Buziaki!

Deizzi ja tam zamierzam karmić piersią, ale nie na zasadzie zaciskania zębów... wiadomo jakie są minusy, no ale jak w zyciu nikt nie mówił,że będzie łatwo...

Jak będę zmuszona przejśc na butelkę,też nie będzie tragedii choc marzy mi się tak z 18 m-cy cycolenia...:-D

Marta- nie musisz byc na zamkniętym by miec dostęp do ktoreś z mam wystarczy,że priva do któreś napiszesz ,że chciałabyś miec na wrazie co jej numer aby wieści przekazać ot tyle... mamy z pl wymienia się numerami między sobą a wyspowe też między sobą... ja jak pisze smsa to na 6 smsów więc informowanie mamy z wysp troszke by mnie wyniosło he he jak by co mam tel w Plusie i tanie smsy do szystkich polskich sieci więc mozna pisać

Ostatnia edycja:
reklama
Aaaaa wiem co jeszcze chciałam. Moje dziecko z pewnością będzie styczniowe. Niby termin mamy na 1 lutego ale z usg ostatnio nam wyszło 23 stycznia ;-) a mi się marzy 21 stycznia bo Dzień Babci i urodziny mojej mamy albo 22 stycznia bo Dzień Dziadka i 30sta rocznica ślubu moich rodziców.
Jednak nie wybieram się na wątek styczniowy i mam nadzieję że mnie nikt stąd nie wyrzuci. Tak mi tu dobrze...

Do góry