Deizzi
Fanka BB :)
Bello https://www.babyboom.pl/forum/luty-2013-f465/szpitalne-s-o-s-lutowek-2013-a-60094/ i jak np. któraś nie daj Boże trafi do szpitala to pisze smsa do tej do której ma numer np. trzymajcie kciuki jestesmy w szpitalu bo mam za duże cisnienie itp i już wiemy co z daną mamą się dzieje, czemu jej nie ma kilka dni i nasze kciuki magiczne zaciskamy.
Połowa już za nami, niejedna może trafić do szpitala, z różnego powodu i tu wsparcie jest przydatne info znajdzie sie na wątku s.o.s. a tu można komentowac wspierać...
Nadal nie kumam co z tym mailem i jak to działa ehhhh
A... oglądałam dzis na TLC prosto z porodówki i urodziła sie kruszynka w 25 tyg przez cc bo mama miała bodajże stan przedrzucawkowy czy cisnienie za duże i taka tycia 400 iles gram i po 15 tyg ważyła 1.500 gram.
Kiedyś to było nierealne takiego szkraba uratować a teraz to cuda normalnie juz... medycyna idzie do przodu...
Moja kuzyneczka urodził się z wagą 1.200. Poźniej spadła do 900 gram. na takiej łopatce ją podnosili żeby skóry jej nie uszkodzić. Ale po trzech miesiącach wróciła do domu. Miała nie widzieć, nie słyszeć i serce miało mieć wady ale wystarczyła tylko jedna operacja na serduszku. Widzi słyszy i jest radosnym normalnie rozwijającym się dzieckiem. Dogoniła rówieśników
Możemy dziękować że żyjemy w czasie gdzie takie ratowanie jest możliwe. Jeszcze kilkanaście lat wcześniej takie dziecko by zmarło. Mamy szczęście jakby co
Idę spać bo czuję że mam gorączkę. Dobranoc