reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Oj oj gorąco tu dzis jak w ulu...

Co do grupy zamkniętej jest zalozona przez Gosię B. ale obie wybrałysmy na początek kilka mam by nie być tam same i grupe rozruszać.

Nie jest to grupa mam lepszych czy dzieci vipowych.

Tam jest galeria która my widzimy dane prywatne od maila, gg po numer buta... mona obsmarowac siostrę, brata teściową, sąsiada, poruszane są bardziej osobiste sprawy, które nie mają czytac wszyscy bo po co a tu na głównym czyta każdy więc ciężko o jakąs większą wylewność, która czasem jest bardzo potrzebna.

Co jakiś czas dajemy kandydatury osób do grupy i jestgłosowanko, wszystkich mam z zamknietej grupy, czy będa się czuły ok jak dołączy dana nowa mama.

Nie każdy każdego lubi i nie przed każdym sie otworzy, choc puki co kazda kandydatura otrzymała aprobatę i mamy po mału dołączają do grupy co cieszy.

Nie stawiamy na ilośc a na jakośc grupy zamkniętej to raz a dwa nie zapraszamy mam co piszą dużo i długo są na wątku. Bardziej interesuje co kto i jak pisze... bo po tym ocenimy czy przed dana osoba da się otworzyć na grupie zamkniętej i niepopsuje się dobra jak dotychczas atmosfera grupy zamkniętej.

Stwierdzenie,że ktoś jest na wątku długo i dużo pisze to musowo z maruszu musi być na grupie zamkniętej i grzech,że takiej osoby tam nie ma a jest inna, która jest krótko nam znana.

Widać jedna osoba może napisac mało a konkretrnie i zdobyć nasze zaufanie a inna może pisać dużo a być odebrana tak,że jakoś nie specjalnie będzie pasowała do grupy zamkniętej i nie ma co tu brać tego do siebie.
Tak samo jak nie każda otrzyma zaproszenie tak samo mozna na żądanie z grupy zamkniętej odejśc jak coś nie pasi.

Wątek szpitalne sos prowadzę, ja więc jak by co na priv nr proszę to pozapisuję w tel i będe przekazywać informacje.

Żanetka pieknie nam tabelkę mam zrobiła i tu zapytanie, czy z czasem zaopiekuje się wątkiem naszych maluszków i zrobi tabelkę kt kiedy i jakiej płci maluszka urodził.

Jesli zechce sie tym zająć to super i wtedy i do niej nr należy mieć by oznajmić narodziny maluszka.

Ot tyle w temacie i proszę, aby watek lutówek nie ucierpiał na tym,że jest grupa zamknięta, bo takie sa w każdym wątku i siłą,rzeczy nie każda mama jest w grupie zamkniętej, bo wtedy główny nie miał by racji bytu bo po co tu pisac jak można na zamkniętym...

Muszę to napisać: Czyli jeśli komuś mocno zależy na grupie to musi się Wam po prostu podlizywać? Bo wtedy polubicie tą osobę :) Absurdalne. Powinny być jakieś jasne zasady np. tyle i tyle postów, lub tyle i tyle dni z nami a nie nasze widzimisie. Czyli może być jakas dziewczyna której nigdy nie polubicie i niezaufacie i ona i jej dziecko będzie gorsze?

Witam się wieczorem:)
Dopiero teraz mogłam do Was zajrzeć. Rano późno wstałam, potem na grzybki, maluszek pomagał mi zbierać i grzyby mi pokazywał hehe:-D Jestem już pewna, że czuję ruchy maluszka, dziś poczułam go kilka razy, wczoraj raz i dwa dni temu:-)

Oj kochana wypluj ten grudzień!!:-) Mam nadzieje że ja nie urodzę tak szybko, dziecko o rok starsze... Oj nie:-) Moja siostrzenica urodziła się 29 grudnia.:)

Domi ja ruchy maleństwa określiłam tak: to takie uczucie jak by ktoś mnie dotykał od środka. Nie wiem jak innych dziewczyn, ale ja tak czuję. Ja zaczęłam czuć niedawno więc nie są to jeszcze takie wyraźne kopniaki. :laugh2:

Też mam taką nadzieję ale przypadki się zdarzają wiadomo :) na wszystko trzeba być przygotowanym i o wszystkim myśleć.

hello !

Juleczko&Miki zdrowka dzieciaczki, Jula wracaj szybko do domu !

Agisan
dla twojej bezmigdalkowej coreczki tez szybkiego powrotu do zdrowka :) = niestety nie wiem jak mala ma na imie, albo sie nie chwalilas albo przeoczylam :zawstydzona/y:

eve1911 padalcu czytalam twojego posta czytalam, kiedys ci wjade na chate to zobaczysz :rofl2:

klowee czym radzili szczepic prywtageo maluszka ? powiedz powiedz bo mnie bardzo temat nurtuje :tak:

martal gratuluje udanych lowow ja szukam butow, ciezko mi idzie :cool:

ja pisze malo i bede pisac jeszcze mniej poniewaz mam podczytywacza ! moje zycie jest tak porywajace, ciekawe i intrygujace ze warto mnie wyszukac w sieci i sledzic co pisze :sorry: zenadaaaaaaaa !!!!!!!!! eh poprostu rece i brzuch mi opadl ... :eek:

kiepsko mi sie siedzi maly jest tak nisko ze cisnie mnie dol brzucha :shocked2:
wypiety jest chyba plecami do swiata i lezy w poziomie, po prawej mam jego nogi a po lewej glowe :rofl2:

apeluje o spokoj i nie psucie atmosfery :cool2:

Też jestem za ale trochę te zasady bym zmieniła :) bo to takie nie ferr i nie wszyscy równo są traktowani. Ale sza... Cichosza...
hahah sprobowlabys odmowic :-p moderki by ci na chate wjechaly i ustawily do pionu :-D

Deizzi ale ty masz wizje :szok:porody w grudniu ?:eek: styczen to jescze rozumiem ale z grudniem nie przesadzajmy, nikt wczesniaka nie chce :no:

Wiadomo że nikt nie chcę ale niestety wcześniaki się zdarzają a u nas trochę kobiet ze skracającą się szyjką jest. Ja sama w pierwszej ciąży miałam skurcze od 7 miesiąca. Gdyby nie leki to bym wkrótce urodziła :) To tka niezbyt fajna ale realna wizja niestety Październikówki mogą zaświadczyć dobra wiadomość to taka że w Listopadowych nie ma na świecie żadnego Szkraba jeszcze :)

reklama
dziewczyny przepraszam jeśli was straszę, ale nie mam nic przeciw bezpłatnym, jak bym tak szczepiła to np w 2 mcu wypadaja trzy ukłucia na raz po prostu bym je rozłożyła w czasie, jeśli sie da czyli na raz jedno czy dwa a za tydz przyszła na kolejne ukłucie, bo tak można.
zawsze można z bezpłatnych przejść na skojarzone lub na odwrót, np. stac nas na szczepionke kupujemy jedna dawkę potem zmienia nam się sytuacja finansowa i szczepimy bezpłatnie, i nic się nie dzieje złego.
ja jak na razie decyduję sie na płatne bo w pierwszych miesiącach jak będę na macierzyńskim to będzie mnie stać a co potem? zobaczymy
i nie dziwcie się że na wizytach będą wam mówić o szczepieniach płatnych i zalecanych to nie w celach komercyjnych ale każdy ma obowiązek ustawowy do informowania o takich możliwościach

cortina to twój mały ma wg obecnego kalendarza bezpłatna szczepionke na ospę wietrzną

mój maluszek dzisiaj cały dzień uprawia gimnastykę ale pewnie jak tatuś z pracy wróci to jak zawsze się wyciszy i ten znów nic nie wyczuje;-)

dziewczyny przepraszam jeśli was straszę, ale nie mam nic przeciw bezpłatnym, jak bym tak szczepiła to np w 2 mcu wypadaja trzy ukłucia na raz po prostu bym je rozłożyła w czasie, jeśli sie da czyli na raz jedno czy dwa a za tydz przyszła na kolejne ukłucie, bo tak można.
zawsze można z bezpłatnych przejść na skojarzone lub na odwrót, np. stac nas na szczepionke kupujemy jedna dawkę potem zmienia nam się sytuacja finansowa i szczepimy bezpłatnie, i nic się nie dzieje złego.
ja jak na razie decyduję sie na płatne bo w pierwszych miesiącach jak będę na macierzyńskim to będzie mnie stać a co potem? zobaczymy
i nie dziwcie się że na wizytach będą wam mówić o szczepieniach płatnych i zalecanych to nie w celach komercyjnych ale każdy ma obowiązek ustawowy do informowania o takich możliwościach

cortina to twój mały ma wg obecnego kalendarza bezpłatna szczepionke na ospę wietrzną

mój maluszek dzisiaj cały dzień uprawia gimnastykę ale pewnie jak tatuś z pracy wróci to jak zawsze się wyciszy i ten znów nic nie wyczuje;-)

A ja właśnie przy Antku słyszałam od pielęgniarki że musisz na początku zdecydować i to co zaczniesz już musisz mieć do ostatniego szczepienia czyli albo to skojarzone albo bezpłatne. I tak nie jest teraz? Czy tak w ogóle nie było? Bo fajnie jest móc wybrać jak masz wolne fundusze a jak nie masz to zwyczajnie nic Ty nie tracisz. Tylko można tak?

Ania1973G mam pytanie :) a jak Ty trafisz do szpitala to co wtedy z wiadomościami na wątku szpitalnym? Oczywiście broń Boże Ci tego nie życzę ale trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność. Nie lepiej żeby było tak jak jest na innych forach że kto ma od kogo wiadomość ten to piszę? A nie takie koło? Taka mała sugestia...

ja myślę, że na szpitalnym sos powinna pisać osoba, która dostanie od kogoś informację i po prostu to nam przekaże.
ale ma to być wątek bez komentarzy! tak ja myślę. komentować i życzyć zdrówka, dotrwania itp. można tutaj. żebyśmy się tam nie pogubiły

ja myślę, że na szpitalnym sos powinna pisać osoba, która dostanie od kogoś informację i po prostu to nam przekaże.
ale ma to być wątek bez komentarzy! tak ja myślę. komentować i życzyć zdrówka, dotrwania itp. można tutaj. żebyśmy się tam nie pogubiły

Dziękuje :) Też właśnie o to cały czas mi chodzi :) Żebyśmy były traktowane równo albo przynajmniej podobnie :) I lepiej bez komentarzy żeby czytelnie było :)

A mam taką propozycję żeby byłą miła i czysta atmosfera :) może któraś otworzy jednak tego meila do którego na dzień dzisiejszy będą miały załóżmy wszystkie dziewczyny które są tu od miesiąca :) albo od dwóch. I że przyjmujemy zasadę że sobie na razie nie ufamy to bez żadnych danych telefonowo-adresowych :) po prostu pozwoli nam się to tak wizualnie poznać. Siebie i nasze rodziny :) Jak kogoś się widzi to też inaczej się go postrzega i zdobywa zaufanie jest wtedy bardziej realny a nie wirtualny :) Pozwoli to też zweryfikować jakby co osoby nieuczciwe i ich wykluczyć z grupy lutówek. A mamusie i przede wszystkim ich dzieci będą choć przez chwilę traktowane równo :)

Ok kto ma info ten zapodaje na szpitalny watek s.o.s.,żeby nie było,że się wywyższam i jestem Guru :-D

Deizzi - nie wiem o co ci chodzi z tym mailem... chyba nie zakumałam... możesz jasniej...

reklama
Ok kto ma info ten zapodaje na szpitalny watek s.o.s.,żeby nie było,że się wywyższam i jestem Guru :-D

Deizzi - nie wiem o co ci chodzi z tym mailem... chyba nie zakumałam... możesz jasniej...

Jedna otwiera ma hasło i rozsyła je wszystkim tym które są na lutówkach miesiąc albo dwa (kwestia ustalenia). Tak więc każda na tego meila wejść będzie mogła. Każda może tam tylko przed nami a nie całym światem pokazać siebie, męża, dzieci :) żebyśmy też wizualnie się poznały zanim sobie zaufamy i podamy kontakty do siebie.

Do góry