reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

cortina chodziło o to że na rynku mamy szczepienia obowiązkowe bezpłatne i płatne (juz nie mówie o zalecanych) bezpłatne obowiązkowe obejmują pare ukłuć na raz w różne miejsca, sa bardziej agresywne, mniej niektóre oczyszczone i moga dawać więcej odczynów poszczepiennych i
do tego sa szczepionki skojarzone płatne 5w1 lub 6w1, osobiście pani mi polecała zaszczepienie 5w1 i dodatkowo osobno WZWtB, które jest w 6w1, ale wtedy dziecko zamiast 3 dawek WZWB dostaje 5 czy 6 co jest przesada a 5w1 mniej kosztuje niz 6w1 bo 1 dawka od 105 do 120zł, do tego można kupić WZWB Eugerix która jest z tych wszystkich u nas dostępnych najlepsza ale nie bezpłatna jak pozostałe, jej koszt to ok 50zł za dawkę, chociaz bezpłatne tez są ok w tym przypadku
do tego skojarzone to mniejszy stres i dla nas i dla dziecka.

reklama
cortina chodziło o to że na rynku mamy szczepienia obowiązkowe bezpłatne i płatne (juz nie mówie o zalecanych) bezpłatne obowiązkowe obejmują pare ukłuć na raz w różne miejsca, sa bardziej agresywne, mniej niektóre oczyszczone i moga dawać więcej odczynów poszczepiennych i
do tego sa szczepionki skojarzone płatne 5w1 lub 6w1, osobiście pani mi polecała zaszczepienie 5w1 i dodatkowo osobno WZWtB, które jest w 6w1, ale wtedy dziecko zamiast 3 dawek WZWB dostaje 5 czy 6 co jest przesada a 5w1 mniej kosztuje niz 6w1 bo 1 dawka od 105 do 120zł, do tego można kupić WZWB Eugerix która jest z tych wszystkich u nas dostępnych najlepsza ale nie bezpłatna jak pozostałe, jej koszt to ok 50zł za dawkę, chociaz bezpłatne tez są ok w tym przypadku
do tego skojarzone to mniejszy stres i dla nas i dla dziecka.

czyli polecisz tymi 5w1 ? Jestes juz przekonana ?
mnie przy mlodej szczepienia nie stresowaly, jej chyba tez nie bo nie ryczala nigdy uzywalam masci emla i objawow poszczepiennych tez nie miala, teraz malego chce tez szczepic bezplatnymi i rozwazalam rota bo moj syn pojdzie do zlobka hmmm... nie wiem jestem zakrecona w tym temacie :(

Ostatnia edycja:
Aniu pytałaś czy będę chciała zaopiekować się przyszłym wątkiem który będzie poświęcony naszym maluszkom. Z miłą chęcią mogę się tego podjąć. Ale to jeszcze troszkę czasu, mam nadzieje, że żadna lutówka przedwcześnie się nie wypakuję:-) Aniu tylko czy któraś z Was moderatorek założy wątek, czy ja będę miała to zrobić?

Aniu pytałaś czy będę chciała zaopiekować się przyszłym wątkiem który będzie poświęcony naszym maluszkom. Z miłą chęcią mogę się tego podjąć.

hahah sprobowlabys odmowic :-p moderki by ci na chate wjechaly i ustawily do pionu :-D

Deizzi ale ty masz wizje :szok:porody w grudniu ?:eek: styczen to jescze rozumiem ale z grudniem nie przesadzajmy, nikt wczesniaka nie chce :no:

Klowee to mnie podlamalas bo ja już byłam zdecydowana na beplatne...a teraz to nie wiem:(

Martuszka Ty masz do mnie najblizej więc i doCH Wilenska a tam jest ten smyk z mega wyprzedazami, byłam dziś i polecam, pełną rozmiarowka dlamluszkow, taki misowy sweterek z kapturkiem 25zl!
Dziewczyny z Wawy polecam:))
Jeszcze chce kupić pajace z królem lwem:)

Bella pochwalilabys sie na zakupowym zdobyczami :cool2:
ja w tym mies. po usg planuje zakup kolejnych ubranek ale juz nie bodu itp tylo marza mi sie dzinsy, swtereki i dresiki chlopiece :cool2:

reklama
Martuszka Ty masz do mnie najblizej więc i doCH Wilenska a tam jest ten smyk z mega wyprzedazami, byłam dziś i polecam, pełną rozmiarowka dlamluszkow, taki misowy sweterek z kapturkiem 25zl!
Dziewczyny z Wawy polecam:))
Jeszcze chce kupić pajace z królem lwem:)

Bella- ja na razie nic nie kupowałam, bo dostanę furę ciuszków od siostry. Ale skoro kusisz......:-) to nie wiem jak to się skończy :-)

Do góry