reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Nie ma co konfliktów robić :) bo nie ma o co :) ale każda lutówka chciałaby być traktowana tak samo :) Eve Ty tu dużo się udzielasz no nie? I nie ma Cię w grupie? A Aniołeczek? Jest? A powinny być i to musowo.
A powiedzcie mi dlaczego było na początku powiedziane że nie wszystkie lutóweczki tam mają należeć? Przecież każda z nas nosi lutowego "potworka" :)

Ja nie wiem kto tam w tej grupie jest. Mi nie zależy. Musisz innych dziewczyn popytać. Wszystkie nosimy lutówe bąble, ale niektóre są wiesz... takie inne... takie lepsze ;-) żartuję oczywiście :-D
Poza tym wydaję mi się, że to całe udzielanie się powinno być rozpatrywane pod względem jakości, nie ilości. Nie sztuką jest pisać codziennie, ale takie (za przeproszeniem) z tyłka wyciągnięte rzeczy. To o czym wspominałam wyżej :)
Widocznie się nie znam, za młoda i za głupia jestem ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny nie rozpędzajmy się tak ok? po pierwsze zasady były jasno określane co do grupy w momencie wyboru moderatorów. po drugie eve na pewno to nie jest na zasadzie, że tą bardziej lubię więc będzie! chodzi raczej o to, że z założenia grupa to miejsce gdzie można bardziej poufne informacje przekazać itp. a nie każdy zaufa osobom, które napisały o sobie niewiele i udzielają się raz na jakiś czas. poza tym, żeby było jasne - grupa w sumie się cały czas tworzy, a nie idzie to z jakimś rozpędem bo piszemy tutaj! i dziewczyny które dostaną kolejne zaproszenia raczej nie spędzą dwóch dni na nadrabianiu grupy.
to nie było żadną tajemnicą, że ta grupa jest. gdybym chciała to ukryć to bym mogła sobie np. w moim profilu zaznaczyć, że jak ktoś na niego zerka to ma tej informacji nie widzieć, a tego nie robię bo po co? ja wiem, że jest nas więcej niż 15, ale to nie jest jakiś pośpiech.
eve nie podoba mi się określenie "lepszych lutówek" - nie o to chodziło... takich nie ma...

co do wymiany informacji o sobie - ja myślę, że tak czy inaczej każdy powinien się z kimś wymienić na privie numerem tel. na grupie też nie każdy go zapewne chętnie poda bo nie każdy chce, żeby nagle 20 czy więcej osób poznanych w necie ten numer miało. chodzi o to, żeby każda miała jakiś kontakt w razie gdyby się coś działo, żeby resztę poinformować.
powiem wam, że z dziewczynami z grudnia 2010 piszemy już ponad 2 lata i znamy się już chyba faktycznie dobrze, ale takie zaufanie, żeby od razu kilku osobom podać swoje konkretniejsze dane to nie przychodzi od tak. tam chyba jakoś po pół roku to trochę ruszyło bo to jest internet ciotki i nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie - stąd trochę ostrożności by się przydało.

Ostatnia edycja:
Ja nie wiem kto tam w tej grupie jest. Mi nie zależy. Musisz innych dziewczyn popytać. Wszystkie nosimy lutówe bąble, ale niektóre są wiesz... takie inne... takie lepsze ;-) żartuję oczywiście :-D
Poza tym wydaję mi się, że to całe udzielanie się powinno być rozpatrywane pod względem jakości, nie ilości. Nie sztuką jest pisać codziennie, ale takie (za przeproszeniem) z tyłka wyciągnięte rzeczy. To o czym wspominałam wyżej :)
Widocznie się nie znam, za młoda i za głupia jestem ;-)

Zgadzam się z Tobą :) ale fajnie by było mieć kontakt smsowy na porodówce :) Klowee ma dużo mniej napisanych wiadomości ale w grupie jest :) więc to chyba ani jakościowo ani ilościowo nie idzie :) tylko sympatycznie :) No ale cóż :)
Eve jakby co to kontakty telefoniczne na PW?

A i jeszcze gdyby ktoś był zainteresowany tą farbą do łóżeczek to właśnie znalazłam że nazywa się ona Domalux Bezzapachowy i można ją mieszać z 55 barwnikami czyli jest w czym wybierać i poszaleć :)

Oj oj gorąco tu dzis jak w ulu...

Co do grupy zamkniętej jest zalozona przez Gosię B. ale obie wybrałysmy na początek kilka mam by nie być tam same i grupe rozruszać.

Nie jest to grupa mam lepszych czy dzieci vipowych.

Tam jest galeria która my widzimy dane prywatne od maila, gg po numer buta... mona obsmarowac siostrę, brata teściową, sąsiada, poruszane są bardziej osobiste sprawy, które nie mają czytac wszyscy bo po co a tu na głównym czyta każdy więc ciężko o jakąs większą wylewność, która czasem jest bardzo potrzebna.

Co jakiś czas dajemy kandydatury osób do grupy i jestgłosowanko, wszystkich mam z zamknietej grupy, czy będa się czuły ok jak dołączy dana nowa mama.

Nie każdy każdego lubi i nie przed każdym sie otworzy, choc puki co kazda kandydatura otrzymała aprobatę i mamy po mału dołączają do grupy co cieszy.

Nie stawiamy na ilośc a na jakośc grupy zamkniętej to raz a dwa nie zapraszamy mam co piszą dużo i długo są na wątku. Bardziej interesuje co kto i jak pisze... bo po tym ocenimy czy przed dana osoba da się otworzyć na grupie zamkniętej i niepopsuje się dobra jak dotychczas atmosfera grupy zamkniętej.

Stwierdzenie,że ktoś jest na wątku długo i dużo pisze to musowo z maruszu musi być na grupie zamkniętej i grzech,że takiej osoby tam nie ma a jest inna, która jest krótko nam znana.

Widać jedna osoba może napisac mało a konkretrnie i zdobyć nasze zaufanie a inna może pisać dużo a być odebrana tak,że jakoś nie specjalnie będzie pasowała do grupy zamkniętej i nie ma co tu brać tego do siebie.
Tak samo jak nie każda otrzyma zaproszenie tak samo mozna na żądanie z grupy zamkniętej odejśc jak coś nie pasi.

Wątek szpitalne sos prowadzę, ja więc jak by co na priv nr proszę to pozapisuję w tel i będe przekazywać informacje.

Żanetka pieknie nam tabelkę mam zrobiła i tu zapytanie, czy z czasem zaopiekuje się wątkiem naszych maluszków i zrobi tabelkę kt kiedy i jakiej płci maluszka urodził.

Jesli zechce sie tym zająć to super i wtedy i do niej nr należy mieć by oznajmić narodziny maluszka.

Ot tyle w temacie i proszę, aby watek lutówek nie ucierpiał na tym,że jest grupa zamknięta, bo takie sa w każdym wątku i siłą,rzeczy nie każda mama jest w grupie zamkniętej, bo wtedy główny nie miał by racji bytu bo po co tu pisac jak można na zamkniętym...

Ostatnia edycja:
ok- ja moze trochę niekumata jestem, ale:
- co to są te grupy
- i co się tam robi
- i po co one są
- czy to tez takie forum, tylko że niedostępne dla wszystkich i nie każdy je widzi? (tzn. widzą tylko uczestnicy grupy)

nie chcę być niegrzeczna, ale Ania- chyba sobie same trochę zaprzeczacie, że taka grupa nie jest dla wybranych. Bo skoro nie jest dla wszystkich....to jest dla wybranych....:tak:

Dziewczyny ja w grupie jestem, od poczatku jestem na wątku i z miła chęcią zaproszenie przyjelam. Nie czuje się z tego powodu lepsza czy gorsza. Nie traktuje też nikogo lepiej czy gorzej i jk już pisałam kiedyś oficjalnie wszystkie Was luboe tak samo, bo każdy do wątku wnosi coś onnego. Jest mi przykro że takie słowa pod adresem przyjętych do grupy mam piszecie, i to tyle.

Martuszka- owszem jest dla WYBRANYCH ale nie dla LEPSZYCH... !!!!!!!!!!

Nie wiem, juz która napisała,że na grupie zamkniętej sa lepsze mamy i lepsze bobasy... BZDURA KOMPLETNA...

Zgadzam się z Tobą :) ale fajnie by było mieć kontakt smsowy na porodówce :) Klowee ma dużo mniej napisanych wiadomości ale w grupie jest :) więc to chyba ani jakościowo ani ilościowo nie idzie :) tylko sympatycznie :) No ale cóż :)
Eve jakby co to kontakty telefoniczne na PW?

poczułam się urażona i już, w ostatnich latach nauczyłam się bardzo dużej pokory i milczenia w niektórych sprawach, chociaż jestem jeszcze bardzo młoda. nie raz mi to pomogło ale kiedy trzeba też odpowiadam, ale staram się nie ranic niczyich uczuć.

jestem pierworódką, nie mam doświadczenia w wychowywaniu dzieci, i prędzej można ze mną porozmawiać niestety na temat jak można cierpieć i jak wygląda śmierć człowieka a nie tego jak się rodzi życie, ale to nie o to tutaj chodzi dlatego wolę was poczytać niż się bezsensownie udzielać

tak czytałam i się zagapiłam ale wygrałam aukcje i nowy welurkowy pajacyk za 5 zł;) komuś nie pasował prezent, tak myślę że i nas pewnie spotkaja takie niespodzianki:rofl2:

reklama
nie ma to jak skuteczne psucie atmosfery...

mam większe problemy niż debatowanie o czymś co było jasno ustalane...

martwię się o tego bobika mojego małego :(

Do góry