Mi farmaceuta powiedział,że szałwia i tymianek w ciąży są nie wskazane. W ogóle z ziołami trzeba w ciąży wyjątkowo uważać.katar przeszedł bo herbata z szalwią dziala cuda! kocham tą roślinę i obsadzę chyba cały ogród ną
reklama
poli0105
Fanka BB :)
Mi też niemal zawsze wychodzą, bardzo lubię gotować i piec. Ale jakos od wczoraj pierwszy raz mam tak straszne huśtawki nastroju, że szokNie panuję nad tym, więc odpuszczam..Męża też CIĄGLE nie ma, to jest już nie do zniesienia..Chyba przeniosę się do rodziców, bo na głowę dostanę hehe. Pozdrawiam Was
domikcw
Mi farmaceuta powiedział,że szałwia i tymianek w ciąży są nie wskazane. W ogóle z ziołami trzeba w ciąży wyjątkowo uważać.
no i bądz tu człowieku madry jak każdy mówi coś innego jedni mówią apap brac drudzy nie...jedni mówią wypij to drudzy nie. i kogo tu sluchac??
a co do ziół to pije się herbatkę z dwoma listkami i tyle. i to jeden raz. ewentualnie drugi ale zalewa się te same liście.
No nie wiem. Moja lekarka powiedziała,że można brać paracetamol(czyli apap). Ale niektórzy są generalnymi przeciwnikami leków w ciąży albo sami się nie znają. Z tego co wiem to paracetamol w ciąży nawet w szpitalu podają.
Na szałwii jest napisane,e nie zaleca się nawet przyjmowania poniżej 18 roku życia ponieważ brak danych o skutkach niepożądanych. I to jest to co tan farmaceuta mówił o tymianku i szałwii w ciąży. Ja bym nie ryzykowała. A na gardło dostałam lek który się nazywa ISLA.
Na szałwii jest napisane,e nie zaleca się nawet przyjmowania poniżej 18 roku życia ponieważ brak danych o skutkach niepożądanych. I to jest to co tan farmaceuta mówił o tymianku i szałwii w ciąży. Ja bym nie ryzykowała. A na gardło dostałam lek który się nazywa ISLA.
Deizzi
smoniczka ma imprezkę za 5 dni, a ja za 10
Ja też za 10 25 września
patik80
Dziewczyny - ledwo żyję - objadłam się maksymalnie robiłam na życzenie emka tortille pychota ale przesadziłam, do tego zacznę zaraz chyba zionąć ogniem - bo mięsko ostre wyszło a do tego sos czosnkowy
Ten wrzesień to imprezowy się zapowiada
Ten wrzesień to imprezowy się zapowiada
paracetamol jest jedynym bezpiecznym lekiem w ciąży, aczkolwiek lekarz powtarza - jeśli nie musisz to nie bierz, im mniej tym lepiej, zwłaszcza, że mi na te bóle kręgosłupa tylko to mógł dać i zaznaczył, że mogę brać 4 tabletki dziennie i to jest bezpieczne, ale zawsze lepiej nie brać w ogóle...
poli nie martw się... zastępnym razem wyjdzie... ja to też lubie pichcić, ale do początku ciąży nie mogę stać przy garach... wszystko za mnie robi mąż
łaziłam dzisiaj i oglądałam wanienki i przewijaki... masakra z wyborem...
ej... dziewczyny... w ogóle to dzisiaj pierwszy raz poczułam kopniaki dzidziusia... :-) to takie fajne jest... :-)
poli nie martw się... zastępnym razem wyjdzie... ja to też lubie pichcić, ale do początku ciąży nie mogę stać przy garach... wszystko za mnie robi mąż
łaziłam dzisiaj i oglądałam wanienki i przewijaki... masakra z wyborem...
ej... dziewczyny... w ogóle to dzisiaj pierwszy raz poczułam kopniaki dzidziusia... :-) to takie fajne jest... :-)
annaroksana
Sama , smutno, martwię się, płaczę i nic mi się niechce. Czekam aż wylądują to się trochę wnyluzuję ale smutno i pusto będzie i to 10 dni
reklama
Zanetka_22
Witam!
Ja dziś od raza wzięłam się za generalne sprzątanie łazienki, dosyć dużo czasu mi to zajęło, ale się opłacało. W między czasie zrobiłam na obiad biały barszcz z pulpecikami.:-) Teraz biorę się za ciasto, mianowicie papieskie kremówki, mam nadzieję, że mi wyjdzie
Gnidka gratuluję pierwszych ruchów maleństwa, to na pewno cudowne uczucie. Ja niestety jeszcze nie poczułam, ale cierpliwie czekam.
Annaroksana trzymaj się i nie martw się tak dużo, to dzidziusiowi zaszkodzi, a na pewno nikomu nie pomoże. No fakt 10 dni to dużo, ale przecież w końcu wrócą.
Ja dziś od raza wzięłam się za generalne sprzątanie łazienki, dosyć dużo czasu mi to zajęło, ale się opłacało. W między czasie zrobiłam na obiad biały barszcz z pulpecikami.:-) Teraz biorę się za ciasto, mianowicie papieskie kremówki, mam nadzieję, że mi wyjdzie
Gnidka gratuluję pierwszych ruchów maleństwa, to na pewno cudowne uczucie. Ja niestety jeszcze nie poczułam, ale cierpliwie czekam.
Annaroksana trzymaj się i nie martw się tak dużo, to dzidziusiowi zaszkodzi, a na pewno nikomu nie pomoże. No fakt 10 dni to dużo, ale przecież w końcu wrócą.