reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

A wy tu już o porodach myślicie koleżanki?

My jeździmy do lekarza 150 km a szpital to też wolelibyśmy w Poznaniu ale czy zdążymy dojechać?

Na planowana cc napewno ale na naturalny poród ze spontana to nie wiem :-D małe wywoływanie ok 38-40 tyg było by miło jakies przebicie pęcherza zastrzyki na skurcze i już ale tak sie nie da wywoływują dopiero koło 41 tyg więc pewnie 1 lepszy szpital no chyba,że jakąś prywatną klinikę wychaczymy w okolicy.

witam nową mamę, nasza czytelniczkę zapaloną :)

reklama
sylwia ja się obawiam, że mogę nie zdążyć, ale ja po prostu wyboru nie mam. te 90km to mus. na pewno pojadę karetką, żeby już mieć opiekę - tyle mogę zrobić.
pierwszy poród trwał u mnie ponad 13 godzin, drugi jest zawsze niby szybszy, ale mam nadzieję, że nie będzie na tyle szybki, żeby rodzić w samochodzie hehe mąż się śmieje, że może tym razem w 10 godzinach się zmieścimy to spokojnie damy radę :-D

Witam nową mamusie :)
Co do porodu to ja rodziłam chyba z 4godziny i szczerze pojechałam 30km prawie a z 4cm rozwarciem odrazu na porodówke rodzić i mam nadzieje ,że ten poród też będzie szybki i dostane znieczólenie :D

Ryszka bez obrazy ale in-vitro dla jednych jest ostatecznością bo niemogą mieć dzieci i czemu mają się nie wypowiadać przeciesz też są rodzicami też czują i mają dzieci czy poczęte normalnie czy przez in-vitro nieważne zastanów się ile tymi słowami ludziom możesz krzywdy zrobić :/

Ostatnia edycja:
Zdecydowałam się na usg 3d z nagraniem video:-)Więc w poniedziałek nieplanowana wizyta. Jednak chcę iść dla pewności do gina, który ma najlepszy sprzęt w mieście. No i będę mieć pamiątkę, bo mój gin to ciągle ma zepsutą drukarkę:/ 200 zł to jeszcze kwota do przełknięcia:tak:

Poli to prawie tyle co ja musze wydać na 3d tylko ja jeszcze 10f za zdjecia i chyba 10f za film co daje 70f za wszystko albo wiecej wyjdzie z tego co patrze to chyba tyle

Ryszka bez obrazy ale in-vitro dla jednych jest ostatecznością bo niemogą mieć dzieci i czemu mają się nie wypowiadać przeciesz też są rodzicami też czują i mają dzieci czy poczęte normalnie czy przez in-vitro nieważne zastanów się ile tymi słowami ludziom możesz krzywdy zrobić :/

eve jej chyba o co innego chodzi. Nie wiem czy zajrzałaś do tego dokumentu ale z tego co ja zrozumiałam chodzi o to,że in-vitro w niektórych przypadkach nie jest używane tylko wtedy gdy ludzie nie mogą mieć dzieci ale też wtedy gdy ktoś chce połączyć odpowiednie DNA,żeby powstał potencjalnie "lepszy człowiek".
Dokument ciekawy.

poli ja mam z pierwszej ciąży nagranie w 3d i fajna pamiątka. teraz pewnie nie zrobię bo tutaj to koszt 180 euro, a do Pl już się nie wybieram. no a te 180 to jednak mi szkoda bo czekają nas w końcu inne wydatki.

ryszka jeżeli już czytałaś to powinnaś doczytać, że miał być koniec tematu. każdy kolejny post który się odniesie do tej dyskusji będzie usuwany. KONIEC. KROPKA.
tego postu z dokumentem nie usunę bo może niektórzy chcą obejrzeć, ale proszę was dziewczyny zostawmy już to bez komentarza.
już się niektóre grupy mamusiek posypały przez takie "kłótnie" i brak reakcji moderatorów i u lutówek do tego nie doprowadzajmy

reklama
Do góry