reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Martuszka ja na ostrodzkiej więc zapraszam na kawke sasiadko hehe
Tak pamiętam tego doktora, nikt na patologii nie miał nim dobrego zdania ale pojawiał się raz a tydzień i robiło się wesoło hahaha

Co do "swojego" doktora to niestety wg. Mnie podstawa, przed brodnowskim pojechałam z wynikami na madalinskiego a tam pierwsze pytanie kto panią skierował, jak usłyszeli że nie ich dr to stiwerdzili że nie mają miejsca! Nawet ktg nie zrobili a godzinę później w brodnowskim okazało się, że mam już poród przedwczesny. Teraz to bym kazała sobie wydać zaswadczenie że znają wyniki i odmawiają przyjęcia. Ale koniec koncow mi się przysluzyli bo tu opiekę mialam dobra.

reklama
Hej Dziewczyny:-D
Witam nową mamusię i maluszka:happy:

Smoniczko jak katar ci jeszcze nie przeszedł to spróbuj zrobić sobie inhalację z olejku eukaliptusowego, ja go sobie paliłam w kominku zmieszanego z wodą i przeszedł mi katar:)

Martuszko ja będę rodzić w IMiD a mieszkam 70 km od warszawy takze nie martw się że nie zdążysz dojechać:) Pozatym tylko w instytucie jest darmowe znieczulenie zewnątrzoponowe i każda rodząca ma własną położną podczas porodu. Moja siostra rodziła w instytucie i jest bardzo zadowolona. Ja już byłam tam na izbie przyjęć 3 razy i bardzo miło zostałam przyjęta, lekarka mi wszystko wyjaśniła i uspokoiła. Mamy ten sam termin to może się spotkamy:)

Ojjj joj gorąco się zrobiło heh aż mnie do toalety na siusiu popędziło :/ dziś jestem stałym bywalcem u siebie w kibelku bo maluch tak kopie ,że co chwila siusiam :/
Wiecie czy to ważne czy któraś wydała 3tys na wózek czy mniej jak dla mnie możecie mieć wózki z diamentów i złota ważne ,żeby dziecią krzywda się nie działa i ,żeby mieć dobry humor :)
co do ubrań ja zrezygnowałam z kupna butów i spodni kupiłam leginsy ocieplane dwie pary i wyciągnełam swoje adasie jak noga mnie będzie boleć to kupie sobie na gąbce dopiero:)
a ogólnie zrezygnowałam z takich zakupów bo mój M obiecał mi na gwiazdke szpilki różowe nike i stwierdziłam ,że będe oszczędzać jak się da bo są drogie a skradły moje serce :)
Ja miałam migrene przez 2miesiące w ciąży na samym początku później inwestycja w paracetamol i przeszło a teraz mnie męczy ząb mądrości i w nocy zawsze o 2 się budzę i musze wziąść tabletke bo zdycham delikatnie mówiąc :) poczekam jak całkiem wyjdzie i pójde go wyrwać :)

martuszka, kiara - ja mam do szpitala 90 km!! i żadnego innego po drodze w razie czego nie ma więc to jest dopiero stres hehe
w Poznaniu nie wiem jak jest teraz, ale jak rodziłam 2 lata temu to też był tylko jeden szpital gdzie bez robienia problemów za darmo dawali zewnątrzoponowe.
a co do swojego szpitala to ja wtedy zostałam tam tylko dlatego, że miałam swojego lekarza od nich. reszta dziewczyn była wysyłana dalej (oczywiście szpital dzwonił i się dowiadywał gdzie są miejsca i je przyjmą) bo porodówka przepełniona. no ale stwierdzili, że dla "swoich" coś tam się jeszcze znajdzie. nie powinno tak być, ale dlatego jednak warto mieć lekarza w szpitalu, w którym chce się rodzić

Martuszko ja będę rodzić w IMiD a mieszkam 70 km od warszawy takze nie martw się że nie zdążysz dojechać:) Pozatym tylko w instytucie jest darmowe znieczulenie zewnątrzoponowe i każda rodząca ma własną położną podczas porodu. Moja siostra rodziła w instytucie i jest bardzo zadowolona. Ja już byłam tam na izbie przyjęć 3 razy i bardzo miło zostałam przyjęta, lekarka mi wszystko wyjaśniła i uspokoiła. Mamy ten sam termin to może się spotkamy:)

o! nie wiedizałam o tym zniaeczuleniu i położnej, pokrzepiająca informacja. Ja wybrałam ten szpital ze względu na moja doktor prowadzacą, tez byłam w tym szpitalu 2 razy- generalnie nie było zle, ale tez nie mam dużego doswiadczenia ze szpitalami.

Balla- :-)

Dziewczyny- jak to wogóle jest: jadę do jakiego chcę szpitala rodzić?? I albo mnie przyjma bo jest miejsce, albo nie? Tak? czy cos trzeba wcześniej zgłaszać? Ja trochę noga jestem w tych tematach, chodzę do prywatnej przychodni, więc nie jestem w państwowej placówce zarejestrowana. Ale płacę podatki :)

Kiara w brodnowskim też jest darmowe znieczulenie, ale poloznej indywidualnej to nie ma:(( nawet mówili że nie można opłacić ani lekarza ani poloznej...Instytut ma bardzo dobre opinie.
Ja jednak liczę sie z koniecznością polezenia na patologii więc wolę szpital który jest blisko domu:/

Kiara w brodnowskim też jest darmowe znieczulenie, ale poloznej indywidualnej to nie ma:(( nawet mówili że nie można opłacić ani lekarza ani poloznej...Instytut ma bardzo dobre opinie.
Ja jednak liczę sie z koniecznością polezenia na patologii więc wolę szpital który jest blisko domu:/

Dziekuje za mile przywitanie:)))

Ja rowniez lubie tuniki, wiec jeszcze przez jakis czas wystarczy mi to co mam, zwlaszcza, ze brzuszek nie jest jeszcze duzy ( jesli ktos nie wie ze jestem w ciazy to nie zauwaza roznicy) ale spodni juz kupilam kilka par, 3 dresowe, po 2 pary leginsow i jeansow i czarne z materialu do pracy. poza tym duze inwestycje w bielizne- zawsze mialam duzy biust, ale teraz to juz przesada hehe;-) i majtki... nie wiem co sie ze mna porobilo ale nie moge patrzec na stringi, a moimi ulubionymi majtasami- tak majtasami bo inaczej nie moge tego nazwac sa takie pelne, duze ktore moge sobie naciagnac prawie pod biust:) tylko w takich czuje sie komfortowo;-)

Skadowal mi się cały post więc gryzmole jeszcze raz:))
Martuszka jest tak jak mówisz idziesz i badają jak mają miejsce to przyjmują jak nie to odsyłają, tak jak pisze Gosia dla swoich zawsze miejsce się znajdzie:)
To jest jescze jeden plus brodnowskiego, że to szpital wojewódzki i oni muszą Cię przyjąć, łaski nie robią:))

reklama
Dziewczyny nie boicie się tak daleko rodzić? Pytam osób które mają wybór ale jednak decydują się na oddalony szpital. Ja bym się bała że nie zdążę dojechać i zacznie się wszystko po drodze a tego bym nie chciała.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry