reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Martuszka ja w brodnowskim, w tej ciąży mam lekarke z niego. W zeszłej byłam z ulicy, ale po miesiącu w szpitalu znała już wszystkich hehe i personel godny polecenia, dyskretnie i na luzie zzo za free dla chętnych, jednoosobowe salę do porodu. Trochę chamskie i zlewcze były pielęgniarki noworodkowe ale wtedy to myslalam tylko juz o wyjściu do domu:0)Przy porodzie pełen profesjonalizm i naprawdę miła atmosfera;) A Ty masz już jakieś typy? To gdzie mieszkasz jak mogę wiedzieć?

reklama
annaroksana- 77 to moj rocznik, wiec jestesmy rowiesniczkami:)

cos wiecej o mnie- to moja druga ciaza, pierwsza niestety zakonczyla sie poronieniem w 9tym tygodniu, w maju zeszlego roku. Potrzebowalam troche czasu aby dojsc do siebie i dokladnie po roku, stwierdzilam ze jestem gotowa aby probowac:) Szczesliwie nie czekalismy dlugo i od razu w pierwszym miesiacu zamiast kolejnej @ zobaczylismy 2 kreski na tescie. Cieszymy sie kazdego dnia coraz bardziej, poniewaz tym razem wszystko wyglada bardzo dobrze, choc mysle, ze strach pozostanie do samego konca:) ale to chyba uczucie ktore w mniejszym lub wiekszym stopniu towarzyszy wiekszosci przyszlych mam:)))
Nadal pracuje i chcialabym jak najdluzej, zwlaszcza ze szefostwo probuje jak moze ulatwic mi zycie:)))
Ps. Czytam was od samego poczatku i kazdy dzien zaczynam od przegladania forum:)))

Bella- rzut beretem od CH Targówek :) A Ty?

Bródnowski mam najblizej, ale mam bardzo nieprzyjemne doswiadczenia, byłam tam rok temu na izbie przyjęć i przezyłam istny horror. Izba przyjęć też w nocy jak z horroru. Ale mam koleżanke, która chwaliła sobie tam poród. Moja pani doktor jest z IMiD i chciałabym tam własnie rodzić, bo jak na izbie widzą nazwisko ze swojego szpitala- to chyba jednak lepiej traktują. Do szkoły rodzenia zapisałam się własnie do IMiD. Ale jest opcja że nie dojadę na poród- więc coś awaryjnie trzeba mieć :-D

Ja na Bialolece do ch targowek mam 5 min. Na izbie przyjęć na poloznictwie? Ja jak tam trafiłam w styczniu to przyjęli mnie hmm może nie chłodno ale normalnie jak to w szpitalu, a za nim zakończyli badanie to już się smialam z paniami i już humory miały lepsze i były milsze:)
Moja przyjaciółka rodziła w instytucie dwa razy i bardzo chwali sobie, też ma lekarza od nich;))

martik witam :) miło widzieć kolejną irlandzką mamuśkę :-D
poli w Poznaniu to hurtownia w Komornikach na ul słonecznej i bobomarket w swadzimiu koło leroy merlin.
annaroksana najważniejsze, że już lepiej :)
bella ja takiego zamiłowania do kupowanie butów nie mam, ale mam koleżankę co jak wyjdzie na zakupy to wraca z nową parą i nie ma ich już gdzie chować :-D

a teraz odnośnie gorącej dyskusji! aniołeczek ostrzegam, że tego typu teksty i to jakim tonem napisałaś są nie na miejscu i następnym razem nie skończy się na ostrzeżeniu ale na szybkim ucięciu tego typu dyskusji! nikt tu nie chce kłótni, a ty ją właśnie prowokujesz więc ja i Ania mówimy zdecydowane STOP! masz prawo wyrazić swoją opinię, ale uważaj na to w jaki sposób to mówisz...
KONIEC TEMATU!

A ja powiem tak:

- wózka nie kupuje bo już mam po pierwszym dziecku (był drogi ale od razu zakładałam, że nie będę go wymienać na inny i że będzie służył w przyszłości - czyli teraz, drugiemu dziecku).
- spodni ciążowowych z panelem mam w sumie 7 par (5 kupnych + 2 od kuzynki). 3 pary odsprzedam dalej, bo nie trafiłam z rozmiarem. Tak to już jest jak się kupuje przez inetrent. Ja się z tym liczyłam i z góry założyłam, że zostawię sobie tylko ze 3 pary które najpiej będą leżeć. Tych od kuzynki się nie spodziewałem, więc są bonusem.

Ja staram się nikogo nie krytykować. Każdy przy zakupie czy to wózka, czy ubrań czy innych rzeczy musi wiedzieć czego chce i jakie ma możliwości finansowe i tyle.

- bardzo pragnę, aby moje dziecko urodziło się zdrowe i jest to dla mnie priorytet. Jeśli nie będzie mi to dane to oczywiście i tak będę kochała je z całych sił. Kiedy mój starszak zachoruje, też chcę i robie wszystko, żeby szybko wrócił do zdrówka, nie kocham Go wtedy mniej ani nie myslę o jego oddaniu.

To chyba normalne.

Martik - witamy, witamy :-)
annaroksana - dobrze, że jest dobrze ;-)

Witam nową mamusię:-) jak nas podczytujesz od początku to już wszystko o nas wiesz tak więc pisz dużo :-)

Dziewuszki u mnie wyszło słoneczko, jak któraś chce to podrzucę parę promyków na lepszy humor:-)

Dzisiaj kolejny dzień kiedy będe pilnować 3 letniej Ewci:-) wczoraj było tak śmiesznie i zabawnie z nią w domu, że juz się nie mogę doczekać naszego maleństwa:-) Tylko mój pies strasznie o nią zazdrosny, ale musimy go przyzwyczajać do dzieci bo nie wiem co to będzie jak się kruszynka urodzi.
Na obiadek mam dzisiaj naleśniki z serem:-)

Ja na Bialolece do ch targowek mam 5 min. Na izbie przyjęć na poloznictwie?

no to możliwe że jesteśmy sąsiadkami :) ja mowie, ze mieszkam na Targowku, ale to terytorialnie Białołęka (dla mnie Białołeka to ta na modlinskiej). Jeśli masz niedaleko do starego kościółka albo stadniny- to znaczy że możesz na pieszo wpaść do mnie z tą rybą po grecku :-D

tak- byłam na izbie przyjęć połoznictwa. Była noc, pamietam tylko koszmarny rząd połamanych wieszaków jak za komuny w hollu, z tej ciemnosci wyłonił się po kilkuminutowym nawoływaniu czarnoskóry doktor, który zmiaszał mnie z błotem, wyładował chyba wszystkie swoje frustracje, potem juz był miły i udzielił mi pomocy. Badanie odbywało się w pomieszczeniu takim chyba 2X1,5 metra, gdzie ja lezałam na fotelu ginekologicznym, doktor obok, jakas pani co pisała dokumentację. W miedzyczasie podobno była jeszcze w tym pomieszczeniu sprzataczka z mopem i wiadrem (tak mówił mój partner), ja nie pamiętam nawet całej wizyty. Wiec mega nieprzyjenmnie to wspominam.
Ale tak jak napisałam- moja znajoma poród wspomina tam bardzo dobrze. Była zadowolona.

PS. przeczytałam swojego posta- doktor oczywiście stał obok i mnie badał, a nie leżał obok mnie, jak by mogło wynikać z tego powyzszego opisu :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Zapomniałam napisać, że szyjki to już prawie nie było:szok: ale dzielnie była zamknięta. Doktor powiedział, że wyciągnął ją spowrotem na 2,2 nie chcę wiedzieć jak on to zrobił, bo wiem jak się cała ruszałam przy tej operacji:eek:. Dobrze, że już po:laugh2:

A ja się dowiedziałam przy ostatnim badaniu,że moja szyjka ma 20mm :szok: ale Pani doktor nic nie mówiła więcej, powiedziała,że zamknięta i wygląda to bardzo dobrze.
Dopiero potem sobie przypomniałam,ze jak robiłam 1 usg w panice(wymyśliłam ciąże pozamaciczną) to tamta babka tez mówiła,że mam krótką szyjkę, więc może taki mój urok. Ale zapisała to sobie w karcie więc chyba będzie to sprawdzać.

dziewczyny, wczoraj mało nie umarłam :-(
w południe zaczęła potwornie bolec mnie glowa, do wieczora bolała juz coraz bardziej. W koncu powymiotowałam się (nie wiem czy z bólu, czy coś mi zaszkodziło). Bolała całą noc, rano obudziłam się dalej z bólem i teraz cały czas ćmi, choć juz jest trochę lepiej niż wczoraj czy rano. Nie wiem czy to moja migrena na zmianę pogody, czy cos mi zaszkodziło- ale nie życzę nikomu takiej masakry :-(

Mam koleżankę która zawsze przy migrenie rzyga jak kot :/ i nie jest w stanie w ogóle funkcjonować.

reklama
Ależ się wszystkie rozpisałyście, przez ten czas jak mnie nie było, a byłam przecież rano, to przecież nie tak dawno:-)
Widzę, że gorąco było.:szok: Powiem w tej sprawie tylko tyle, że chyba każda z mam przekłada nad płeć zdrowie dziecka i każdy ma prawo o tym pisać. Chyba każdy chce mieć zdrowe dziecko, ale to nie znaczy, że nie będziemy kochać chorego dziecka. Co do ciuchów ja akurat miałam szczęście, bo dostałam od koleżanki 5 par spodni ciążowych, a na górę mam dużo tunik, więc starczy. Lubię mieć dużo ciuchów, ale nie zawsze jest to możliwe, bo dużo pieniędzy też nie ma. Każdy zresztą ma swoje upodobania.

Witam serdecznie:)

Czy przyjmiecie mnie z moim 18to tygodniowym ogonkiem do waszego grona?:)))
Mam na imie Marta, termin porodu na 14.02.2013. W zeszlym tygodniu dowiedzialam sie, ze fasolka w moim brzuszku to na 100% chlopak, dzidzia nie miala oporow aby od razu wszystko pokazac i pozwolic uwiecznic to na zdjeciu:)
Pozdrawiam wszystkie ciezarowki:)

Witamy Cię gorąco. Widzę, że termin porodu taki sam jak mój i kilku innych dziewczyn z forum. Rozgość się i napisz coś o sobie proszę!!:-D:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry