reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Gosiu pewnie gdybym nie stracila pierwszej ciazy podchodzilabym inaczej. Ale kiedy zorientowalam sie ze jestem w ciazy i poszlam do GP, to zrobila test zeby potwierdzic i kazala wrocic w 12tym tygodniu bo teraz zbyt wczesnie aby cos powiedziec(6tydz) nie dala mi listu do szpitala, bo stwierdzila ze tez zbyt wczesnie. Wiec teraz od razu kiedy sie dowiedzialam, poszlam do polskiego lekarza, od razu zrobil mi usg(7tydz) okazalo sie ze mam krwiaka 2cm, wiec dostalam odpowiednie tabletki i polezalam 10 dni w domku az wszystko bylo dobrze. I tak juz zostalam u niego, bo od razu wzbudzil moje zaufanie a do irlandzkich lekarzy jakos go nie mam, ale musze przyznac ze opieke w szpitalu po stracie dziecka mialam cudowna, a spedzilam tam 3 dni z powodu duzej utraty krwi. I przyznaje sie bez bicia, jestem teraz nadgorliwa i chodze do lekarza co 3 tyg sprawdzac czy wszystko jest ok:))))

reklama
Ja obiadu dziś nie robiłam. Młodego wysłalałm na obiadek do babci za ścianę (sama też coś skubnęłam ;-)). Mąż jak wcześniej wspomniałam tez się rozchorował i stwierdził, że on sobie zrobi zwykłe kanapki bo i tak smaku nie ma.
Właśnie dzwoniła psiapsiółka, że za cwhilkę wpadnie na kawkę do naszego domowego szpitala :-) Zarazki Jej nie straszne, mówi, ze chętnie uda się na L4 :-)

Witam :)
A powiedzcie mi robiłyście sobie a raczej sprawdzałyście płeć z tego słynnego kalendarzyka chińskiego? Jak możecie to srawdźcie co Wam wychodzi a obok napiszcie co powiedział lekarz że jaka płeć ok? Mi w pierwszej ciąży wyszedł chłopak i się sprawdziło; teraz wychodzi dziewczynka i zobaczymy :) :) :)

martik ja byłam u GP w 5 tyg. od razu wysłała list do szpitala i w 12 tyg miałam usg w szpitalu już. do gina poszłam prywatnie bo jedno co mi się nie podoba to fakt, że do 12 tc to ich to średnio interesuje i jest prawo naturalnej selekcji, a tak naprawdę wiele z tych poronień można by było uratować... ale nie ukrywam, że dziwi mnie, że nie wykazali większego zainteresowania teraz Tobą jak jesteś po poronieniu bo tutaj wiem, że jak już ktoś raz poronił to wzywają do szpitala wcześniej. jak widać - wszystko zależy od szpitala i GP...
ja nie mam wielkiego zaufania do polskich lekarzy bo dobry lekarz z Polski nie wyjeżdża do takiego kraju jak Irl :/ choć w Dublinie jest podobno dobra ginka jedna. aaaa i jeden koleś co też do Corku przyjeżdża - podobno super, ale nie pamiętam nazwiska - jakiś Ahmed czy coś. na pewno nie polskie nazwisko, ale jednak Polak - przynajmniej po części :D

Cortina chodziło m raczej np. O skracajaca się szyjke albo o masakrę na wadze itp. Hehehe u mnie to już teoretycznie ogonek wg. Tej gin. Jest haha

Gosiu ja wlasnie do niego chodze- Makbul Ahmed, nie jest polakiem ale ma polskie obywatelstwo i konczyl studia w Lodzi. Wiem wlasnie, ze tu wszystko zalezy od szpitala i GP, kiedy rozmawialam z polozna w szpitalu, powiedziala mi ze oni nie panikuja do 3go poronienia, a jedno jest czyms tak normalnym ze nawet nie zaracaja sobie tym glowy.

Deizzi mi z kalendarza wychodzi dziewczynka a z usg chlopak:)

Ostatnia edycja:
Bella będzie ok trzymamy kciuki wracaj szybciutko i zdawaj relacje a w razie co tfu tfu odpukac to wiesz,że nasze kciuki działaja cuda więc nie ma co się bac a dzielnie przyjąć to co doktor przekaże...

martik a ile płacisz u niego? bo ja jeśli nie zrobią porządnego połówkowego w szpitalu (choć mam nadzieję, że zrobią) to będę albo do tego Niemca się zapisywać, albo właśnie do Ahmeda... ale czytałam, że nigdy nie wiadomo ile się u niego zapłaci :-D

reklama
Do góry