reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

aniołeczek i po co tak ostro??? nikt nie powiedział, że dziecko chore będzie gorsze!
no a co do ilości ubrań to ja myślę, że to każdego indywidualna sprawa - ktoś chce mieć jedną parę spodni to niech ma, ktoś 5 też niech ma. to każdej prywatna sprawa z jaką ilością będzie się czuła komfortowo i w czym będzie chodziła

reklama
aniołeczek nie rozumiem dlaczego kupienie kilku ubrań na okres ciąży jest masakrą:sorry: ja osobiście nie kupuję, ale tylko dlatego że mam dwie pary z panelem z poprzednich ciąż, do tego kilka tunik, szerokie swetry i po prostu z tego co mam to jakoś obchodzę, bez strojenia ale mam się w co ubrać, oprócz tego mam 3 pary spodni z gumką więc jest wybór. Nie wyobrażam sobie mieć 1 pary spodni i jednych legginsów, chociaż siedzę w domu i nie prowadzę bujnego życia towarzyskiego:-D a jak jeszcze ktoś pracuje, wychodzi do ludzi, na spotkania to przecież musi w czymś chodzić - nie ma sensu kupować całej garderoby, ale jak ktoś nie może pokombinować z tego co ma w szafie to niestety coś kupić trzeba;-) dlatego warto szukać coś używanego na allegro, czy w ciuchach...

a co do urodzenia chorego dziecka to przecież żadna z dziewczyn nie pisała że chce tylko zdrowe - tak to dziwnie zabrzmiało:sorry:

co do ubrań to ja też mam z poprzedniej ciąży, bluzek nie kupuje bo na codzień chodzę w tunikach, jednak spodni mam 2 pary, kilka par leginsów i 2 spódnice i planuje jeszcze coś na dół dokupić, bo spodnie mam z poprzedniej ciąży i teraz jest zimno a one jeszcze za luźne:(((
nie oceniajmy się w ten sposób bo sama Aniłeczek pamiętasz jak było Ci przykro jak ktoś krytykował, że chcesz kupić wózek za taką a nie inną cenę.
co do "gadania" to jak dla mnie normalne, każdy wierzy i modli się, że jego dziecko będzie zdrowe, jedne o tym nie mówią a innym sprawia ulgę mówienie o tym i po to jest forum:))

Ja też chcę mieć zdrowe dziecko i wiadomo że jak będzie chore to też je będe kochać i napewno nie oddam ale jest bardzo dużo osób które niechce chorego dziecka i oddaje je. Nie można oceniać ludzi bo chcą mieć zdrowe dziecko albo mają dużo ciuchów to jest każdego indywidualna sprawa i inne osoby powinny to uszanować

więc skoro dla kogoś głupotą jest kupienie wozka takiego jak ja sobie wybrałam to dlaczego dla mnie nie moze być głupotą posiadanie kilkunastu różnych zestawów ubrań? Każdy ma inne priorytety. Ja np wolę nosić jedne spodnie a kupić drogi wózek ktoś uważa inaczej. Nie mam z tym żadnego problemu. po prostu wyrażam swoje zdanie ot co. Jeśli wam przeszkadza to, że wyrażam swoje zdanie na różne podejmowane tematy to proszę mi to napisać. Jaśli nie ma odważnego powiedzieć na forum można na pw. Jestem otwarta na wszelką krytykę:)

Ale gorąco się na forum zrobiło, aż parzy :szok:

Co do ubrań to ja mam jedne spodnie z panelem i jedną parę dresów i wydaje mi się to za mało, tzn jeszcze jeden taki komplet by mi się przydał. Kupiłam sobie również rajstopy ciążowe, bo mam sporo sukienek dzianinowych i mam zamiar w nich chodzić, ale niestety na taka pogodę jak jest obecnie nie mam butów do takiego stroju, więc czekam na zimę jak będe mogła kozaki założyć:-) (mam nadzieję, że wcisnę nogi w te z tamtego roku) Zastanawiam się też co będzie z kurtką. Wszystkie moje rzeczy mam u teściów na strychu (20 minut drogi spacerkiem odemnie) i musiałabym zobaczyć czy coś będzie miało szansę wystąpić zimą czy muszę myśleć o zakupie czegoś nowego. Zaczyna do mnie docierać ile jeszcze kasy na to wszystko pujdzie, a jeszcze tak naprawdę nic dla dzidzi nie mamy :-(

Patik bidolku, przesyłam uściski i dmucham na kolanko żeby nie bolało:-)

Poli z tym avizo też kiedyś miałam identyczną sytuację, ale w sumie nic z tym nie zrobiłam poszłam odebrać paczkę i tyle. Jakoś nie umiem walczyć o swoje :-(, ma nadzieję, że jak będzie dziecko to trochę się zmienię pod tym kontem.

Witam wszystkie mamusie:-) byłam rano na pobraniu krwi, wróciłam do domu, zjadłam, trochę posprzątałam i zaraz muszę biec do pracy:-( pogoda do kitu...szaro buro i ponuro, najchętniej bym w domu została:-D
Rany po co ci tyle ubrań? ja z ciążowych rzeczy mam jedne spodnie i jedne leginsy i mam zamiar w tym chodzić do samego porodu! A i z normalnych ubrań mam niewiele więcej. po co łomu tyle ciuchów? Gdzie ty to mieścisz? i kiedy masz czas w tym wszystkim chodzić? Masakra jakaś
ja akurat nie wyobrażam sobie do lutego śmigać w jednej czy 2 parach spodni. Niestety jeszcze pracuję:rofl2: charakter mojej pracy nie pozwala mi na ubranie się w leginsy czy dresy. A największym powodem mojego zapotrzebowania na ciuchy jest to, że mam w domu dużego psa, a utrzymanie przy nim jednej pary spodni w czystości byłoby dla mnie mega wyzwaniem:-D Poza tym lubię mieć ubrania na zmianę. Od czasu do czasu robię przegląd szafy i rzeczy których nie noszę oddaję kuzynce, która ma ośmioro dzieci, w tym 2 córki mojej "postury":happy:wtedy zwalnia się miejsce na nowe.
aniołeczek, masz prawo mieć inne zdanie, ja Cię za to nie skrytykuję, bo nic mi do tego.

miłego dnia Wam życzę, choć pogoda nie nastraja pozytywnie;-)

Ostatnia edycja:
Aniołeczek prowokujesz czy jak?
ogólnie powiem tak: nie przeszkadzają mi Twoje posty i Twoje zdanie, to co mi przeszkadza to porównanie do obozów! i stawianie znaku = między "najważniejsze jest dla mnie zdrowe dziecko" a "jak będzie chore to go nie chcę"
i ja już kończę rozmowę na ten temat

zasiadam właśnie do obiadku ... bez przekonania bo to tylko zupka jarzynowa ale coż:((

Ja z awizo też miałam takie jazdy i też nic nie zrobiłam tzn. awanturę na poczcie ale pani powiedziała zdawkowo, że mogę skargę złożyć i tyle;/

reklama
więc skoro dla kogoś głupotą jest kupienie wozka takiego jak ja sobie wybrałam to dlaczego dla mnie nie moze być głupotą posiadanie kilkunastu różnych zestawów ubrań? Każdy ma inne priorytety. Ja np wolę nosić jedne spodnie a kupić drogi wózek ktoś uważa inaczej. Nie mam z tym żadnego problemu. po prostu wyrażam swoje zdanie ot co. Jeśli wam przeszkadza to, że wyrażam swoje zdanie na różne podejmowane tematy to proszę mi to napisać. Jaśli nie ma odważnego powiedzieć na forum można na pw. Jestem otwarta na wszelką krytykę:)

wiesz co? dzisiaj chyba jesteś w jakimś bojowym nastroju :-p z tego co sobie przypominam (chyba że było inaczej to mnie popraw) to nikt nie napisał że jest głupotą kupowanie wózka takiego jaki sobie wybrałaś, tylko też dziewczyny wyrażały pogląd, co do tego czy same wydały by taką kwotę na wózek - jak masz i Ci się podoba to ok, Twoja sprawa. Ja nie mam więc nawet o tym nie myślę i już!
Każdy ma prawo wyrażać tu swoje opinie i zdanie na każdy temat, ale można to robić nie naskakując na inne osoby - ja tak uważam i staram się trzymać nie tylko tutaj na forum, ale również w życiu - jak z kimś rozmawiam to choć jestem odmiennego zdania to przekazuję swoją odmienną opinię a nie oceniam drugiej osoby, tylko dlatego że myśli albo robi inaczej - przynajmniej się staram:sorry:

Do góry