reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Aniołeczku nieźle Ci biust urósł, miseczka 2 rozmiary większa :szok: masz rację kupować biustonosz w dużym rozmiarze to masakra...i w promocji łatwiej znaleźć miseczki B, C, a jak większa to już gorzej

reklama
Ja też należę do tych biuściastych 70E chociaż obecnie pewnie już troszkę większe i muszę pomyśleć o nowym staniku bo te co mam już mi się wrzynają i odgniatają na cyckach.

Dobra jestem;)
Mąż się foszy ale po tym co zrobił, to jego szczęście że nie próbuje podejść...to tak w ramach miłości rodzinnej hehe

Mi piersi urosły o rozmiar i są takie ksztaltne, nie bola i nie są wrażliwe i też nic z nich nie leci.

Co o znieczulenia u mnie w szpitalu za free i sami pytają czy chce a ja...zawsze chce sobie ulżyć, Belle rodzilam w znieczuleniu i jak je juz dostaam to świat stał się piękniejszy:)
Mam nadzieje że teraz też nie będzie z tym kłopotów.

Ja planuje wychowawczy ale to zależy wszystko od finansów.

Jak ktoras chetna mogę poczestowac babeczkami cytrynowo jogurtowymi;))

a.m.g ja na wychowawczym nie dałabym rady, siedząc w domu ciągle z dzieckiem, w zarzyganej koszulce, z przemoczonym stanikiem, tłustymi włosami, nie mogłam się doczekać powrotu do pracy i byłam zła że od razu wygonili mnie na urlop. Nie wytrzymałabym siedząc w domu. I do tego dziecko mocno się przywiązuje i później jest duży problem:tak:

hej:-)

a.m.g też mi się wydaje że najpierw zastanów się jaka jest Wasza sytuacja finansowa, co będzie jak wrócisz do pracy, kto zostanie z dzieckiem...czasami przy braku pomocy bliskich i miejsc w żłobkach, zostaje opcja niania, która na cały etat jest olbrzymim wydatkiem i zwyczajnie mamie nie opłaca się wracać:baffled: ja gdybym miała możliwość to poszłabym na urlop wychowawczy, ale z powodu kredytu muszę wracać. Ale kto wie...jak wygram w lotto to nie będę miała takiego problemu:-D

dagus nie wiem jak to jest rodzić ze znieczuleniem - podejrzewam, że gdyby w moim szpitalu byli otwarci na podawanie znieczulenia to bym się zdecydowała:tak: ale nie są, więc pewnie znowu będę rodzić bez...

eve1911 potwierdzam co napisała Gosia wkładki Johnson's są najlepsze, przynajmniej z tych co używałam, w miarę są też z Penaten, natomiast jak dla mnie tragedią są wkładki z Bell - przeciekają, zwijają się - zdecydowanie nie polecam!
z nianiami to różnie jest, ja za moją płacę 200zł więcej niż za publiczny żłobek i nie mam problemu że nie mogę się po pracy spóźnić przez korki czy zaspy:)

wkładki też polecam jahnson. Podkusiło mnie kupić takie materiałowe (chyba aventu ale nie jestem pewna) i beznadzieja, bardzo szybko przeciekają, nie polecam nikomu tym bardziej że trochę kosztowały.

Jeśli chodzi o znieczulenie to rodziłam bez i teraz też tak się nastawiam. Zresztą w szpitalu na który się nastawiam nie dają:)

A ja dzisiaj fatalnie się czułam, ledwo do pracy dojechałam, całą drogę z głową w otwartym oknie, ale się udało

jeden rozmiar tylko przybyło mi pod biustem troszkę:)
Miseczka o 2 rozmiary - tak naprawdę, bo kiedy w obwodzie zwiększasz to miseczka jest automatycznie większa. Np. ja(przed ciążą) nosiłam 75E, ale np. jak nie mogłam dostać takiego to brałam 80D - wtedy miseczka jest taka sama, 80E byłaby już trochę za duża...chociaż teraz myślę, że ten rozmiar będzie dla mnie odpowiedni, bo moje staniki też się jakieś przymałe zrobiły :baffled:

Wreszcie zabrałam się za ten "poród na wesoło" :-D
Przeczytałam tylko kilka pierwszych stron i tak się śmiałam, że się popłakałam i rozbolał mnie brzuch, dlatego reszta na później:-)

reklama
smoniczka też masz taki problem z dopasowaniem stanika? Gdzie w ogóle kupujesz biustonosze?

Kupowanie stanika to totalny kosmos:wściekła/y: zazwyczaj jak miseczka dobra to obwód zły i na odwrót. Ostatni kupowałam tutaj Samanta (w Gorzowie maja stacjonarny sklep). Mają duży wybór naprawdę byłam zaskoczona. Oczywiście do pewnego momentu robiłam wielki błąd i kupowałam standardowo 70C i myślałam, że jest ok. Oczy mi się otworzyły jak przymierzyłam inne rozmiary. Niestety w zwykłych butikach rozmiary są standardowe więc nawet nie było mowy żeby mieć większą miseczkę, bo automatycznie obwód był za duży.

Do góry