reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Witajcie

po drzemce mi lepiej bo ciepło było i znow glowa bolała a teraz leczo jem.

Jagodzinkę poproszę i kilka placków z cukinii a jak by która robiła krokiety lub pierogi z kapustą i grzybami to mój juz auto odpala i ruszamy co by zdążyć na czas, bo tak za mną chodzą a chęci do roboty brak a kupne to już nie ten smaczek... :-D

reklama
Tak Was czytam i stwierdzam, że chyba tylko ja nie mam problemu z piersiami. Na początku troszkę się powiększyły ale nie drastycznie, teraz mam bardziej tkliwe brodawki ale bez szału. Poza tym nic nadzwyczajnego...

Ja też nie mam problemu z piersiami:-) Tylko troszkę wrażliwe brodawki przy dotyku:-):-D:-D Nic mi z nich nie leci nic nie cieknie:-D

Dziewczyny, mam problem, musze iść na L4 to jest straszne no ale cóż moje miejsce pracy raczej nie jest bezpieczne a tym bardziej dla kobiet w ciąży. Mam do Was pytanie czy wy macie zamiar wrócić po macierzyńskim do pracy czy dalej wychowawczy

Ja po macierzyńskim na pewno nie wrócę do pracy, a przynajmniej to tej w której pracowałam, a to dlatego bo teraz już w tamtych okolicach nie mieszkam i warunki pracy też nie były za ciekawe. :szok: Myślę, że pójdę na wychowawcze i w między czasie będę szukać nowej pracy, bo nie wiem czy wyrobimy finansowo z jednej pensji.

Gosia.B dzięki za informacje jakie wkładki laktacyjne są najlepsze:-) Wcześniej nie miałam pojęcia co to jest a co dopiero jakie wybrać:-D

Zjadłam na obiad zamówione ruskie, a tu mąż przynosi pierogi ze śliwkami od teściowej:tak::-) No więc teraz biorę się za nie, pycha:) Mąż mnie trochę zaniepokoił, bo teściowa martwi się swoim bólem brzucha..Niby nic takiego, ale ponad 10 lat temu miała ona nowotwora i to w ostatnim stadium..Uratowano ją metodą eksperymentalną. Głupio mi, że nic sie ostatnio z teściami nie widujemy..Ale oni nie odwiedzają nas, a my nie mamy jak pojechać, bo auta brak. No i dopiero teraz zaczęłam wychodzić z domku przez wcześniejsze bóle..Teściowa jest jaka jest, ale martwię się, oby to nie było nic groźnego:-(

ja też poproszę jedną babeczkę z jagodami :) placek z cukinii chętnie spróbuję bo nigdy nie jadłam. Mi też od kilku dni dopisuje apetyt, niedawno zjadłam barszcz a już za mną drugie chodzi. Czekam tylko na znak od A. że wyszedł z pracy i wstawiam ziemniaczki. A do nich gotowane jajco w sosie musztardowym i sałata z jogurtem na słodko-kwaśno.
Dzisiaj nabrałam ochoty na wyjście ze znajomymi na jakąś pizzę i piwko, muszę na piątek lub sobotę zorganizować jakieś spotkanko. W pierwszym trymestrze było niewyobrażalne bo szybko spać się chciało ale teraz chyba dam radę. Trzeba korzystać póki jeszcze w miarę mobilna jestem :)

wśród lutówek jest eve1911:tak:

patik zapomnialas dodac nasza cudowna, jedyna, wiecznie glodna, wspaniala, piekna, inteligenta, wesola, smerfastyczna Eve1911 hi hi :-D

pierogi byly boskie kurierem wam poowysylalam jak kurier nie zje to doniesie na kolacje :-D
zmeczylam sie dzisjszym lazeniem, nawrzeszczalam na dziecko bez powodu w sumie :zawstydzona/y: i czuje sie do dooooooooopy :baffled:

Cześć dziewuszki.
tak się cieszyłam, że jużwszystko przeszło( mdłości, bóle piersi i brzuszka) a tu ból głowy dziś straszny mnie złapał:szok:
Tak się zastanawiam jak to jest, że co napiszecie to mi się zaraz też zdarza:confused:
Kto z kim przystaje taki się staje:-)
miłego wieczorka:-D

Cześć dziewuszki.
tak się cieszyłam, że jużwszystko przeszło( mdłości, bóle piersi i brzuszka) a tu ból głowy dziś straszny mnie złapał:szok:
Tak się zastanawiam jak to jest, że co napiszecie to mi się zaraz też zdarza:confused:
Kto z kim przystaje taki się staje:-)
miłego wieczorka:-D
lutowki maja na ciepbie Anno zly wplyw hehe :-D

salatki jarzynowej ktos chce ???? zjadlam pol paczka i misyalalm ze dziecko z brzucha wyskoczy !!! :szok: takie pobudzone po slodkim bylo, najlepiej je czuje wlasnie w miejscu blizny po cc Eve1911 chyba dobra teoria z ta blizna ! :cool2: ty mialas CC ? :szok: czy ja cos zle rozumuje bejbe ???

Nie mówcie już nic o jedzeniu...nażarłam się tyle kopytek, że czuję się jak prosiaczek :baffled:
Co do piersi, to moje trochę urosły (z pół rozmiaru),są bardziej równe:-) i w sumie ciągle są takie wrażliwe i bolące jak przed okresem...Nic mi nie leci i w sumie to boję się, że z lewej mi nie poleci, bo miałam jakiś rok temu zabieg na brodawce...:hmm: mam jednak nadzieję, że będę mogła normalnie karmić piersią, chociażby po to, żeby schudnąć ;-)

Juz wiem czemu u mnie bzrucha nikt nie widzi !
bo uwage przykluwaja cycki 80d przy mojej budowie sa dosc widoczne :-D kazdy patrzry na cycki a nikt na to co pod nimi :-p taka nowa teorai moich koelzanek ktore jak sie dowiaduja w ktorym tc jestem to mowia ze zarty sobie robie :sorry2:

reklama
cortina to jeszcze nie masz źle z biustem... ja normalnie nosiłam 70e a teraz 75f:( masakra stanik kupić to jest koszmar... a jak ktoś nie wie to i tak brzucha nie zauważa:( za mały jeszcze i pod ciuchami nie widać.

Poprosiłabym którąś o wstawienie w odpowiedni wątek przepisu na te placki z cukinii...

Zabija mnie to siedzenie w domu... niech się już zacznie rok akademicki:(

Do góry