reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Ja w poprzedniej ciąży przytyłam jakieś 13 kg. Ciekawe jak teraz będzie :-)

U nas już też prawie wszyscy wiedzą... chciałam poczekać do wizyty ale się nie dało ;-)

reklama
U mnie wie mąż, moi rodzice i brat, moje dwie przyjaciółki i jeden kumpel, koleżanka z pracy, bo bardzo kibicowała i chłopaki z pracy, bo chcę ich przygotować psychicznie, że kiedyś zniknę na dłużej;-) No i dziewczyny z forum, na którym prowadziłam wykres.

Witam fankę "Walki o tron" - czytałaś czy tylko oglądałaś?

Czytalam wszystkie czesci of course:) Wielka fanka G.R.R.Martina ze mnie :-D Serial ok, ale wiadomo ze ksiazek nie przebije.

Mdlosci mnie dzisiaj od rana dopadly. A dopiero zaczynam 5 tydzien! Tylko dobrze ze piersi mnie nie bola tak bardzo.

A jak tam wasze samopoczucie?

Też czytałam wszsytkie i choć serial jest niezły to zgadzam się, że książek nie przebije :-)

Witam Panie:)
co do witamin to ja w ciąży brałam na zalecenie lekarza a mała i tak była z hipotrofią (gorzej brzmi niż jest) była drobna 2570 i 50 długości.
tak jak pisałam tylko na innym forum, podobno w ciąży należy unikać leków a ja na patologii jak byłam naliczyłam 21 tabletek dziennie + 3x dożylnie.

Dziewczyny kiedy powinny się kończyć mdłości? wiem, że ok 13 tygodnia ale faktycznie to tak długo trwa?
ja mam gorsze wieczorem przypuszczam, że dlatego, że rano biorę B6 i to mi pomaga a wieczorem już nic;/

Nie pocieszę Cię pewnie jak napiszę, że w pierwszej ciąży mdłości mnie dopadły późno bo w 9 tygodniu, ale trzymały do 16. Wszystko zależy od tego kiedy łożysko przejmuje sterowanie hormonami i wtedy zwalnia z tego nasz organizm, a jest to chyba sprawa bardzo indywidualna.
Współczuję wszystkim, które borykają się z mdłościami, oby jak najszybciej się skończyły a resztę dziewczyn ominęły.

U mnie najważniejsze osoby już wiedzą :-)

Witam wszystkie nowe lutowe mamusie:-D

Ja w poniedziałek na pierwsze USG:-) już nie mogę się doczekać:-) Na razie jestem na telefonicznej kontroli mojej ginki- mam zalecenie :Luteina 2x2 no i magnez+b6:-)
Ogólnie troszkę czuję się przeziębiona:crazy: Czuję lekko gardło:crazy: Płukam wodą z solą,pije syrop prawoślazowy i dziś zrobiłam sobie syrop z cebuli:baffled: Jak mi nie przejdzie do końca tygodnia, to idę do lekarza, bo boje się, żeby mi to dalej nie poszło :no::-(
Ja dziś do południa nawet fajnie się czułam, a później ok. 16.00 musiałam się położyć spać :-) i tak przespałam do 19 :-p:-D No, ale czuję, że znowu mnie senności biorą;-) Idę się umyć i spać:-) Do jutra :-)

póki co to oprócz mojej najlepszej przyjaciółki, i ciotek z BB nikt jeszcze nie wie:tak: po wizycie u gina poinformuję w pracy, a całą resztę nie wiem kiedy:-p jakoś mi nie śpieszno bo wiem że mogę spotkać się z różnymi komentarzami, ale to już kwestia tego że to trzeci dzidziuś - mam wrażenie że otoczenie zupełnie inaczej reaguje na pierwsze bądź drugie dziecko;-)

widzę że ciągle nas przybywa:-) fajnie:-)

jagódka to dobrze że wynik bhcg znów wyższy - uspokojona już?
baskaaa gratki z okazji tych dwóch kreseczek:-)
ewitka ach ta niecierpliwość kobiet ciężarnych:-D pewnie do soboty jeszcze jakiś teścik zaliczysz, co?;-)

witam,
chyba i ja zaglądała tu będę częściej:)
gratuluje przyszłym mamusią
ja dzisiaj zrobiłam test i 2 kreski........
z wizytą u lekarza poczekam do przyszłego miesiąca bo z doświadczenia wiem że jak się pójdzie za szybko to ciąży nie potwierdzi.
czy się ciesze? sama nie wiem, zważywszy na to że mam 8 miesięczną córę myślę że będzie ciężko, już jest ciężko bo jestem strasznie śpiąca cały czas a nie mam możliwości się przespać:( mąż się bardzo cieszy i już całą rodzinę zdążył powiadomić:szok:

Patik, zdecydowane uspokojona:-D Ja do lekarza muszę się wybrać, bo wyjeżdżam 24.06 na urlop, a kończy mi się duphaston, więc muszę się mu pokazać, chociażby po to, żeby dał receptę.

Patik na razie jestem twarda może do soboty wytrzymam bez testowania :) zobaczymy ;-) straszne to zniecierpliwienie moje odliczam w kalendarzu dni do wizyty :) życzę kobitki miłego dnia !!!

Witajcie nowe przyszłe mamusie

Ja b6łam wczoraj u GP i obliczyła że jestem 6 i pół tc i termin mam na 4 luty, na wizyte do midwife ide 26.06 na szczescie 23 mam wizyte u PL ginekologa mam nadzieje że wszystko jest ok

Dzisiaj znowu mdłości i oczywiście śniadanie wylądowało w wc tak poza tym to zmęczenie teraz od tego wymiotowania boli mnie brzuch strasznie meczace te mdłosci

no i ciagle wcinam ogorki kiszone:-)

reklama
Cześć dziewczyny

Dołączam się do wątku i gratuluje przyszłym mamom.
Ja właśnie dzisiaj zrobiłam 3ci test bo wczorajszym dwóm popołudniowym nie wierzyłam w 100% i mam swoje dwie kreseczki ;)
O dziwo jakoś to chyba do mnie nie dociera. Chyba do puki tego lekarz nie potwierdzi to tak będę miała. U mnie na razie nikt o niczym nie wie. W poniedziałek wybiorę się do mojej gin. żeby potwierdziła to powiem mężowi.
Generalnie strasznie się stresuje bo jakieś 2-3 miesiące temu miałam poziom progesteronu jak u kobiety po menopauzie. Potem przez miesiąc brałam Evre(miałam wesele i akurat @ wypadała mi na własny ślub) odkleiłam plaster koło połowy maja i od razu Nam się udało xD
Trzymajcie kciuki,żeby z hormonami było ok.

Do góry