reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Ehhh niech ten dzień się kończy wszyscy mi na nerwy działają. :wściekła/y:
Chyba w niedzielę powiemy rodzicom bo nie wytrzymam do 5 lipca - jak mieliśmy to w planach. Mam tylko nadzieję, że w sobotę pojawią się dwie kreseczki.
Brzuch mnie boli, piersi mnie tak bolą, że się dotknąć nie mogę- ale zawsze tam mam przed okresem więc mam nadzieję, że to nie jest zły znak, i w ogóle wszystko mnie boli... Hmmm a ja cerę mam z kolei okropną... co ciąża to inne cuda się dzieją widzę :)

reklama
Dzień doberek :)
Pogoda nie dopisuje ... :/ ale od jutra ma być lepiej
poli0105 nie warto się zadręczać, ty już masz pewność że jest oki :)
eve1911 ojjj z takimi objawami to powinnaś chyba zgłosić do lekarza, musisz uważać na siebie
LadyDo bo facetów to nie ma co rozumieć ich trzeba tolerować ;)

Jejku u mnie chyba się zaczęło,mdłości jeszcze nie są silne i nie trwają cały czas ale są bleee :/ byle to by było od jedzenia i żeby szybko przeszło.
Co do cery to chyba nie zauważyłam żadnej różnicy, a piersi lekko pobolewają i takie "kamieniste" są, ale sikanie to przechodzi samo siebie, prawie z wc nie wychodzę.

ok skoro pozwalacie ROZGASZCZAM sie :-p
bozeeee jak mi niedobrze :confused: nie chce mi sie jesc, non stop mnie mdli, nawet jak spie to mi niedobrze :sorry2::-D
w pracy nikt o niczym nie wie i poki co sie nie dowie :-p
po wizycie powiem dyrekcji a na wizyte ide ................. yyy no wlasnie musze sie umowic ! tzn mam termin na 13 lipca ale umawiajac sie na ta date nie myslalam o tym ze pojde na nia 2w1 ;-)
troche mam sykoro przed powiedzeniem w pracy :confused: no ale przed koncem roku musze sie uwinac jestem nauczycielka i zalezy mi zeby isc na zwolnienie przed wakacjami bo wtedy urlop mi sie bedzie liczyl i z maluchem w domu do listopada 2013 posiedze :cool2:
aaaa sprawcy zamieszania czyt. mezowi jeszcze nie powiedzialam :sorry2: na dzien ojca mu powiem :-p jak bedzie grzeczny i zasluzy :-p
w poprzedniej ciazy powiedzialam mezowi w walentynki :-D wiec popamietal na dlugo te walentynki :tak:

ide liczyc ktory to u mnie tydzien, jakis suwak moze sobie zamontuje :-)
beta 586 - ktos mial podbna ? to 5 tc chyba :confused:

U mnie cera też lepsza :-)

Asiulinka - ja miałam tak kilka dni temu, jak sie rano budziłam to myślałam, że zamiast piersi mam kamienie ;-)

Widzę, że mdłości każdego dosięgną:p. Cortina, ja miałam betę ok. 640 w 33 dc:) Podziwiam, że nie powiedziałaś mężowi hehe.Będzie cudna niespodzianka! Mój to prawie robił ze mną testy ciążowe;), nic ukryć się nie da;) Ale nas sporo się zrobiło, gubię się już, która co napisała!

co do cery to ja czuje sie jak nastolatka ! :zawstydzona/y:
masakra !
w pierwszej ciazy tez tak mialam wiec teraz cudow sie nie spodziewalam :p
Poli ja z tego co wyczytalam w necie z taka beta jestem w okolicach 5 tyg - wg moich obliczen to 4w6d ... taki ze mnie ginekolog :cool2::-D

ide sie umowic na wizyte bo wy widze poumawiane na konkretne terminy to ja tez chce !!!!!! :-p

lekarze do prowadzenie ciazy powybierani ???
ja zostaje wierna swojemu doktorowi :cool2: szkoda ze jest on tylko w wersji prywatnej ze tak powiem i bide bulic za kazde jedno badanie, a w ciazy ich sporo ;) :eek::eek:

aaaa jeszcze jedno !
a becikowe jeszcze istnieje ?
trzeba sie przed 10 tc zaliczyc wizyte u ginekologa ?

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczynki. Nie wiem kto narzeka na niż demograficzny jak nas tu aż tyle...

objawów ciążowych raczej brak- tylko sikam za 2 a jem za 3 chłopa:) będę gruba po tej ciąży jak hoho, ale co poradzę, jak ja jestem cały czas głodna i mi z głodu burczy w żołądku?
Wczoraj pojawiło się u mnie plamienie z świeżej krwi, ale dr mnie uspokoił przez tel że to nic.
Piersi nie bolą, jajniki też spokojne. mdłości nie ma
Lekarz do prowadzenia ciąży wybrany już dawno- gin do której chodzę już od kilku lat- niestety też tylko w wersji prywatnej:(
Boję się, bo to moja pierwsza ciaża, a bede stosunkowo młodą mamą- choć wg mnie to już najwyższa pora na dziecko. Mam nadzieję ze sobie jakoś poradzę
o naszym szczęściu wie tylko mąż moja mama i dziewczyny z BB reszcie domowników powiemy 23 czerwca a całemu światu po 1 trymestrze

Z tego co wiem, becikowe na starych zasadach jeszcze istnieje, a jak mają coś zmieniać to niech robią to w marcu:p Ja też mam mega głód:/ to jest straszne, bo jak zaczyna burczeć to żołądek ściska jakbym nie jadła kilka dni.. Lekarz wybrany, niestety też prywatny tylko, ale mam go 3 kroki od domu i pracuje w moim szpitalu. Jutro do niego zawitam!!!:)

reklama
Ja lekarza mam wybranego - prowadził moją pierwszą ciążę, odbierał poród i wreszcie sprawił, że zaszłam w tą ciążę. Niestety przyjmuje głównie prywatnie, ale zawsze ma czas dla pacjentki, jest rzeczowy i sympatyczny, więc warto nawet zapłacić więcej i mieć spokojną głowę o miejsce do porodu i fachową opiekę.:tak:
Co do cery to jest ładniejsza, wczoraj mi wyskoczyło coś na policzku, ale czymże jest jedna krosteczka w porównaniu do tego co się działo zawsze przed okresem:-D

Do góry