reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

Witajcie.

i ja czuje maluszka już !!!!!!

czasem to tylko wieczorem jak zjem słodkiem czasem i w dzień zalezy jak się ułoży, na 100000000000 % to bobas, bo nawet przy usg jak mocniej lekarz sondę przyłożyl by maluch się obrócil twarzyczką odpowiednio to w złości dostalam kilka lekkich stuknięć i jednego porządnego :-D do tego lekarz stwierdził,że dziecko na lewo bardziej ułozone a tam czuję te lekkie stukanko czasem

Mam dzis dzień masakryczny tak mnie ta szyja bolała, teraz troche przeszlo, ale do obiadu nic tylko leżałam w łóżku a

przekręcnie się w nocy na boki koszmar, nie dośc,że człowiek, nie umie sie ułożyć to jeszcze ból przeokropny za kazdym ruchem ciała.

Eve jak ty to zrobiłaś,że za taki grosz ciuchów nakupowałaś?

My nie mamy jeszcze kompletnie nic, jak poznamy płec może niemiało kupimy pierwsze niezbędniki do domu i szpitala dla maluszka.

reklama
tyle czasu mnie nie było że trudno nadrobić .Właśnie wróciliśmy z zoo safarii w Świerkocinie rewelacja frajda dla dzieci i rodziców:happy2: po moich przejściach z lekarzami zdecydowaliśmy że idę we wrześniu prywatnie do bardzo dobrej lekarki i mam nadzieję że poprowadzi do końca :)

Dziewczyny ja na dziś wymiekam.

Siedzę to mnie boli lewy bok, o szyi nie wspomnę, jak chodzę ci ągną mnie pachwiny, nic tylko zalegnąć w łóżku w 1 pozycji na plecach i gapić się w tv :-D

Nic pomykam się szykowac do lulu a mój tosty robi więc pojem juz w wyrku

miłej nocy wam

nie rozumiem Waszych 'ale' co do ruchów w 13-14 tc :confused: ja nigdy nie pisałam o kopniakach, tylko o smyraniu, a jest różnica, nie sądzę żebym od kilku dni nagle codziennie czuła prace jelit, a dlaczego 2 tygodnie wczesniej nic nie czułam skoro brzuch był mniejszy? i przed ciążą też czegoś takiego nie było, znam swoje ciało i wiem, że takiego 'czegoś' nie czułam nigdy wcześniej, to tyle w tym temacie
dziś zauważyłam dziwne zmiany na mojej twarzy, jakieś plamki, niby krostki :( moja cera zawsze była prawie idealna, rzadko używałam pudrów, zawsze koleżanki mi tej cery zazdrościły, a teraz... ehh od jutra bez pudru nie wychodzę... i pojawiła mi się też brązowa kreska przez środek brzucha, od pępka w dół, mam tylko nadzieję że bardzo nie ściemnieje i po porodzie szybko zniknie...
przykro czytać o utraconych dzieciaczkach :( moja znajoma niedawno też w jakoś w 13tc straciła Maluszka :(

Poli- tak, to połówkowe to takie szczególowe, też genetyczne. Sprawdza się narządy u maluszka i inne pomiary. Robi się je 18-22 tydzien. Ja tak jak napisałam robię w 18. tc.
Megi- no to pewnie dziewczynka, bo podobno urodę odbiera ;-) A kreska na brzuchu to raczej znika. NIe znam nikogo komu by została. Ale zmiany pigmentacyjne na twarzy to niestety czasem zostają :(

Ania w sumie to pojechałam na taki pchli nasz rynek i sobie targowałam zakupy ze sprzedawcami i tak jakoś mi mało wyszło jeszcze na sheika mi starczyło w mcdonaldzie i do domu przywiozłam do skarbonki :)

MegiPegi ta kreska będzie się robiła ciemniejsza do końca ciąży mi dopiero 2miesiące po porodzie znikła :) co do ruchów mówiłam każdy ma inaczej jeszcze poczujesz takie ruchy tylko musisz wyczekać troche :)

U nas teraz okropnie gorąco padam zaraz ide spać bo nie wytrzymam :D

Hej dziewuszki
Ale ja mam dzisiaj masakryczny dzień:-( Od rana uściski z kibelkiem (nie wykluczone, że zaraz znowu bo mdli mnie niemiłosiernie) to na dodatek cały czas mnie głowa boli:-:)-(
Kurde najlepiej, że de wcześniej mnie tak często nie mdliło jak teraz:-(

reklama
Witam:)
Troszkę mnie nie było, ale czytałam na bieżąco i wszystko wiem co u was:)

Bella pisałaś o myciu szyb i smugach- my w domu używamy z mamą dokładnie tego: Sidolux Crystal Szyby Classic 0,5l - Sklep internetowy,hurtownia spożywcza jest rewelacyjny:)

Pisałyście o teściowych... ja o mojej też już nie raz tu pisałam... szkoda gadać:(

co do pomocy męża jak tylko wraca do domu na weekendy to całą sobotę mi pomaga i coś robi. często mówie co trzeba by zrobić, bo jak go nie ma cały tydzien to często nie wie że np cos sie zepsuło, ale stara sie to jak najszybciej naprawić.

Ja w piątek zrobiłam przeogromną ilośc sałatki jarzynowej i moje upragnione leczo. Nawet miałam a to wszystk ochotę i pojadłam. W sobotę była botwinka na obiad i mi nie podeszła wybitnie:( dzis tez wypiłam tylko kubek rosołu a kurczak z fasolką zostały dla męża.
Poza nawracającym brakiem apetytu czuję sie dobrze. Wciąż mam tylko ochotę na owoce i warzywa na surowo:)
Brzuszek sie uwidacznia i muszę pomyśleć o jakichś spodniach na wyjście bo zaczyna mi byc ciasno w dotychczasowych.

Jak zwykle popołudniami spie- w tym tygodniu punktualnie od 15 :) nie wiem czemu ale jakos samo tak- przychodzi godzina 15 a ja jestem nie do zycia spie z 2-3 godziny i wraca wszystko do normy:)

Do góry