reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Sylwia tak dziwni to dobre określenie hehe oczywiście kolejne imię dla córki też skrytykował aż pier... Męża że ma im już nic nie mówić. Wiesz jakos tak byłam pewną jak wychodzilam z usg bo pewność gin. Mnie aż zdziwiła a teraz sama nie wem co myśleć:/

reklama
Uważam że opinią rodziców czy teściów na temat imienia się nie należy przejmować bo prawie zawsze im się nie podoba (chyba że jest po którymś z nich albo po ukochanej prababci/dziadku) oni mieli już swój czas na wybieranie imion teraz nasza kolej.
Wiadomo że lekarz też się może pomylić, ale skoro była taka pewna.

Cześć mamuśki
Ale u mnie zimnica brr. Byłam z psem na spacerze i zmarzłam i chyba nie zapowiada się nie dzisiaj nic lepszego jeśli chodzi o pogodę:-(
My dzisiaj się wybieram do moich rodziców na obiadek, i bardzo się cieszę na ten wyjazd bo sama nie będę musiała gotować. Nie męczą mnie zapachy ale najzwyczajniej mi się nie chce gotować, taki leniuszek mnie dopadł:zawstydzona/y:

bella - nie martw się gadaniem teścia, przecież on nie był na badaniu tylko ty. Nie stresuj się niepotrzebnie, bo takim gadaniem ci tylko ciśnienie podnosi. A co do imienia to zawsze znajdzie się ktoś, komu nie będzie się podobać wasz wybór. Trzymaj się kochana:-)

Dostałam wczoraj zjebke od ojca że chodzę w dżinsach. U niego na wiosce była dziewczyna która się tak bała matki że w ciąży się mocno upinała żeby nic nie było widać. Ciąża bliźniacza, jedno dziecko jest zdrowe drugie upośledzone i lekarz(!) jej powiedział że to przez to że się tak ciasno ubierała.

Witam Panie:)
Ją to oszaleje z moim tesciem;/ wczoraj do nas wpadli choć szykowalismy się na slub... No i mówimy że dziewczynka będzie, że lekarka pewna a on...a może to pomyłka może syn jednak! No i ja się zaczęłam zastanawiać ... A tak się cieszylam i mialam kupić dziś coś rozowego a teraz to nie wiem, w sumie ona byla pewna i pokazała na 3d to chyba już w 16 tc dobrze widać na takim usg? Zła jestem bo teraz siedzę i myślę.

Identyczna sytuacja jak z moją teściową..Eh..

Ja chodzę w jeansach bo są teraz nawet luźniejsze niż przed ciążą.I nie wyobrażam sobie życia bez jeansów. Ciekawe czy jest to prawda czy mit. Trzeba troszkę poczytać bo warto wiedzieć. Smutna historia tej dziewczyny.

Mąż mi robi herbatkę i śniadanie do łóżka:) Synek wstał o 10.10 ale ładnie się bawi zabawkami w pokoju, wybieramy się dzisiaj a zawody konne :)

Cześć mamusie :-) nie było mnie kilka dni, dzisiaj siedzę i nadrabiam. U mnie niedziela zapowiada się pracowicie, mam zamiar uporządkować ubrania i buty:no: i zrobić miejsce w szafach na rzeczy dla maleństwa:happy: dostaliśmy kilka prezentów w postaci ręczników, kocyka, a kilka ubranek sama zakupiłam:-pPogoda u nas do bani, nawet mój pieseczek tylko śpi i pochrapuje:rofl2: życzę wam wszystkim miłej niedzieli.. a i nie ma co przejmować się teściami, kiedyś zmądrzeją:-D

Z tymi mdłościami to jest lekka przesada raz ich nie ma i już jest radość a tu za chwilę znowu wracają... Ja już miałam okolo 2 tyg. spokoju a teraz od kilku dni znowu tylko to są takie mdłości które nie kończą się wymiotowaniem i tym bardziej jeszcze są męczące. Bardzo mi pomaga herbata z cytryną. Taka gorzko-kwaśna.

reklama
Co do rzeczy dla dziecka bardzo się przejmowałam bo dla chłopca mam całe mnóstwo ale dla dziewczynki jakby co to zupełnie nic. I tak jak sobie przeliczyłam ile wyprawa będzie kosztować to się za głowę złapałam. Ale na szczęście wczoraj byliśmy u cioci w odwiedzinach a moja chrześniaczka ma 3 latka i powiedziała że miała je wszystkie oddać ale jej szkoda i czy przypadkiem bym ich nie wzięła. Ale zaznaczyła że osobówką nie ma po co przyjeżdżać bo tego jest całe mnóstwo :) Tak więc jeden problem mniej :) :)

Do góry