reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Witam witam:) My dziś spędzamy niedzielę sami w domku, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy. Zawsze jeździlismy do moich rodziców na obiad. Postanowiliśmy zostać w domu bym mogła leżeć. Na obiad mamy przepyszne pulpety w sosie musztardowym:) Instruuję mężusia co jak ma robić:) Miłego dnia!!!

reklama
Bella - ja bym olała teściów, co jeszcze płec i imie wnuczątka chcą wybrać... dziwnie jak dla mnie ja bym chyba nie wytrzymała i im puściła wiązankę he he

Co do jeansów, ja noszę takie o rozmiar większe i biodrówki, jak sie zginam, siadam, majtki na wierzchu hehe, po domu mam ciązowe zwiewne portki czarne z tym pasem luźnym więc git a za jakis tydzień dwa zakupuje jeansy ciążowe.

Jak dla mnie ta historia przemalowana trochę, do 12 tyg dzieci sie rozwijają a potem juz tylko rosną a do tych 12 tyg to nie było brzucha pewnie az takiego i nie było co uciskać a potem to najwyżej dziecko jedno mogło mieć mniej miejsca i jakieś np źle ulożone nogi, ręce itp od długiego przebywania w złej pozycji i niemocy zmiany tej pozycji.

Bylismy na obiedzie u rodzinki, ale troszkę,źle się czułam więc wróciliśmy przed deserem... a niech to...:-D

Dla mnie też ale wiadomo jak to na wsi na cos trzeba zwalic i to jeszcze tyle lat temu, nie wiem dokladnie kiedy to bylo ale moj tata ma 60lat więc pewnie dawno

Cześć Kobitki!!
Ale pogoda....:crazy: spać cały dzień mi się chcę i o niczym innym nie myślę;-) Dziś na obiadek miałam fasoleczkę szparagową, młode ziemniaczki i pieczeń:-D ale się obżarłam:-) A teraz przyszła ochota na jakiegoś dobrego loda...chyba będę musiała wysłać mojego męża do sklepu;-):rofl2::rofl2:
Co do jeansów to ja w nich chodzę....Ale rozpiętych :-pbo się już nie dopinam:zawstydzona/y:;-):rofl2: a dziś dostałam kilka bluzek, spódniczkę i ciążowe jeansy od koleżanki :-D Są świetne:-)

bella nie przejmuj się w ogóle takim bezsensownym gadaniem :confused2: Ważne, że wy się cieszycie z córeczki a jak dziadkowi się nie podoba to on ma problem;-) I tak jak znam życie, to jak się urodzi to będzie "kochana wnuczusia dziadziunia" ;-)

witam Mamusie ;)

narobiłam całą michę salatki jarzynowej. Pytam wczoraj Miska czy do niedzieli wieczorem zjemy, a on, że chyba zwariowałam że taką michę zjemy.
Jego dzisiaj od rana nie ma w domu, wraca wieczorkim. Na kolację ledwo mała porcja na dnie zostawiona dla niego tej sałatki.....:rofl2: (zrobiłam chyba z 10 rund do lodówki po sałatke, nic innego dzis nie jadłam).

Bella- ale wkurzajacy tesc! Wymysl najgłupsze imię jakie znasz i powiedz że na takie jednak zmieniasz jak się tamte nie podobalo :wściekła/y:
ps. ciekawe jak moi tescie zareaguja na imię.

Orchidea- trudno powiedziec cos o tej wydzielinie. Czasami tak jest, że wydzielina nie jest idealnie czysta, czasami dziewczyny nawet maja plamienia w ciązy i nie musi to oznaczac nic zlego. Ale gdyby pojawilo sie krwawienie- to szybko do lekarza! Obserwuj wydzielinę. Seks nie powinien uszkodzić dzidziusia, no chyba ze lekarz da szlaban seks ;-)

Dziewczyny mam problem ! wiem długo mnie nie było, dziś usiądę i nadrobię wszystkie zaległości..

Dziś po ok. 2 tygodniach bez współżycia poszaleliśmy z moim chłopakiem. No w " " bo trwalo to krótko ponieważ mnie okropnie bolało wejście do pochwy krótko mówiąc. mam obtarte całe wejście i jak poszłam już po wszystkim do toalety to na papierze zauważyłam różowawą wydzieline.. dwa razy się podtarlam i już jej więcej nie ma. Okropnie się boje, że mogliśmy uszkodzić maluszka :( co myślicie?

Jeśli robiliście to ostrożnie to na pewno nic się nie stało..Lekarz mi mówił, że w trakcie ciąży niestety nie można dawać się ponosić wielkim emocjom;) Tylko robić to delikatnie. Myślę, że ta krew przez mocno ukrwioną pochwę

reklama
Ania- sama nie wiem co o tym myśleć uz nie wiem. Zapytam dokładnie lekarki na wizycie ale to dopiero 04.09. Choć z drugiej strony moja mama w ciązy też sporo schudła na początku, a żadnej anemii nie miała...Zobaczymy.

Bella- ach ci teściowie... moi też są dziwni. Nic sie nimi nie przejmuj. choć wiem ze czasem to jest trudne. Moi jeszcze nawet nie wiedzą o ciązy.

Co do noszenia ciasnych ubrań, to mnie ta historia wydaje sie prawdopodobna. Znam dziewczynę, której matka tez nosiła bardzo ciasne i nawet ściągające ciuchy i bieliznę w ciąży i uszkodziła ją na tyle, że ma ona teraz sztywne nogi od bioder w dół i ogromne problemy z poruszaniem się. Ja osobiście chodzę w dżinsach, ale w luźnych i biodrówkach. robię wszystko, żeby w żaden sposób nie uciskać na brzuch.

Orchidea- moim zdaniem poprostu podrażniłaś sobie tam coś za bardzo i stąd to plamienie. Normalny seks bez wielkich szaleństw nie zagraża dziecku- przeciwnie jak ty jesteś szczęśliwa to ono też:)

Ja mam dzis znów leniwy dzień. Nawet zjadłam sniadanie- kanapeczki i obiad rosołek i na drugie sałata ze śmietaną i udko kurczaka ale zrobione na dość ostro:) mniam potem były owoce i lody na seser a na kolację... hm jeszcze nie wiem. Czyli dziś nawet jadłam. Oczywiście zaliczyłam drzemkę dwugodzinną w ciągu dnia a później poszliśmy do kuzynki po sąsiedzku na kawe. teraz delektuję sie obecnością eża w domu. został jeszcze tydzień urlopu.... potem trzeba się bedzie znów na dłużej rozstać...

Do góry