reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Orchidea spokojnie, może trochę sucha byłaś i zwyczajnie.się obtarlas, ja mam tak często że po stosunku mam śluz blado różowy i czuje ból niestety:( i obtarcie mam i to powód krwawienia. Dobrze że jutro idiesz do lekarza:)
Poli a jak Twoje bóle? Masz jd jeszcze? Mnie o dziwo bardziej boli jak leze niż jak chodzę czy siedzę...

reklama
Orchidea spokojnie, może trochę sucha byłaś i zwyczajnie.się obtarlas, ja mam tak często że po stosunku mam śluz blado różowy i czuje ból niestety:( i obtarcie mam i to powód krwawienia. Dobrze że jutro idiesz do lekarza:)
Poli a jak Twoje bóle? Masz jd jeszcze? Mnie o dziwo bardziej boli jak leze niż jak chodzę czy siedzę...

Mam tradycyjnie co jakiś czas kłucia w różnych miejscach:/ I am gdzie dzidzia i po bokach..Na szczęście to promieniowanie na udo przeszło.
Zauważyłam za to coś śmiesznego- mam brzuch większy, bardziej wypukły z lewej strony:szok:

Powiem Ci, że niby brzuch jeszcze nie duży ale odczuwam dyskomfort hehe. Schylić się ciężko (więc musze przyuczać pomału mężusia do malowania paznokci i golenia :tak:), czuję jak brzuch się napina i jakoś tak dziwnie brzuch ciąży mi;) Taki urok tego stanu;-).
A Ciebie mocno boli?

hej ciotki
orchidea spokojnie. na pewno nic się nie stało. lekarz niech posprawdza wszystko w środku, czy szyjka ok itp i nic się nie martw bo dziecku krzywdy na pewno nie zrobiliście.

ja się też schylać nie mogę - ale powód inny hehe po prostu grozi to natychmiastowymi wymiotami :-D

W zasadzie nie ten magnes jest lepszy niż nospa:) bolipo śnie jak długo siku nie robię:/ a tak jak sie ukladam na boki to mi źle i pobolewa wtedy ale kazałam mezowi macac czy twardy brzuch bo on obiektywny i mówi że nie;)
W pierwszej ciazy mialm dokładnie to samo i potem jakos samo przeszło tak po 20 tc
Tylko mnie pobolewa prawie cały czas ale bardzo lekko, oczywiście mocniej jak o tym myślę hehe
Kupiłam dziś body z jelonkiem bambim, cudenko:))

Ostatnia edycja:
. Schylić się ciężko (więc musze przyuczać pomału mężusia do malowania paznokci i golenia :tak:)
właśnie! apropos golenia! bo o ile bez malowania paznokci przezyję te kilka miesięcy ;) to bez golenia niet... nie mówię tu o nogach, bo te może mimo dużego brzucha jakoś mi się uda utrzymać w ładzie do końca ciąży, to... miejsca intymne... golę 'się' (;-)) od kilku lat, co kilka dni i z dużym brzuchem już sobie raczej z tym nie poradzę... mąż oczywiście widział mnie całą, ale jakoś nie widzę go w roli 'pomagacza' akurat w tej czynności :eek: dziewczyny które już mają dzieciaczki, jak sobie z tym radziłyście?

poradzisz sobie z goleniem, ja to robiłam do samego końca i nawet w dzień porodu robiłam to bardzo dokładnie:) a brzuch miałam bardzo duży

my dzisiaj z córą wspięliśmy sie na taki niewielki pagórek na platformę widokową:)

Ostatnia edycja:
Orchideo bez paniki ;P mi moja Pani doktór na wizycie powiedziała,że wszystkim trzeba się przejmować dziwnym ale po stosunku delikatne plamienie może być i nie zagraża dziecku. Gdybyś dostałą nie wiadomo jakiego to tak ale to co opisałaś jest jak najbardziej w normie. Ja tak miałam chyba za 3 razy na początku jak zaczeliśmy w ciąży się kochać. A lekarki nawet o to nie pytałam bo zwyczajnie zapomniałam. Sama to Nam powiedziała więc tym bardziej wydaje mi się,że nie musisz się stresować.

Witajcie...ja jak zwykle mam "tyły" w czytaniu.....wczoraj imprezowy dzionek mieliśmy a dzisiaj u nas leje i zimno i na nic człowiek nie ma ochoty...chyba zaraz do kina z Julą wybiorę się...

co dzisiaj gotujecie???

Ale mam ochotę na sałatkę jarzynową chyba dzisiaj zrobię sobie:-)martuszko to Twoja zasługa;-)

miłego dnia ciężaróweczki!!!

Witajcie
U nas weekend był ładny wczoraj wybralismy sie z mężem na carboot sales i kupiłam mojej martynce piekny czerwony wózek głęboki dla lalki z mamas and papas za jedyne 8funtów i nakupowałam jej ciuszków za które zapłaciłam 2.50 same z next ale sie nachodziłąm ze po południu rozbolał mnie brzuch i musiałam leżeć.
Dzisiaj już pochmurnie a ja jestem zmęczona do tego mnie mdli. W sobote znowu wymiotowałam ale waga ju ż powoli wraca do tej z przed ciąży a brzuch juz duzy :)
Orchidea napewno wszystko będzie ok. odezwij się po wizycie

Co do golenia to ja w pierwszej ciąży radziłam sobie do końca nawet w dzień porodu :)

Wiecie tak bym chciała już wiedzieć czy będzie chłopczyk czy dziewczynka a musze wytrzymać do 17 wrzesnia bo tutaj usg dopiero w 20tc robią i na tym koniec wiec później będę jeździć na usg do polskiego ginka.
Mieliśmy jechać do PL na początku września wiec bym wiedziała troche wcześniej ale plany sie troche zmienily bo brat meza dostal prace i jednak zostaja :) i teraz myslimy zeby sami jechac do PL a jak nie to dopiero w październiku pojedziemy.

reklama
Cześć dziewczyny.
Fatalnie się dzisiaj czuje :-( tak jakby mnie jakieś choróbsko zbierało mam nadzieje że to tylko zmęczenie. Od kilku dni się nie wysypiam budzę się w nocy i nie umiem zasnąć, głupie myśli mnie nachodzą, potem w dzień mi się chce spać ale też nie umiem zasnąć.
Przerąbane jest na wyspach jeśli chodzi o ciąże, ja bym nie wytrzymała tak długo do usg.
Dziś na obiadek będzie risotto.

Do góry