reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Anioleczek wiesz nie jestem znawcą ale z takimi problemami to chyba, każdy okulista wystawi zaświadczenie, że nie wolno sn rodzić... ja bym poszła do innego, nawet jeśli będziesz leczyć się u niej docelowo to sprawdź opinię innych.
co do porodów sn to raczej nie trwają już one 30h a na pewno nie w przypadku kiedy może mieć to wpływ na Twój wzrok!
ja miałam łatwy poród mama małą wadę zaledwie-1,5 a i tak pogorszył mi się wzrok przy porodzie;/

Kiara ja nic nie potrafiłam przy dziecku zrobić ... zdradzę Wam, że w wieku 26 lat Iza była pierwszym niemowlakiem i dzieckiem jakie miałam na rękach, a jednak instynktownie sama wiedziałam i wiem co dobre dla niej, myślę, że każda matka tak ma, ja to powiedział lekarz mojej babci (mój tata 56 lat temu urodził się z wagą 1,900) nawet najgorsza matka wie co dobre dla jej dziecka.

poszłam dziś spać o 9 rano i wstałam po 14!!!
muszę iść do lekarza chyba bo męczy mnie suchy kaszel... nie mogę sobie poradzić z nim od wczoraj aż mnie już brzuch zaczyna boleć:(

reklama
dzięki dziewczyny za wsparcie. z tym pójściem do innego lekarza to nie jest takie łatwe... zaraz pytają a gdzie sie do tej pory ;leczyłam? i to proszę isć do swojego lekarza:( Jak sie nie jest czyimś pacjentem to nikt tak od nie wystawi mi wskazania do CC. mój mąż wieczorem jedzie do mojej gin pogadać z nią. zobaczymy co ona na to wszystko powie...

Aniołeczek mówisz, że lekarka Ci nie odpowiada bo ciężko się dostać itp.
ja mam jeden sposób na lekarzy jak mówią, że nie wystawią czy nie przyjmą do szpitala prosze o pisemną informacje, tak zrobiłam jak Iza była malutka i odmawiali mi przyjęcia 3miesięcznego dziecka na oddział z zapaleniem układu moczowego ... powiedziałam, że odejdę ale proszę o pisemną informację z konsultacji, że córeczka nie kwalifikuje się do szpitala...zaraz inna gadka.

To ja może też zagadam o wadzie wzroku.

Mam -5,25 i - 6,5.
Moja ginekolog prowadząca powiedziała mi, że jako tako wada wzroku (dioptrie) nie są wskazaniem do cesarki. Oczywiście powieziała, żebym się skonsultowała z okulistą. Okulista zlecił badanie dna oka. Tam wyszło wszystko OK, więc mogłam rodzić naturalnie. Wada mi się nie pogorszyła.
Teraz też mam zamiar zrobić badanie dna oka i potem zobaczymy.

Aniołeczek - wydaje mi się, że Twój problem z oczami jest na tyle poważny, że lepiej byłoby, gdybyś faktycznie poszła do innego lekarza. Myślę, że jak pójdziesz prywatne, to nie odeśle cię do poprzedniego lekarza. A faktycznie, dobrze byłoby to skonsultować

Aniołeczek ty nie możesz iść do innego lekarza a ja co pójdę do gabinetu to siedzi tam ktoś inny, normalnie loteria, juz sama nie wiem kto mnie leczy. współczuje ci wzroku, ja mam wade -2,5 ale nikt nie zwrócił na to jak na razie uwagi. Faktycznie nie powinnaś rodzić naturalnie, taki wysiłek to naprawdę niebezpieczeństwo. pamiętacie może taka głośna sprawę parę lat temu jak kobieta walczyła o legalną aborcje bo ciąża groziła jej utratą wzroku? i nikt nie chciał tego zrobić?

ja dalej walczę z moim układem moczowym chociaż już sama nie wiem co mi jest, po paru dniach poprawy znów zaczęły się nieprzyjemne objawy, dzisiaj zrobiłam badanie moczu i posiew ale trzeba czekać tydz na wynik. Zaczęłam brać furaginę i no-spę bo tak mi kazała doktorka, ale juz wątpię. Myślę że jak miałam wcześniej skłonności to teraz będzie to moją zmorą:-:)wściekła/y: jeszcze przypląta sie od tych wszystkich leków grzybica i będę załatwiona na cacy:wściekła/y: ps. a to juz nie raz przerabiałam i żadne osłaniacze nie chronią

ciągle piszecie o jedzeniu chyba zacznę omijać te wątki!!!! miejcie troche litości dla tych co zwracają wszystko co wydawało sie takie pyszne;) a robicie smaka że hoho... właśnie zjadłam lody i :baffled:

Aniołeczek- jak twoj nic nie wskura to dla swojego dobra idź prywatnie do innego okulisty a jak cie wysle do twojego stałego lekarza to powiedz,że byłaś nie zgadzasz sie z jego opinią i masz prawo zasięgnąć porady innego lekarza.

Twoja wada jest dość poważna i moim zdaniem cc jest najrozsądniejszym wyjściem.

Jak twoja okulista jest zdania,że sn jest ok w twoim wypadku niech da ci to na piśmie i w razie odpukać, pogorszenia twojego wzroku, będziesz miała na kogo winę zrzucić, bo gin oprze się na opinii okulisty, jak okulista chce wziąć odpowiedzialność za twoje zdrowie to jego sprawa...

Boże dziewczyny jak mi się nic nie chce, a właściwie, chce mi się jeść, jeść, jeść, ale nie wiem co bym zjadła i tu jest pies pogrzebany pizza z kurczakiem chyba dziś będzie zamówiona i już..:-D

Kebabem fasolka nie pogardziła to i pizze zje chyba... w 1 ciąży to zjadłam z 3 kebaby i każdego w kiblu zmielonego spuściłam nim doszłam do połowy kebaba:szok:

klowee biedna, współczuję:**

Laski jak to z tymi farbami do włosów w ciąży jest.. wiem, że ten temat już się przewijał ale ja się gubię.
mam ciemne włosy, chciałam zrobić sobie pasemka jasne... myślicie, że moge czy lepiej nie?

Ania u mnie też pizza tylko, że z bekonem:))

Bella zwalaj bekon i wyslij mi pizze hehe

Ja bym nie farbowala, ew. szampon koloryzujący...

Klowee kurcze zawsze coś, ale wiadomo ciąża ma swoje prawa organizm się zmienia i różne badziewia nas się łapią...

Witam, witam:) ale napłodziłyście dziś. Ja leżakuje na całego, oj głupia jestem..Miałam leżeć a polazłam z mamą na targ po owocki. Oczywiście zeszło masę czasu na łażeniu. Ledwo żyję. Miałam iść z kumpelami na 16 do świeżo upieczonej mamusi, ale już odpuszczam po dzisiejszym chodzeniu:/ Więc będę dziś już tylko leżeć, jedynie zrobię mężusiowi 2 słoiki ogórków małosolnych, szybko się robi a on uwielbia.

reklama
bella - ja farbuję normalnie. Z tym, ze gneralnie mam masę siwych włosów, więc u mnie bazą jest zimny blond i gdzieniegdzie cienkie pasemka (chyba w kolorze ciemnego blonu). Farbę nakłada fryzjer.
Jako tako farbowanie ne szkodzi tylko nie mozna wdychać silnie smierdzących farb :tak:

Do góry