reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

smoniczka co do obiadku, to mam straszny plan zrobić te roladki schabowe z lidlowego przepisu, ale jeszcze zobaczę co i jak, bo najpierw muszę się ruszyć na zakupy.

Dzisiaj idę też do fryzjera, trzeba się wreszcie ogarnąć i zacząć wyglądać jak człowiek, bo z tym ostatnio bywało różnie takiego strasznego lenia miałam:zawstydzona/y:. Zwłaszcza, że w weekend idziemy na ślub.

reklama
witam :)

Orchidea- super wieści! tez się wzruszyłam...

dobrze ze pogoda dziś lepsza, bo wczoraj myślalam ze się uduszę. wczoraj wieczorem jajko mnie pobolewalo (albo coś w dole brzucha), az wzięłam nospę. Dziś jakaś niespokojna jestem, serce mi wali.... Im bardziej wali tym się bardziej stresuję :-(

wow!! 23 strony do przeczytania... nie wiem kiedy to nadrobię :) :)
wczoraj mieliśmy dzień przygód - w niedzielę pojechaliśmy do znajomych na 40 urodziny przyjaciela i wracaliśmy wczoraj - miało być rano ale wyjechaliśmy troche później i najpier wysiadła klima w samochodzie...potem radio... już się Misiek denerwował, że coś jest nie tak...a potem okazało się, że padł alternator i samochód nie łąduje prądu i póki jedzie to jedzie ale jak gdzies się zatrzymamy to nam komputer siądzie a jak siędzie to już staniemy na amen. Po 15 minutach zapaliły się wszystkie kontrolki a samochód zaczął wyć... i tak jechaliśmy 32km!!! ale dojechaliśmy pod dom...jak się zatrzymaliśmy to już samochód wydał ostatnie tchnienie i nawet nie drgnął :( a w środę za tydzień mamy jechac na wakacje.... dobrze, że stało się to teraz a nie w drodze do czarnogóry!!!!!
aha jechaliśmy mimo wszytsko dlatego, że na 15 mieliśmy badania!!!!
na szcęście pod domem stał mój bączek i nim pojechaliśmy i zdązyliśmy!

aha aha wczoraj na badaniach czekałam bo przede mną zostałą "wpuszczona" gwiazda telewizji polsat - Agnieszka Popielewicz!! tez jest w ciązy i jak tylko się w klinice pojawiła to zrobił się szum i zamieszanie... ale wyglądała ładnie :) tylko strasznie chuda jest...nie wiem w kórym jest tygodniu, bo widac nic nie było ale ogolnie chudziusieńka - to tyle plotem z wielkiego świata ;) :) :)

cześć cioteczki.
młody mi wali kupska ze śluzem, a ja mam wizytę w szpitalu i nie ma kto z nim iść do lekarza - nie wiem o co kaman.
nati przenieś się do Irl hehe w naszej mieścinie, na naszej ulicy to normalnie istne przedszkole. ale ogólnie super bo dzieciaki nigdy nie są same :-) a mamuśki chętnie wspólnie kawkę piją. aaa dodam, że to sami Polacy hehe

Ostatnia edycja:
ojoj ale mam lenia! nic mi się nie chce. mogłabym lezec całymi dniami:szok: ale na szczęście obiad juz gotowy. wcześnie bo mąż na pierwszą zmianę miał, no ale mam już po pracach domowych. no i ugotowałam żurek z ziemniaczkami, jajeczkiem i kiełbasą i nie tknęłam się nawet kęsa:eek: no nie wiem nie pasuje mi:no: ale za to ostatnio któras narobiła mi ochoty na bułeczkę z masełkiem i dzemem truskawkowym, a dotego kakao. mmmmm pychota.:-D

domik ten dżem to ja:)

LadyDo ale mieliscie przeżycia... współczuję...

dzis śniadanko weszło ładnie nawet sie skusiłam na wędlinę:szok: na obiad będzie kapuśniaczek. ale ja podjadam w międzyczasie surową kapustkę:)

zezłościłam sie wczoraj strasznie:( na moją okulistkę. ale moze nie bede was zanudzała szczegółami powiem tylko, że cały czas mi powtarzała ze jak bym tylko była w ciąży to mam pamiętać ze bede rodzic przez cesarkę bo inaczej nie mogę bo mi zaszkodzi. wczoraj zmieniła zdanie. Jestem taka wściekła na nią!!! a jak mi się coś stanie? już sama nie wiem co o tym myśleć...
Na szczęscie chociaż pogoda odpuściła... słonko jest ale jesdt dużo chłodniej i przyjemnie po nocnej burzy

aniołeczek dlaczego może ci się coś stać przy porodzie?

Ja się dzisiaj wkurzyłam, poszłyśmy z siostrą dobrać koronkę do jej sukni ślubnej (miała być przymiarka ale mają za dużo panien na sierpień) nie dość że stałyśmy 10 minut pod salonem bo się pani zagadała z koleżanką to jeszcze pokazała nam koronki w innych kolorach a raczej odcieniach jednego koloru. Siostra się załamała, mieli przygotować dla niej próbki w różu, fiolecie i czerwieni a pokazali nam 4szt w zupełnie innych kolorach. Za 2 miechy ślub a siostra stoi w miejscu bo nie ma jak zamówić dodatków już nie wspominając o garniturze.
Dodam jeszcze że to nie jest byle jaki salon, dużo kobiet się tam ubiera, a za 1800zl za kiecke oczekuje się czegoś więcej

aniołeczek to mogłas jej powiedziec, ze przedtem mówiła cos innego. zawsze myślałam, ze wada wzroku wyklucza juz na stracie poród sn.
sylwia nieprofesjonalne podejscie. widocznie maja juz duzo kaski i klijentów i przestało im tak zalezec na zadawalaniu następnych panien młodych. wspólczuje Twojej siostrze, bo to jedyny wyjatkowy dzień gdzie chce sie by wszystko było idealnie a tu masz.... jak się tu nie denerwowac

wiecie co ja to mam smaki. zjadłam kanapke z dzemem truskawkowym, to przegryzłam prażynkami o smaku paprykowym(pikantne, ale takie mi sie chcialo) i do tego jogurt o smaku owoców leśnych, nie ma co idealne połaczenie:szok::-D

hmmm, ja mam wadę wzroku (krótkowzroczność -2).
powinnam o tym powiedzieć lekarzowi? potrzebne są jakieś dodatkowe konsultacje okulistyczne w ciąży?

reklama
aniołeczek jaką masz wadę?
ryszka o wadach wzroku lepiej mówić bo czasem jest to przeciwwskazanie do naturalnego porodu bo się może pogorszyć.
ja miałam konsultację z okulistą w pierwszej ciąży mimo, że wada nie jest duża. musiałam mieć papier, że mogę rodzić sn.

Do góry