reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Ćwierć Nuta z tego co mi wiadomo, jeśli chodzi opasztet, to problem jest z wątróbką, którą się do niego zwykle używa, a ta nie jest zalecana w ciąży ze względu na dużą zawartość witaminy A, która w większych ilościach jest szkodliwa dla maluszka.

reklama
Witam serdecznie!

Ja także farbuję włosy i uważam, że faktycznie opary są problemem ale w dużym i klimatyzowanym gabinecie nie stanowi to problemu. Najważniejsze też aby farbować na folii aby nie było styczności ze skórą zwłaszcza farb bardzo jasnych.
Dziewczynki ja miałam zapalenie pęcherza, grzyby, drożdze i to doprowadziło do powstawania komórek rakowych. Wycięto mi dość sporo szyjki macicy. Jedyną radą jaką mogę Wam dać to to aby nie kąpać się w wannie tylko prysznic nie powoduje dostawania się bakterii do pochwy. Ja nie miałam żadnych problemów już od czterech lat i już nigdy nie wykąpie się w wannie.
Orchidea gratuluję odwagi i życzę dużo radości.

Mój brzuszek już ok. Kupiłam sobie poduszkę ciążową i w końcu moje wielkie cycki i brzuszek mają miękką podporę.
W czwartek mam usg i już czuję lekki stersik. Moja doktorka nie zrobiła mi testu Paap-a jestem załamana może na usg w szpitalu wyproszę bo to ostatnie dni niedługo 14 tydzień.
Nawet jedzenie mi nie wchodzi:(

czesc !

czy ktoras z was boli zoladek ???
mnie dzis boli niesamowicie, z jednej strony jestem glodna z drugiej boje sie jesc, kluje mnie sciska, masakra poprostu wzielam jzu nospe rozkurczowo bo naprawde mi zle z tym :rolleyes::growl::ninja2::yes::rolleyes2::elvis: <- emoty dzilem mojej corki dodala cos od siebie dla lutowek ;)

hej Kobitki!

Mnie dalej męczy przypadłość kłucia po bokach brzucha-koleżanka powiedziała mi, że to może być moze boleć, ciągnąć i kłuc bo rozciągaja sie więzadla przez powiekszajaca sie macice i ze niepokojacym jest bol na środku brzucha ktory podczas odpoczynku nie ustepuje....
Jutro jednak pojadę zrobić sobie badanie moczu i jak dalej mnie tak będzie dziwnie boleć, to może wybiorę się do ginka...:unsure::sorry:

Mnie też dziś boli brzuch- koło prawego jajnika oraz nisko na środku.. Brałam nospę 3x1 i dalej pobolewa. Jednak najlepsze lekarstwo to leżenie. Mnie więcej boli jak łażę, jak lęże to zakłuje coś sporadycznie.. A Twoja kumpelka jest lekarzem?? Bo wczoraj mojego pytałam to powiedział, że powinny być ewentualnie ciągnące bóle brzucha tylko.

A reszta jak z bólami brzucha??? Też macie?? I jakie to bóle???A babeczki, które mają już dzieci??Napiszcie proszę, bo martwie się troszkę..

Ostatnia edycja:
poli ja też miałam/mam takie kłucia koło jajnika, ale u mnie to najprawdopodobniej było spowodowane torbielami, tak przynajmniej powiedziała moja gin. Jej rada na takie kłucia i bóle to leżeć i się nie przemęczać, podobno organizm sam da znać kiedy mamy za dużo wysiłku i trzeba przystopować, no i oczywiście jeszcze nospa. Ja z chęcią stosuję się do tej pierwszej rady;-), jak na razie skutecznie.

Witajcie...wszystkie przyszłe lutowe mamy....jeśli pozwolicie do dołączę do Was...w miarę możliwości postaram się poczytać co u Was i troszeczkę Was poznać:tak::tak::tak:
Ja mam na imię Magda, mieszkam w Lublinie, jestem mamą Julki....

pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i biorę się za małe nadrabianie lutowych zaległości....

aniołeczek miałam Ci napisac, że napewno wystarczy szczera rozmowa z ginką a nie będzie problemu z cc z Twoimi przypadłosciami. a tu szystko się wyjaśniło:) super bo teraz będziesz spokojniejsza

mnie tż czasem coś zaboli raz z prawej a raz z lewej i zauważyłam, że zdarza się to jak długo pochodzę. czyli czs babeczki na odpoczynek:)

Troszkę doczytałam...jeśli kogoś pomyliłam, z góry przepraszam....
i mam nadzieje że nie macie mi za złe że poczytałam trochę Waszych historii
Ania1973G to tutejsza szefowa:-p

poli0105 nie znam przyczyny testu PAPPa ale trzymam kciuki....
super że zakupy w TS udane...

bella83 widzę że mamy w podobnym wieku córeczki....
gratuluje kopniaczków...

domikcw u mnie w pierwszej ciąży ciążowa majtki nie sprawdziły się:sorry:
a co do głodu to ja tez jestem głodna i strach pomyśleć jak będzie wyglądała na koniec moja waga...w pierwszej przytyłam 8,5 kg a w tej:eek:

Gosia B. udanego odpoczynku zarówno w Polsce jak i na Teneryfie...

Błękitna_Orchidea...doczytałam o atmosferze w domu...super że dogadaliście się i powoli wszystko układa się...

LadyDo współczuje przeżyć z autkiem....

spokojnych nocek...

reklama
Mnie też dziś boli brzuch- koło prawego jajnika oraz nisko na środku.. Mnie więcej boli jak łażę, jak lęże to zakłuje coś sporadycznie.. A Twoja kumpelka jest lekarzem?? Bo wczoraj mojego pytałam to powiedział, że powinny być ewentualnie ciągnące bóle brzucha tylko.

poli
ja mam podobnie- raz boli, później przestaje i przy chodzeniu jest najgorzej. No i jak zakaszle lub kichnę, to tak po kłuje i przestaje:confused2:
Koleżanka nie jest lekarzem- ale też ma podobny problem i rozmawiała ze swoim ginekologiem, który powiedział jej, że to tak wygląda z tymi wiązadłami macicy.... No-spa raczej tu nic nie pomoże :/

Znalazłam coś takiego:
[SIZE=-1]Rosnąca macica powoduje rozciąganie narządów w miednicy. Ból więzadel obłych jest wynikiem rozciągania tych więzadeł. Występuje zazwyczaj obustronnie, co wiąże się z ich umiejscowieniem: są przyczepione do macicy i do bocznych ścian miednicy. Ból więzadeł obłych zazwyczaj nie trwa dłużej niż do 22 tygodnia ciąży. [/SIZE]

P.s.
Serdecznie witam nową Mamusię :-D

Do góry