reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Ćwierć Nuta z tego co mi wiadomo, jeśli chodzi opasztet, to problem jest z wątróbką, którą się do niego zwykle używa, a ta nie jest zalecana w ciąży ze względu na dużą zawartość witaminy A, która w większych ilościach jest szkodliwa dla maluszka.

reklama
Witam serdecznie!

Ja także farbuję włosy i uważam, że faktycznie opary są problemem ale w dużym i klimatyzowanym gabinecie nie stanowi to problemu. Najważniejsze też aby farbować na folii aby nie było styczności ze skórą zwłaszcza farb bardzo jasnych.
Dziewczynki ja miałam zapalenie pęcherza, grzyby, drożdze i to doprowadziło do powstawania komórek rakowych. Wycięto mi dość sporo szyjki macicy. Jedyną radą jaką mogę Wam dać to to aby nie kąpać się w wannie tylko prysznic nie powoduje dostawania się bakterii do pochwy. Ja nie miałam żadnych problemów już od czterech lat i już nigdy nie wykąpie się w wannie.
Orchidea gratuluję odwagi i życzę dużo radości.

Mój brzuszek już ok. Kupiłam sobie poduszkę ciążową i w końcu moje wielkie cycki i brzuszek mają miękką podporę.
W czwartek mam usg i już czuję lekki stersik. Moja doktorka nie zrobiła mi testu Paap-a jestem załamana może na usg w szpitalu wyproszę bo to ostatnie dni niedługo 14 tydzień.
Nawet jedzenie mi nie wchodzi:(

czesc !

czy ktoras z was boli zoladek ???
mnie dzis boli niesamowicie, z jednej strony jestem glodna z drugiej boje sie jesc, kluje mnie sciska, masakra poprostu wzielam jzu nospe rozkurczowo bo naprawde mi zle z tym :rolleyes::growl::ninja2::yes::rolleyes2::elvis: <- emoty dzilem mojej corki dodala cos od siebie dla lutowek ;)

hej Kobitki!

Mnie dalej męczy przypadłość kłucia po bokach brzucha-koleżanka powiedziała mi, że to może być moze boleć, ciągnąć i kłuc bo rozciągaja sie więzadla przez powiekszajaca sie macice i ze niepokojacym jest bol na środku brzucha ktory podczas odpoczynku nie ustepuje....
Jutro jednak pojadę zrobić sobie badanie moczu i jak dalej mnie tak będzie dziwnie boleć, to może wybiorę się do ginka...:unsure::sorry:

Mnie też dziś boli brzuch- koło prawego jajnika oraz nisko na środku.. Brałam nospę 3x1 i dalej pobolewa. Jednak najlepsze lekarstwo to leżenie. Mnie więcej boli jak łażę, jak lęże to zakłuje coś sporadycznie.. A Twoja kumpelka jest lekarzem?? Bo wczoraj mojego pytałam to powiedział, że powinny być ewentualnie ciągnące bóle brzucha tylko.

A reszta jak z bólami brzucha??? Też macie?? I jakie to bóle???A babeczki, które mają już dzieci??Napiszcie proszę, bo martwie się troszkę..

Ostatnia edycja:
poli ja też miałam/mam takie kłucia koło jajnika, ale u mnie to najprawdopodobniej było spowodowane torbielami, tak przynajmniej powiedziała moja gin. Jej rada na takie kłucia i bóle to leżeć i się nie przemęczać, podobno organizm sam da znać kiedy mamy za dużo wysiłku i trzeba przystopować, no i oczywiście jeszcze nospa. Ja z chęcią stosuję się do tej pierwszej rady;-), jak na razie skutecznie.

Witajcie...wszystkie przyszłe lutowe mamy....jeśli pozwolicie do dołączę do Was...w miarę możliwości postaram się poczytać co u Was i troszeczkę Was poznać:tak::tak::tak:
Ja mam na imię Magda, mieszkam w Lublinie, jestem mamą Julki....

pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i biorę się za małe nadrabianie lutowych zaległości....

aniołeczek miałam Ci napisac, że napewno wystarczy szczera rozmowa z ginką a nie będzie problemu z cc z Twoimi przypadłosciami. a tu szystko się wyjaśniło:) super bo teraz będziesz spokojniejsza

mnie tż czasem coś zaboli raz z prawej a raz z lewej i zauważyłam, że zdarza się to jak długo pochodzę. czyli czs babeczki na odpoczynek:)

Troszkę doczytałam...jeśli kogoś pomyliłam, z góry przepraszam....
i mam nadzieje że nie macie mi za złe że poczytałam trochę Waszych historii
Ania1973G to tutejsza szefowa:-p

poli0105 nie znam przyczyny testu PAPPa ale trzymam kciuki....
super że zakupy w TS udane...

bella83 widzę że mamy w podobnym wieku córeczki....
gratuluje kopniaczków...

domikcw u mnie w pierwszej ciąży ciążowa majtki nie sprawdziły się:sorry:
a co do głodu to ja tez jestem głodna i strach pomyśleć jak będzie wyglądała na koniec moja waga...w pierwszej przytyłam 8,5 kg a w tej:eek:

Gosia B. udanego odpoczynku zarówno w Polsce jak i na Teneryfie...

Błękitna_Orchidea...doczytałam o atmosferze w domu...super że dogadaliście się i powoli wszystko układa się...

LadyDo współczuje przeżyć z autkiem....

spokojnych nocek...

reklama
Mnie też dziś boli brzuch- koło prawego jajnika oraz nisko na środku.. Mnie więcej boli jak łażę, jak lęże to zakłuje coś sporadycznie.. A Twoja kumpelka jest lekarzem?? Bo wczoraj mojego pytałam to powiedział, że powinny być ewentualnie ciągnące bóle brzucha tylko.

poli
ja mam podobnie- raz boli, później przestaje i przy chodzeniu jest najgorzej. No i jak zakaszle lub kichnę, to tak po kłuje i przestaje:confused2:
Koleżanka nie jest lekarzem- ale też ma podobny problem i rozmawiała ze swoim ginekologiem, który powiedział jej, że to tak wygląda z tymi wiązadłami macicy.... No-spa raczej tu nic nie pomoże :/

Znalazłam coś takiego:
[SIZE=-1]Rosnąca macica powoduje rozciąganie narządów w miednicy. Ból więzadel obłych jest wynikiem rozciągania tych więzadeł. Występuje zazwyczaj obustronnie, co wiąże się z ich umiejscowieniem: są przyczepione do macicy i do bocznych ścian miednicy. Ból więzadeł obłych zazwyczaj nie trwa dłużej niż do 22 tygodnia ciąży. [/SIZE]

P.s.
Serdecznie witam nową Mamusię :-D

Do góry