reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

Cześć dziewczyny

Muszę się komuś pożalić....
frown.png

Śmiać mi się chce
frown.png
, bo jestem w tak durnej sytuacji, że szok. Szefowa nie da mi umowy do podpisu, ale nie wymelduje mnie z ZUS-u. Pójdę na wychowawczy, ale tak defacto nie będę miała żadnego potwierdzenia, stażu pracy do momentu, aż jej się znudzi i wymelduje mnie z ZUS-u. Szkoda gadać, ale nic więcej nie utarguję......Szok po prostu. Nic tylko czekać na miejsce w żłobku i znaleźć nową pracę. Innego wyjścia nie ma, bo nie znam ani dnia ani godziny kiedy nie będę miała ubezpieczenia. Choć ona go nie płaci tylko ZUS.
Jestem tak rozżalona, że szkoda mówić....
Nie należy za bardzo ufać ludziom...... niestety....
Człowiek uczy się całe życie.......
Zażądałam jedynie co miesięcznych RMUA na e-maila...

pozdrawiam

reklama
GiaModern co za babsko!!!! Widać jak dba o swoich pracowników. Nic by sie jej nie stało jak by przedłużyła umowę bo i tak za to nie płaci... Ja bym ją pogryzła:angry::-D

Dziewczyny a ja mam problem. Byłysmy z Oliwką u pediatry bo ma katarek. Zauważyłam że ma powiększone gruczoły piersiowe (są takie twarde małe cycuszki), dała nam skierowanie do poradni endokrynologicznej. Boje się jak cholera....

Gia- ale jak to tak? Sorki, ja juz od 10 lat nie mieszkam w Polsce i nie bardzo sie orientuje w przepisach. Czy ty jestes na umowie na czas okreslony?
Wspolczuje problemow I zycze powodzenia w szukaniu nowej pracy, no I zalapania sie do tej magicznej 60 w przedszkolu :-D
Kwiatuszek- nic sie nie denerwuj na zapas, wszystko bedzie dobrze:-) napisz tu potem koniecznie co tez ten lekarz powie ciekawego.
A u nas od 3 dni skaczaca goraczka, od 37,5 do 39 stopni, zadnych innych dolegliwosci, Szymon rozesmiany, bawi sie ladnie. Moze to zeby, bo ewidentnie mu dokuczaja I gorne dwojki sa juz na wylocie prawie. A moze trzydniowka, nie wiem sama - bede go dokladnie ogladac czy nie ma wysypki:happy:
A z innych wiesci, to wracam do pracy na 2 dni od przyszlego tygodnia I juz sie boje co zastane po powrocie do domu, opanowanym przez moich chlopakow:szok::-D:rofl2:

Dziewczyny!!!!
Jeśli któraś by chciała wyjątkowy prezent na dzień babci i dziadka to polecam taką dziewczynę z forum. Narysowała mi portret Oliwki na prezent. Jest na prawdę śliczny! A3 na jeden połowie Oliwia a na drugiej wierszyk. Koszt ok 50 zł:tak:
Na prawdę polecam!!!!
Jeśli któraś była by chętna to piszcie na priv. To dam Wam na nią namiar. Już nie długo dzień babci i dziadka. Mi jutro, najdalej pojutrze wyśle więc ma jeszcze sporo czasu na kolejne rysunki :tak:

Ach dziewczyny.... w końcu się ta sprawa skończyła. Szefowa nie przedłużyła umowy, wymeldowała z ZUS-u...... dała świadectwo pracy...... Niech się goni :-)
Muszę tylko załatwić jedno zaświadczenie z ZUS-U o podstawie zasiłku rodzicielskiego i rejestruje sie PUP.......
Już będzie dobrze. Dziewczyny dzięki za dobre słowa i wsparcie. :-)
Pozdrawiam

GiaModer a olej tą szefową ciepłym moczem spod pachy:-D:happy::-) dobrze że wiesz na czym stoisz. Wiem że teraz w Pup jest tak że opieka nad dzieckiem wlicza się w lata pracy. Przynajmniej tyle...

GIA masakra z taka szefową. no ale już masz ja za soba. oby nastepne szefostwo było lepsze;-)
KWIATUSZEK pisz jak tam Oliwcia po wizycie. rysunek fajna sprawa. ja takie portrety/karykatury na prezent rodzica i tescią zamawiałam jak mieli rocznice slubu. fajna pamiatka. Na dzień babci i dziadka dostana wielkie albumy z zycia rocznego Lenki:-D ale 2 strony będa miec do uzupełnienia bo Lence braknie dwóch miesięcy.
MARTIK jak Szymus... biedne dzieciątko:(

co tu taka cisza? była piekna reaktywacja i znów zapanował spokój:-(

martik77, uściski dla Szymcia na 11 miesięcy.
GiaModern, trzymaj się dziewczyno, źle już było teraz będzie lepiej, a szefowa szkoda słów.
domikcw, chyba nasze lutowiątka nas mocno eksploatują i nie ma czasu na neta, u mnie Gad Mały właśnie usnął ... była to trzecia pobudka na jedzenie ... nie usnął, właśnie wróciłam z kuchni z kawą i kanapkami, usłyszał stuknięcie talerza o stół i wstał wołając am, teraz siedzi w foteliku i je bułę

Dziewczyny dzięki raz jeszcze za dobre słowo....
Szymonkowi wysztkiego naj... z okazji skończenia 11 miesięcy :-)!
Co do eksploatacji przez dzieciaczki - to jest tak od 11 miesięcy(?) Hihihi :-)
Ale rzeczywiście trochę brakuje czasu na neta... u mnie jeszcze do 5 lutego laba, a potem będę biegać do PUP. Mam nadzieję, że załatwię wszystko szybko...... nie znoszę urzędów i urzędników.... jeśli któraś z was jest to sorki, ale na to mam alergię.... hihihi
Pozdrawiam
p.s. obiecuję pojawiać się na forum częściej :-)

reklama
Hej
Szymus dziekuje slicznie za zyczenia :-)
Gia ja tez jestem w trakcie zalatwiania spraw urzedowych, nie wracam na caly etat do pracy(2 dni) I staram sie o dofinansowanie przez socjal do pozosttalych... I az mnie trzesie od zalatwiania tej papierkowej roboty:angry:
A u nas ta goraczka to jednak byla trzydniowka, 5go dnia(wczoraj) moja kluska wstala cala wysypana, wiec mamy to juz za soba:-) no I stalismy sie dumnymi posiadaczami gornych dwojek:-)
milego wieczoru dziewczyny, uciekam gotowac kapusniaczek na jutro:-)

Do góry