reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2013

No mam was małpy, tu siedzicie i kawusie popijacie )))))):-)

U nas nas od wczoraj cieżko, mały w nocy z czwartku na piątek płakał (pierwszy raz w życiu) wiec na bank go coś bolało, obstawiam zabki i dałam czopki. W piątek cały dzień temperatura 38,5, w nocy tez. Dziś spadła do 37,5, ale słaby apetyt, oczka szkliste.
Nie pojechaliśmy do lekarza bo temp spadła i boje się go wozić w te zarazki, może to żeby, chociaż katar tez się pojawił. Może zaraził się ode mnie, bo ja od czwartku z bólem gardła chodzę.
Mam nadzieje ze to ustąpi, bo już wczoraj załamie miałam, ze miesiąc temu był chory i znów powtórka :/

no on to tyle o mnie, idę was pocytac trochę :)

reklama
Cześć dziewczyny
U nas nerwówka, bo mały szalej :-). Wczoraj przez mgłę na dworze spał w dzień 2*30 min. I nieszło go uśpić na dłużej, poza tym oczywiście zębole... hihi....
Wysyłam gdzie się da CV, na razie-brak odzewu... dziś wysłałam do Rossmanna-szukaja z-ce kierownika u nas w mieście...może to wypali...:-) zobaczymy.
Pozdrawiam

No mam was małpy, tu siedzicie i kawusie popijacie )))))):-)

U nas nas od wczoraj cieżko, mały w nocy z czwartku na piątek płakał (pierwszy raz w życiu) wiec na bank go coś bolało, obstawiam zabki i dałam czopki. W piątek cały dzień temperatura 38,5, w nocy tez. Dziś spadła do 37,5, ale słaby apetyt, oczka szkliste.
Nie pojechaliśmy do lekarza bo temp spadła i boje się go wozić w te zarazki, może to żeby, chociaż katar tez się pojawił. Może zaraził się ode mnie, bo ja od czwartku z bólem gardła chodzę.
Mam nadzieje ze to ustąpi, bo już wczoraj załamie miałam, ze miesiąc temu był chory i znów powtórka :/

no on to tyle o mnie, idę was pocytac trochę :)

Feluś zdrówka mały... :-)

Cześć dziewczyny,
aż mi głupio bo ostatnio tak rzadko zaglądam ale nie wyrabiam z moimi dzieciakami, brakuje mi czasu. Natan od tygodnia w domu, złapał jelitówkę a Daniel cały czas potzrebuje mojej uwagi, do tego jeszcze go karmię piersią. Nie mam już siły i chce odstawić wkońcu ale nie potrafię się do tego zabrać. Mały kilka razy ciągnie cyca w dzień a o nocy nawet nie wspomnę. Pobudki co 1-1,5 ;/ Gdyby tylko mój mąż chciał do niego wstawać w nocy to dawno bym odstawiła a tak to czuje cyca, ryczy a ja nie potrafię mu odmówić. Przez to cycowanie w nocy rano nic nie chce jeść, dopiero ok 12 zje trochę obiadku ale i tak dobiera się do cyca. Wczoraj byłam z nim u hematolog bo dostałam skierowanie od pediatry ze względu na powiększone węzły chłonne i złe wyniki badań ale na szczęście powtórzyliśmy wyniki i okazały się prawidłowe i węzły też prawidłowe :))
Dziewczyny ma któraś z was torbiele w piersi?? mi się pojawiły dwa jakiś czas temu i wydaje mi się że rosną , do tego wyczułam nowe guzki bliżej pachy (jak się kończy pacha a zaczyna pierś) boję się czy to może być rakowe ;//
Lorena a jak u Ciebie z karmieniem?? odstawiłaś już??

Koniecznie zrób USG piersi.... lepiej sprawdzić. To nie musi być nic rakowego, ale chyba lepiej się uspokoić takim badaniem, prawda? Wiem, wiem przy dwójce dzieci wyjście do lekarza to nie takie proste, ale chyba warto .... zrób USG :-)
P.s mały dalej ciagnie cyca, zwłaszcza w nocy....

siema babeczki !
od piatku walcze z zastojem mleka :-( poszlam na ur kolezanki i Cortin wieczorem dostal flaszke :-( moje mleko dopiero zdjal przed 23 a zawsze jada o 19 i sie chyba przesto tak zalatwilam :-(

Martik ubawilas mnie z tym ogladaniem tenisa :-D bu haha chociaz tobie do smiechu pewnie nie bylo ;-)
na Zappa Xtra masz ochote ? a wiesz ze jest xtra 2 i on sie sklada z siedziskiem ? juz nie wspomne ze w USA maja 4 kolowe !!!!! moje marzenie ! tylko cena na all odstrasza :-(

Smoniczka a dla prezesa herbata ? prezes kawy nie pija :-p

Gia powodzenia w szukania pracy, napewno sie uda !

Lorena snilas mi sie dzis ! debate na temat kp prowadzilysmy :p

Nadika marsz na usg ! napewno jest ok, trzeba tylko skontrolowac !

Martuszka moc zdrowka dla Felka !!!

Drimus diablo pogoniony ;-)? w co Kajteczka wystroilas wkoncu ??? zdjecia prosze :-D

spadam prasowac poki Cortin spi, dzis mega maruda jest ale nie widzie mu sie bo 4 jego wygladaja masakrycznie ! :-( cierpi strasznie !

Nadika- trzymam kciuki z calej sily, wszystko bedzie dobrze:-)
Cortina- no wlasnie na 2ke mam ochote :) a juz 4 kolowy to moje marzenie, ale prawie 1400 na allegro, troche boli ta cena. Musze tu poszukac, moze cos, gdzies wypatrze:-)
A ja zaliczylam powrot do pracy... fajnie bylo wrocic, troche zmian, ktore nie koniecznie mi sie podobaja, ale coz... tak to jest jesli sie nie bylo w pracy ponad rok:-)... ale najwazniejsze, ze mieszkanie przezylo, chlopcy super dali rade, nawet obiad na mnie czekal :-D
uciekam na spacer, bo piekna pogoda dzis u nas:-)
milego dnia
I taki dopisek specjalny:

Lauruniu jeszcze raz wszystkiego najlepszego sloneczko :***

Ostatnia edycja:
hejo :)

u nas też zebiska męczą. mamy dopiero 4 a gdzie tam do końca?!! osiwieje!!!!!!!!!!

MARTUSZKA i co z Felusiem?
NADIKA kciuki zaciskam!!! będzie dobrze. a czemu Twój maż nie chce Ci pomóc w nocy przy małym. to tez jego dziecko. Ty tez masz prawo do odpoczynku
GIA i jak dzwonił ktoś? oby praca szybko sie znalazła :)
MARTIK fajnie, że cieszysz się z powrotu do pracy, a Szymuś widzę, że namietnie kocha rozpieszczac matkę w nocy...
CORTINA zwalczyłaś ten zastój?

jeee... jak kawy nie pijam, to taka bym nie pogardziła :p

czyzby zaczęło się swietowanie ROCZKÓW??? kto tam na tapecie??

Też chce kawy!!! Albo dobra nie... herbaty :zawstydzona/y: Kropek kawy nie lubi :-D

Martuszka jak Feluś? Tempka się już nie pojawiła taka wysoka?

Gia powodzenia w szukaniu pracy! Daj znać jak coś znajdziesz - będziemy gratulować i oczekiwać ciasta z tej okazji :-)

Cortina jak szczurki? Odetkało się co miało? :cool2: Jak wyprasowałaś już u siebie to kaman do mnie! Nasze bliźniacze dzieci się sobą zajmą, a ja załatwię pycha herbatkę i Milki łeje :-D (P.s. Masz swoją firmę obuwniczą? Kupiłam w deichmannie Kubkowi buty zimowe firmy Cortina :-))

Nadika kciuki zaciśnięte i to podwójnie! Kciuki lutówek zawsze działają, więc wiemy, że wizyta u gina nic złego nie przyniesie :tak: jednak na relację czekamy ;-)

Martik ja też się ubawiłam z tym tenisem i to dwa razy. Czytałam w biegu i porypały mi się literki przy czytaniu Cortinowego postu. No i nie przeczytałam, że tenis oglądaliście, a co innego. Nie wiem skąd mi się to P tam wzięło :-)

Domik
fryzjerka jestem, więc jak będziesz chciała siwiznę zakryć to rabat po znajomości dam :-D:-D

Melduję, że u nas nie najgorzej. Rzyganko odeszło w niepamięć (tfu, tfu!). Brzuch rośnie, Kropek rośnie, Kubek rośnie (kurde ciuchy nowe musiałam kupować, bo z prawie wszystkich wyrósł), mąż rośnie (wszerz rzecz jasna;-)).
Chciałam se wstawić Kropkowego suwaczka, ale jakoś nie umiem. Czy któraś moderatorka pomoże?

Laurusku wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek!

reklama
Matko jaka pogoda u nas :( cały dzień leje,szaro, buro i ponuro, nic tylko książka i pod kocyk, no ale Madzia ma głęboko w nosie pogodę i szaleje jak zwykle :-D

My przeszliśmy na mleko nr 3 i chyba za szybko to zrobiłam, tzn. wydaje mi się, że za krótko mieszałam 2 z 3 i chyba młoda ma przez to sensacje brzuszkowe :( Mleko pije tylko w nocy i od trzech nocek jest masakra :/ Wybudza się z płaczem i nie da się jej uspokoić. Obstawiam też zęby :/ ech tak mi jej szkoda. Chyba kupie znowu 2 i zobaczę czy będzie poprawa.

Nadika &&&&& zdaj relację jak wrócisz.

Martuszka jak tam Feluś? gorączka minęła?

Eve co z tym suwaczkiem ci nie idzie?

Martik no to sobie chłopaków wyszkoliłaś :) fajnie, że w pracy ok

Do góry