reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
Hej Kobitki:-)

A my dziś po szczepieniu....:-) Szymi dzielny kozak :cool2:zapłakał tylko przy wkłuciu a potem zrobił wielki uśmiech do pielęgniary ;-):-) Pediatra mówi, że jakoś rewelacyjnie nie przybiera- od ostatniego szczepienia przybrał 600gram :sorry2: Kazała zrobić morfologię i badanie moczu. A za 3tygodnie kontrolujemy wagę. Jeśli nadal będzie słabo przybierał albo będzie coś z niedoborem żelaza, to będziemy dokarmiać butlą:tak: I trochę jestem tym zadowolona i trochę nie...:baffled: Ale jak będzie trza, to niech je chłopok i rośnie;-) Szymek w ogóle jest długi a szczupły i być może podał się do swojej mamy- stwierdziła pani doktor;-) więc będzie cudownej urody;-):-p:-p
A wczoraj to nasz synek też dał nam popalić....w ciągu całego dnia spał 2 razy po 30 minut...:angry: dziś po tej szczepionce jest nawet fajnie:tak: Mąż powiedział, że jak będzie taki grzeczny, to codziennie będzie go szczepił ;-):-D
Idę coś zjeść.....;-) Do jutra mamusie:tak:
poli​ moc &&&&&& na jutro!

nocna zmiano, gdzie jesteś? :-D wysprzątałam łazienkę, zrobiłam sobie paznokcie u stóp i rąk i padłam...zaraz pewnie Laura obudzi się na posiłek..sama jestem głodna, aż w brzuchu mi burczy ale lenistwo silniejsze i nie wstanę do lodówki:rofl2:
W sobotę jedziemy na 9-cio dniowy urlopik, już się doczekać nie mogę. Przeraża mnie tylko pakowanie rzeczy dla Laurusowej..żeby niczego nie zapomnieć. Na dodatek góra prania na mnie czeka a tu codziennie pada:wściekła/y:czekam na słońce:-D
idę jednak coś na szybko wciągnąć bo do rana to ja tutaj umrę z głodu:happy:w Biedronce mają ptasie mleczko w białej czekoladzie..niebo w gębie:tak:u mnie właśnie kartonik stoi sobie w kuchni..za chwilę już nie będzie stał:-D

Agaod. Ale Ci dobrze z tym urlopem!!! Ale pakowania nie zazdroszczę, no i prania po powrocie hahaha. U mnie przy tej ilości luda to jest potem horror ;)

Kurcze dopiero wczoraj zamówiłąm dla dziewczynek wrotki na dzień dziecka, zapomniałam, że czwartek wolny - mam nadzieję, że zdążą mi dosłać...

Ostatnia edycja:
agaod, zrób listę rzeczy, które musisz zabrać dla Laurki i zaznaczaj co już spakowałaś:tak:, miłego urlopu.
agisan_75, w niedzielę wieczorem zamawiałam ostatni prezent na dzień dziecka i wczoraj prze południem już dostałam paczkę do domu.

U nas w końcu słońce, więc dziś ruszamy na spacer.

edit

Roczny urlop po urodzeniu dziecka. Sejm uchwalił nowelizację - Wiadomości - WP.PL

jeszcze tylko senat i możemy pisać podania o roczny macierzyński

Ostatnia edycja:
Witajcie u nas dzisiaj słonecznie więc już spacerek zaliczony....

Poli trzymamy kciuki i czekamy na wieści

Dreamuś powodzenia na szczepieniu

A u nas dupa:wściekła/y: pojechaliśmy wczoraj kontrolnie na wizyte do pediatry, żeby osłuchała Małego bo wydawało mi się, że charczy bardziej niż zwykle (ma wiotką krtań) i dała nam skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc-cholera mówie, Kuba nie ma żadnych innych niepokojących objawów (katar, kaszel. temperatura) to nie wystawiła skierowanie no i pojechaliśmy. Czekaliśmy 3 godz na prześwietlenie ale na szczęście okazało się, że nic w płuckach nie ma- czyściutko ale oczywiście w tym siedlisku bakterii musieliśmy coś złapać i Kuba kaszle od samego rana:wściekła/y: Weź tu człowieku idź po porade do pediatry to Ci zafunduje chorobe a dziś jak na złość nie przyjmuje i musze iść do innego lekarza prywatnie:angry: Próbowałam też się umówić do laryngologa bo co jakiś czas krtań musi sprawdzać to na nfz terminy na listopad-grudzień:no: normalnie paranoja:wściekła/y: a i z oczkiem musimy iść kontrolnie do okulisty bo Kubie troszke powieka opada- czytałam, że to normalne u małych dzieci ale wole dmuchać na zimne.
Nuta Twój Szymi przybrał 600 a mój kilogram i moja pediatra miała lekkie zastrzeżenia co do wagi. Ale ja tam się nie przejmuje wg mnie prawidłowo się rozwija urodził się 2710 a teraz równiutko 6 kg waży:-) a nie chce go tuczyć za wszelką cenę!
Ehhh ładna pogoda w końcu za oknem a my uziemieni:-(

reklama
agaod, zrób listę rzeczy, które musisz zabrać dla Laurki i zaznaczaj co już spakowałaś:tak:, miłego urlopu.
agisan_75, w niedzielę wieczorem zamawiałam ostatni prezent na dzień dziecka i wczoraj prze południem już dostałam paczkę do domu.

U nas w końcu słońce, więc dziś ruszamy na spacer.

edit

Roczny urlop po urodzeniu dziecka. Sejm uchwalił nowelizację - Wiadomości - WP.PL

jeszcze tylko senat i możemy pisać podania o roczny macierzyński
z tym urlopem to ponoć mamy z 4kw chcą iść do trybunału a jak tak się stanie to mogą wszystko wstrzymać :(

Do góry