reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

EVe TANTUM VeRDE, zapytaj w aptece czy przy karmieniu można sinupret, sinuspax ? Moze można bo to homeopatia wkoncu ;-) zdrowia ! Chciałam się pochwalić ze Cortin naumial się dziś przekręcać z pleców na brzuch :-D mój zdolny dzidziuś :-D koniec z zostawianie go na przewijaki czy łóżku sam na sam ;-)Namiętnie też ćwiczy siadanie, mając pod glowa jaska całkiem nieźle siada - spacery w gondoli zaczynają być koszmarem ;-)Czy ktoś juz jeździ spacerówka ? Oprócz Lenki :-)Mam opory przed przesadzeniem nie wiem co czynić ;-)

reklama
My planujemy się przesiąść na spacerówkę na dzień dziecka :) Kuba już też z jaśka sam sobie siądzie, a na spacerach mało co śpi, więc gondola to masakra :dry:

Eve- łączę się w bólu, a w ndz mam chrzciny!!!

Ja wieczorem wzięłam *spam*, do ssania mam tantum verde (jak byłam w ciąży to odradzano mi w aptece to do psikania, podobno tylko tabsy są ok) a gardło płuczę mieszanką: pół szklanki wody+ 1 kryształek nadmanganianu potasu+ 1 kropla jodyny+ łyżka wody utlenionej.

Mój Felek tez przekrzywiony. Ale moja pediatra mówi żeby wyluzować, ze dzieci mają prawo. I to logiczne, przeciez leza zwinięte w brzuszku.

Poli- wydaje mi się że to nie ma raczej duzo wspólnego ze złamaniem, bo taka asymetria jest bardzo czesta. Zresztą złamania obojczyka tez.
I powiem Ci że jak my bylismy u ortopedy, to lekarz powiedział coś, że sobie od razu o Tobie pomyślałam. Badał felka i mówi że obojczyki w porządku, bo często są złamania, ALE RODZICE DOPIERO PO JAKIMS CZASIE SIE O TYM DOWIADUJĄ. Czyli ze takie przypadki są częstsze niz by się mogło wydawac. Az byłam zaskoczona.
Dobrze ze u Was juz po zabiegu!

Mamusie, dajcie znac czy dziąsełka to smarować jak juz wybija się ząbek czy można wcześniej? Bo Felek tak piąstki wkłada i płacze, że myslę że go bardzo boli. Wiem że to juz było wałkowane, ale dajcie znac co najlepsze na te dziąsła? Znam tylko calgel...

Martuszka dentinox....

Eve zdróweczka, na gardło polecam płukanie woda utleniona....na zatoki sinupret można przy karmieniu(tak mówią, jak dzieciaki to zniosą nie wiem)

Paol1nka i dla Ciebie zdróweczka

Poli super że więzadełko pocięte....brawo dla Leosia...

Laski, wróciłam, ale nie nadrobie was. Do tego jestem chora, muszę smigać do lekarza, bo wygląda mi to na zapalenie krtani. Antoś wyprawę zniósł dzielnie, więc w zasadzie urlop uważam za udany :)

kurcze dziewczeta, nie chorowac, wracac do zdrowia!!!!!!przy gardlowych sprawach faktycznie tantum verde, duuuuuuuuuuuuuzo pic w temp pokojowej, i milczec.woda z sola tez pomoze.ja pilam jeszcze *spam* i ssalam zwykle jakies cuksy, zeby nawilzac sluzowke.

ale milismy koszmarna noc po tej szczepionce. pobudka co 2h, stęki kwęki, a rano mega rozwolnienie, ze nie obylo sie bez mycia dupci w lazience.jak dlugo moze sie utrzymywac takie rozwolnienie poszczepienne?:confused:bo mi go zal:-( i poza tym wszystkie spiochy zakupczy;:)rofl2:

Hello, ale u nas kiepska pogoda jak nic cały dzień w domu przesiedzimy :-(

Witaj Gnideczko :-) wczoraj myślałam o tobie kiedy do nas wracasz i chyba cię myślami ściągnęłam :-) Dużo zdrówka :-)

Poli gratulacje dla Leonka, dzielny chłopak :-)

Eve ja polecam płukania wodą z solą. Wracaj szybko do zdrówka. Dla ciebie Paol1nka tez zdroweczka :-)

Mój Madzik na razie potrafi się przekrecić z pleców na bok i dalej nie idzie :-) ale myślę ze to kwestia czasu. A i wczoraj jak leżała na poduszce to też się zadzierała do siadania, aż w szoku byłam :O

Ostatnia edycja:
reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry