reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

CORTINA dzięki:* zastanawiam się tylko czy po kaszce albo kleiku ryżowym nie będzie problemów z kupką? ryż zagęszcza. widziałam jeszcze kukurydziane. co lepsze??
NUTKA tulę Was:* biedne maleństwo:( a nie obejdzie się bez operacji??

reklama
Nacik fajny oby sie wam dobrze jezdzilo :-)

Domi ja pamietam ze przy Cortince zaczynalam od kleiku ryzowego pozniej dopiero smakowe wprowadzalam :-)
teraz czekam az Cortin skonczy 6 mies. to dam mu polizac jablko/marchewke ;-)

Cortin pospal ponad 2h :szok: to nie w jego stylu, spanie 2h w domu w lozeczku, takie wyniki osiaga tylko na dworze ;-)
a co ja zrobilam w domu ? niccccccccccccccc ! wielkie nic, siedzialam na necie :zawstydzona/y:

teraz chlopaki spia wiec wlazlam na youtoba zobaczyc ta wasza Ewe chodakowska i co ? i nic ! tylko sie wkurzylam ! ale LASIAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!! :szok:
nie wiem czemu ja ewe chodakowska kojarzylam z pania ok 40 lat a tu zonk :-p

My dziś po usg bioder, wszytko ok:) Leoś w trakcie usg nadawał jak wolna europa, jak to on..I opsikał kozetkę a co:p Lekarz kazał przyjść profilaktycznie za ok 8 tyg, ale czy to trzeba jak jest idealnie?

Co do ćwiczeń, dziś zrobiłam 17 raz skalpel i widzę, że znienawidzone od zawsze boczki znikają:-D:-) Z radości kupiłam sobie z cukierni ciasto:no::rofl2: Oż ja głupia:-p

Ćwierć Nuta- kurcze, ale zmartwienie..Ja za tydzień będę wyć przez przecięcie wędzidełka, a takie coś to już w ogóle extreme...Ale będzie dobrze, jak trzeba to trzeba!

Poli gratuluje Kochana, super tak widziec efekty nie? Moj maz dzis sie smial, ze zawzieta jestem i skacze ja zajac nad glowa a wtedy on ma poczucie winy, ze w tym czasie je...;)))))))

Domi ja tez slyszalam, ze lepszy jest olej rzepakowy ok 1 lyzeczki na 100ml, ja daje maslo jednak, sama nie wiem czemu...

Dzis pierwszy raz do diety doszedl kartofelek, poczatek byl taki sobie, mala byla zdziwiona, ze juz nie jest tak slodko, ale poszlo i to:))
Dynie to juz kupie sloiczkowa, bo nie wiem nawet czy teraz dostane hehe

Co do kaszek to ja planuje malej dodawac do mleka pod koniec 5 miesiaca, tylko tak malo zeby odrobine bardziej sycace bylo, co by przesypiala nocki:)
Izie dawalam wczesniej, ale ona mleko pila lyzeczka, wiec to bylo duze ulatwienie dla mnie:)

Ostatnia edycja:
Dreamuś. K to nie jestem pewna, ale D do roku jeśli dzieciątko na piersi.

nasz lekarz mówi że D to nawet do 20 r.ż. dawać, albo tran zamiast niej ;) można robić przerwy w bardzo słoneczne dni ale tylko pod warunkiem że dziecko będzie całe rozebrane wystawione na kilka godzin na słońce a więc prawie nigdy :D

A używała któraś z was wkładek laktacyjnych dada? Bo właśnie się na nie skusiłam, nie widziałam ich wcześniej, zobaczymy czy się sprawdzą bo cena atrakcyjna

Ostatnia edycja:
Co do ćwiczeń, dziś zrobiłam 17 raz skalpel i widzę, że znienawidzone od zawsze boczki znikają:-D:-) Z radości kupiłam sobie z cukierni ciasto:no::rofl2: Oż ja głupia:-p

Ja za tydzień będę wyć przez przecięcie wędzidełka, a takie coś to już w ogóle extreme...Ale będzie dobrze, jak trzeba to trzeba!

wow 17 skalpel...super....
mnie już trochę nudzi dzisiaj pościągałam melb i zobaczymy

Co do wędzidełka to nie martw się...mojej koleżanki mała miała podcinane...to chwilka ciut krwi poleciało i po bólu...więc im wcześniej tym lepiej

Poli dobrze pamiętam że to Wy mieliscie problem z obojczykiem???wszystko już ok???mam nadzieje ze nie pomyliłam

A używała któraś z was wkładek laktacyjnych dada? Bo właśnie się na nie skusiłam, nie widziałam ich wcześniej, zobaczymy czy się sprawdzą bo cena atrakcyjna

to chyba nowość bo ja ich wcześniej nie widziałam....

a ja nie dotarłam dzisiaj do biedrony, no cóż może jutro....

Bella jak podajesz tego ziemniaczka...normalnie gotujesz??solisz?i do tego to masełko??

Domickw niestety po kleiku i po kaszkach moga byc problemy z brzuszkiem ale trzymajmy kciuki żeby układ pokarmowy radził sobie z nimi super....

Na_cik super wózeczek....

Cortina myślę że spokojnie możesz zmienić na Oillan, jest o połowe tańszy...i ma też parafinę w składzie...

Madzienka mialam z nim troche klopotu ale wyczytalam w necie i ugotowalam troszke z marchewka tak jak zupke i razem zmiksowalam, pod koniec gotowania dodalam maselka, nie solilam tego. Mala byla zdziwiona ale potem nawet jadla:)

Witam się :)

udało mi się wczoraj dotrzeć do Biedronki i kupiłam te podkłady, pieluszki do pływania ale te od 7 kg i jak je otwarłam to one wcale takie duże nie są więc na dupeczkę Robala jak znalazł :) do tego jeszcze patyczki do uszu z wacikami, milki waya i dwa piwa :D ale po mega pake pieluch musieliśmy jechać do innej biedronki bo w tej naszej wszystko wykupili...

wczoraj Robert to dał mi popalić, że masakra, nie wiem ale chyba go kolki zaczęły łapać albo jakiś inny ból brzucha bo drze się niemiłosiernie na szczęście nie trwa to az tak długo i przechodzi po kropelkach Infacol...nie wiem czy to jakieś cudowne kropelki ale zawsze jak mu podaje jak (moim zdaniem) boli go brzuch i drze się w niebogłosy to od razu się uspokaja...

poli super, że tak fajnie Ci idzie z tym skalpelem...to jeszcze 13 razy i masz cel osiągnięty ;)

na_cik super wózek też musimy kupić jakąś spacerówkę ale też chcemy na pompowanych kołach (lub piankowych ale dużych) ...po naszych terenach to nie bardzo nada się ta na małych kółeczkach bo my często po lesie i innych wertepach jeździmy

Hejo :)
No właśnie ja też preferuję duże koła ale w rozsądnej cenie ciężko coś fajnego znaleźć.

Już wiem czemu jestem gruba! Przez herbatniki i biszkopty! A myślałam, że One takie mniej tuczące...

reklama
Dzien dobry..moje dziecko skok rozwojowy zalicza bo srednio spi ostatnio i koncerty mi daje momentami, ze hej..

Madzienka, dzieki, z obojczykiem juz dobrze. Po nadpobudliwosci Leosia nie widac nawet ze mial zlamanie.

Kwasia, niestety tych skalpelow to musze jeszcze duzo zrobic, min 2 mies jeszcze

Do góry