reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

cześć dziewczyny :) ja wróciłam właśnie od chirurga szczękowego. Prawie 3 godziny w kolejce czekałam :( miała być tylko konsultacja i decyzja co ze mną począć a tu pytają się czy chce dzisiaj (babeczkę przede mną zapisali z ósemką na styczeń do rwania). Nie spodziewałam się ale zgodziłam, stwierdziłam że jak już przyszłam to będę mieć z głowy bez kolejnych nerwów. I tak oto pozbyłam się jednego z ,,zębów mądrości '' :)

reklama
kinga może spróbuj pic siemie lniane, zwykłe lub mielone, glutek nie pachnie i nie smakuje zbyt dobrze ale pomaga na takie bóle brzucha jak wrzodowe, łagodzi. tak jak pisze calogera kisielek działa podobnie. ja też miałam bóle żołądka przy wzdęciach ale przeszły chwilowo;) nie jedz surowych owoców i warzyw oraz soków przez jakiś czas.

bella 80% chorób układu oddechowego nie wymaga stosowania antybiotyku, tylko że ja jeszcze nie spotkałam się z przypadkiem kiedy ich lekarz nie zapisał... a niestety często słyszę jakieś opinie co to za lekarz że nie zapisał antybiotyku? a niestety jak każdy wie działają tylko na bakterie i sa nieskuteczne przy sprawach wirusowych:( wspólczuję najbardziej małej bo musi się bardzo męczyć a ty razem z nią.

moje nudności przeszły w fazę ciągłych wymiotów:baffled: ledwo co się utrzymuje w żołądku... przez to mam zapalenie jamy ustnej... wszystko na raz...ech

dziewczyny współczuje wam bólów głowy, wcześniej miałam je bardzo ciężko ale odkąd jestem w ciąży to tylko raz. i mi niestety nic prócz kilku tabletek nie pomagało więc nawet nie mogę nic poradzić:-( tym razem pomógł paracetamol

hello !

PIERWSZY RAZ NIE MAM MDLOSCI OD RANA A JEST JUZ 14 PRAWIE :-D:-D:-D
alelllllllllllllllllllllllluja :-)

normalnie dzis nie czuje ze w ciazy jestem ! chata lsni, obiad sie gotuje a ja mam powera zeby cos jeszcze porobic :-)

BELLA biedna Iza a lekarka niezla :confused: skoro jeden nie podzialala antybiotyk bo pewnie nietrafiony dala 2 i liczy ze pomoze ? masakra ! zapalenie pluc to nie przeziebienie, powazna sprawa, oby cicoia doktorka wam szybko pomogla !

ide na herbate i dalej dzialac :)

Klowee wlasnie moja ciocia juz kilka razy wyleczyla Bella bez antybiotyku , tm gdzie wszyscy nie widzieli innej opcji. Mnie cos trafia jak widze jak lekarz mysli mysli, widze ze w glowiie nic i nagle!...no to antybiotyk! Masakra! Wiadomo np. Zapalenie ucha to nie ma rady musi byc. Ale tak jak piszesz nie zawsze jest on niezbedny.
Marta bardzo sie cciesze, ze tak ladnie i sprawnie udalo sie pozbyc 8:) zyycze zeby juz nie bolal:*

Cortina alez Ty masz dzis energii:) nie tylko obiad ale caly bankiet moglabys dzis zrobic:)
wiesz ta lekarka kirdys wyslala Izke do szpitala z zapaleniem ukladu moczowego ktre stwierdzila na podstawie uwaga...badania krwi hahahahha jak czytam sama swoje posty to sie zastanawiam czemu ona jeszcze leczy Ize:)
co do tych mdlosci to zauwazylam, ze po takim szczycie kiedy sie zwraca juz wszystko i ma sie dosc one mijaja:) wiec klowee to juz ostatnia prosta:)

teraz mam ochote na kisiel:)

Poli- dzieki za info o prolaktynie, postaram sie zbadać.
Gosia- w sumie to mi nikt, kurde, tak porzadnie nigdy tej głowy nie zbadał :-(
Jak idę do lekarza i mowię o problemie- to oni żeby tabletki brac i tyle :-(
I juz odpusciłam- bo skoro tyle razy usłyszałam że z tym sie nie da nic zrobic, to uwierzyłam że jestem skazana na te bóle głowy.

Poziom białka CRP we krwi wskazuje na stan zapalny w organiźmie, nie identyfikuje bakterii, moze byc tak samo podwyższony przy bólu brzucha, zapaleniu ucha czy przeziębieniu, bardzo czułe i przydatne badanie, ale wymaga dalszej diagnostyki. obecnośc bakterii pokazuje tylko posiew.

Widzę, że wiele z Was dręczą jakieś dolegliwości, jak nie wymioty to bóle głowy lub żołądka. :-(Współczuję Wam dziewczyny, mam nadzieję, że szybko Wam przejdzie i będziecie jak nowo narodzone. :-) Mnie jeśli chodzi o stan zdrowia nic nie dolega, czuję się normalnie, aż czasami się zastanawiam czy moja dzidzia nadal jest we mnie:szok:

Z kolei ja dziś jestem w niezbyt dobrym stanie psychicznym. Rano zawoziłam narzeczonego na PKP, ponieważ jedzie dziś po siostrę na drugi koniec Polski, gdyż w sobotę wyjeżdżamy nad morze. W czasie drogi pokłóciłam się z nim dosyć poważnie, nie było to z mojej winy.:-( Wyzwał mnie od różnych, poniżył strasznie, potraktował jak wroga, jeszcze powiedział, że ze mną oficjalnie zrywa.:baffled::wściekła/y::-:)szok: Płakałam całą drogę, nawet teraz jak jestem już w domu chce mi się płakać. Zaczynam żałować, że będę miała z nim to dziecko, i wątpić, że jest on facetem dla mnie.:baffled::-(

reklama
normalnie dzis nie czuje ze w ciazy jestem ! chata lsni, obiad sie gotuje a ja mam powera zeby cos jeszcze porobic :-)

Ja mam dziś podobnie:-) zostały mi tylko podłogi do umycia, ale może mężulek mnie w tym wyręczy:-)

Wczoraj dostałam całą reklamówkę papierówek, jeszcze z mało dojrzałe żeby je jeść bo kwaśne jak diabli:baffled: więc dzisiaj wszystkie obrałam i zrobiłam pyszny mus:-) Może ma któraś ochotę?

Do góry