reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

reklama
wcześnie zabieracie się za imiona hehe
mam dzisiaj jedną wielką masakre - wszystko co zjem zaraz ląduje w kiblu :-( zaczynam wątpić czy to się w ogóle skończy. w każdym razie opadam z sił i poważnie zaczynam się bać być tak całymi dniami sama z maluchem :-(

cześć:) widzę że może być sporo Franków my też chcemy to imię a nasza córcia uparcie pokazuje na mój brzuch i mówi że tam jest Maja :laugh2: będzie wesoło bo nam nie bardzo z mężem odpowiada to imię wolimy Madzia ale było jeszcze parę wspólnych typów w poprzedniej ciąży ale musiałabym zajrzeć do pamiętnika ciążowego;-) Moja Jula też coś podłapała ma od południa 39 gorączki zbiłam jej znowu ma , marudna i o dziwo zasnęła po 18 bo teraz chodzi spać po 21. Zrobiłam dzisiaj na obiad pyszną pomidorówkę i łazanki chyba zaraz je znowu podgrzeję:-D i wieczór filmowy z mężem właśnie go namawiam na świetny Odważni.Dobry film z przesłaniem o ojcostwie:tak:

a mi z kolei lekarz powiedział, żeby trzymać się terminu z OM bo ten jest bardziej miarodajny, przecież to nie długośc dziecka decyduje kiedy się urodzi :eek: a póki co termin porodu z usg wyznacza się takim pomiarem, mi wychodzi z USG na 14.02 a z OM na 25.02 więc rozbieżnosc jest duża.
W poprzedniej ciąży miałam termin z OM na 6.12 a mały i tak zapragnął poczekać do 12.12 :rofl2:

Witam sie porannie:) jak dzis samopoczucie?
ja od rana jestem wyczerpana, nie spie od 5:/ i w nocy mialam 4 budzenia:/ od rana boli mnie brzuch cos tak jakbym za mocno napinala miesnie:/
wczoraj wieczorem tak mnie mdlilo i bolala mnie glowa, ze puscilam pawia:/ dzis juz z tym lepiej:)
ma ktos dzis wizyte??:)

Witam sie porannie:) jak dzis samopoczucie?
ja od rana jestem wyczerpana, nie spie od 5:/ i w nocy mialam 4 budzenia:/ od rana boli mnie brzuch cos tak jakbym za mocno napinala miesnie:/
wczoraj wieczorem tak mnie mdlilo i bolala mnie glowa, ze puscilam pawia:/ dzis juz z tym lepiej:)
ma ktos dzis wizyte??:)

Ostatnia edycja:
Bella ja wieczorami często tak mam ze boli mnie głowa a w parze z tym bólem idzie paw :eek:
ale zauważyłam, że jak więcej czasu spędzam na powietrzu to wieczorem dłużej moge funkcjonowac. Wczoraj pracowałam w terenie i wróciłam do domu jak skowronek i nawet kolacje mogłam zjeść bo mnie nie muliło :happy:

Witam się porannie:-)
nie chce zapeszać, ale samopoczucie dopisuje:tak: zjadłam bułeczkę z wędliną i pomidorkiem i tak mnie kusi żeby zrobić sobie jeszcze, ale chyba nie wypada:zawstydzona/y:

pisałyście o imionach, my z emkiem niczego nie ustalaliśmy jeszcze, przy czym moje aktualne typy to Helena albo Witold, ale podejrzewam że jak poznamy płeć to będziemy intensywnie kalendarz przeglądać;-)

na ostatnim usg dzidzia wyszła większa i termin z tego usg wyszedł 26 stycznia, ale ginek powiedział żeby się tym nie sugerować i zostajemy przy 1 lutym:tak: tak jak to wynika z OM.

reklama
Ja się załamałam naszą służbą zdrowia!!czy w Polsce są jacyś dobrzy pediatrzy??

poszłam z małą na kontrolę a pani mówi, że nadal są zmiany osłuchowe w płucach i daje uwaga ... 2 antybiotyk!!
Ostatnio Izę tak uczulił antybiotyk, że wyglądała jak poparzona, i te toksyny zaatakowały jej stawy tak, że nie mogła chodzić, a ta g... lekarka daje jej dwa antybiotyki jednocześnie;/

dobrze, że moja ciotka jest pediatrą, to mam gdzie się ratować, tylko, że ona jest tak zajęta, ze umawia się z nami na 22-23;/ więc jak już mam kryzysową sytuację to do niej jadę (bo kasy za wizytę oczywiście nie chce;/)

załamałam się naprawdę, 3,5 letniemu dziecku tyle chemii;/

Do góry