reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
wcześnie zabieracie się za imiona hehe
mam dzisiaj jedną wielką masakre - wszystko co zjem zaraz ląduje w kiblu :-( zaczynam wątpić czy to się w ogóle skończy. w każdym razie opadam z sił i poważnie zaczynam się bać być tak całymi dniami sama z maluchem :-(

cześć:) widzę że może być sporo Franków my też chcemy to imię a nasza córcia uparcie pokazuje na mój brzuch i mówi że tam jest Maja :laugh2: będzie wesoło bo nam nie bardzo z mężem odpowiada to imię wolimy Madzia ale było jeszcze parę wspólnych typów w poprzedniej ciąży ale musiałabym zajrzeć do pamiętnika ciążowego;-) Moja Jula też coś podłapała ma od południa 39 gorączki zbiłam jej znowu ma , marudna i o dziwo zasnęła po 18 bo teraz chodzi spać po 21. Zrobiłam dzisiaj na obiad pyszną pomidorówkę i łazanki chyba zaraz je znowu podgrzeję:-D i wieczór filmowy z mężem właśnie go namawiam na świetny Odważni.Dobry film z przesłaniem o ojcostwie:tak:

a mi z kolei lekarz powiedział, żeby trzymać się terminu z OM bo ten jest bardziej miarodajny, przecież to nie długośc dziecka decyduje kiedy się urodzi :eek: a póki co termin porodu z usg wyznacza się takim pomiarem, mi wychodzi z USG na 14.02 a z OM na 25.02 więc rozbieżnosc jest duża.
W poprzedniej ciąży miałam termin z OM na 6.12 a mały i tak zapragnął poczekać do 12.12 :rofl2:

Witam sie porannie:) jak dzis samopoczucie?
ja od rana jestem wyczerpana, nie spie od 5:/ i w nocy mialam 4 budzenia:/ od rana boli mnie brzuch cos tak jakbym za mocno napinala miesnie:/
wczoraj wieczorem tak mnie mdlilo i bolala mnie glowa, ze puscilam pawia:/ dzis juz z tym lepiej:)
ma ktos dzis wizyte??:)

Witam sie porannie:) jak dzis samopoczucie?
ja od rana jestem wyczerpana, nie spie od 5:/ i w nocy mialam 4 budzenia:/ od rana boli mnie brzuch cos tak jakbym za mocno napinala miesnie:/
wczoraj wieczorem tak mnie mdlilo i bolala mnie glowa, ze puscilam pawia:/ dzis juz z tym lepiej:)
ma ktos dzis wizyte??:)

Ostatnia edycja:
Bella ja wieczorami często tak mam ze boli mnie głowa a w parze z tym bólem idzie paw :eek:
ale zauważyłam, że jak więcej czasu spędzam na powietrzu to wieczorem dłużej moge funkcjonowac. Wczoraj pracowałam w terenie i wróciłam do domu jak skowronek i nawet kolacje mogłam zjeść bo mnie nie muliło :happy:

Witam się porannie:-)
nie chce zapeszać, ale samopoczucie dopisuje:tak: zjadłam bułeczkę z wędliną i pomidorkiem i tak mnie kusi żeby zrobić sobie jeszcze, ale chyba nie wypada:zawstydzona/y:

pisałyście o imionach, my z emkiem niczego nie ustalaliśmy jeszcze, przy czym moje aktualne typy to Helena albo Witold, ale podejrzewam że jak poznamy płeć to będziemy intensywnie kalendarz przeglądać;-)

na ostatnim usg dzidzia wyszła większa i termin z tego usg wyszedł 26 stycznia, ale ginek powiedział żeby się tym nie sugerować i zostajemy przy 1 lutym:tak: tak jak to wynika z OM.

reklama
Ja się załamałam naszą służbą zdrowia!!czy w Polsce są jacyś dobrzy pediatrzy??

poszłam z małą na kontrolę a pani mówi, że nadal są zmiany osłuchowe w płucach i daje uwaga ... 2 antybiotyk!!
Ostatnio Izę tak uczulił antybiotyk, że wyglądała jak poparzona, i te toksyny zaatakowały jej stawy tak, że nie mogła chodzić, a ta g... lekarka daje jej dwa antybiotyki jednocześnie;/

dobrze, że moja ciotka jest pediatrą, to mam gdzie się ratować, tylko, że ona jest tak zajęta, ze umawia się z nami na 22-23;/ więc jak już mam kryzysową sytuację to do niej jadę (bo kasy za wizytę oczywiście nie chce;/)

załamałam się naprawdę, 3,5 letniemu dziecku tyle chemii;/

Do góry