reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

witam Mamusie,

Bella- no brak słów z tym antybiotykami. a najgorsze, że nie po to idziesz do kelarza, żeby potem diagnozę sprawdzać u kolejnych pieciu. Ale tak jest, że czasami nawet lekarzowi nie można zaufać :-(

Ja wczoraj myslałam że umrę- tak bolała mnie głowa. Mam bóle migrenowe na zmiany pogody, ciśnienia itp. Bez tabletki nie przejdzie. W ciazy też mnie boli głowa -ale te bóle są takie trochę przytłumione, zaciskam zęby, bo przecież nie mogę nic wziąć (a apap i tak mi nic nie pomaga). Ale wczoraj glowa bolała mnie tak strasznie- że myslalam że sobie ja obetnę! Dziś tez trochę boli, ale to juz taka cięzkośc- po tych godzinach koszmaru.
Powiem Wam, że ból głowy to jest to czego najbardziej obawiam się w ciazy :-( nawet bóle porodowe nie budzą we mnie takiego lęku.

reklama
Wiesz najgorsze, że ją tak uczulił wtedy ten antybiotyk, a ta bez zastanowienia wali jej kolejne końskie dawki;/

co do bólu głowy to mam to samo (apap nie działa)
nie często mam bóle głowy ale jak już złapie to ....
i jakoś kręgosłup mnie boli w tej ciąży;/ ogólnie jakoś słabsza kondycyjnie jestem hehe
niby zmęczona i senna a jak się kładę to sen nie przychodzi:((

jak mnie zołądek boli zjadłam danio i kanapke i tak boli cały dzien, jak zjem boli, jak nie zjem tez, a najgorzej jak rano wstane to boli jak cho... :( Juz nie wiem co mam jesc a nospa jakos działa ale nie na cały dzien :(

Calogera pewnoie ze podaje bioaron i ceruvit junior:) ten ostatni u nas lepiej dziala:) Iza dostaje nawet taka szczepionke doustna Ribomunyl, i po tym mniej choruje bo tak to co miesiac byla na antybiotyku na zapalenie wlasnie ucha:/
ja na te bole glowy kropie na poduszke 1-2 krrople olejku z lawendy, moze nie pomaga jak proszki ale przyjemny zapach jakos mnie rozluznia troche:)

Kinga a to boli Cie brzuch czy zoladek? Nospa z tego co wiem jest rozkurczowa ale raczej nie dziala na zoladek, moze miety popijaj albo herbatki dla dzieci z kopru wloskiego? Mi na zoladek pomagaja tylko krople zoladkowe ale one w ciazy nie sa wskazane boo maja alko. Choc w pierwszej ciazy gin. Mi pozwolila jak bardzo mnie bolalo, ale to miala byc osatecznosc i ja jednak nie bralam.

bella mnie to trochę przeraża. mam wrażenie, ze w Pl większość lekarzy niestety zaraz przepisuje antybiotyk, a nie sprawdzi dokładnie czy jest potrzebny, nie zrobią dodatkowych badań itd. ot tak po prostu antybiotyk dla nich dobry na wszystko. bez sensu. zdrówka dla Izki.

witam Mamusie,

Ja wczoraj myslałam że umrę- tak bolała mnie głowa. Mam bóle migrenowe na zmiany pogody, ciśnienia itp. Bez tabletki nie przejdzie. W ciazy też mnie boli głowa -ale te bóle są takie trochę przytłumione, zaciskam zęby, bo przecież nie mogę nic wziąć (a apap i tak mi nic nie pomaga). Ale wczoraj glowa bolała mnie tak strasznie- że myslalam że sobie ja obetnę! Dziś tez trochę boli, ale to juz taka cięzkośc- po tych godzinach koszmaru.
Powiem Wam, że ból głowy to jest to czego najbardziej obawiam się w ciazy :-( nawet bóle porodowe nie budzą we mnie takiego lęku.

Witam Was dziś:)
Martuszka, ja też z migrenami walczę od wieku dojrzewania, wtedy to lekarze podejrzewali, że to padaczka hehe. Powiem Ci, że mi migreny niemal minęły po odstawieniu tabletek anty, a jak zaszłam w ciążę to odpukać nie miałam jeszcze ani razu. Za to mój chorujący na Hashomoto mąż ma straszne migreny, jego lekarka powiedziała, że migreny często są skutkiem wysokiej prolaktyny.. Warto więc zbadać. Mój mąż zbił prolaktynę i też już migreny ma rzadko.

dziewczyny bo te migreny to troszkę ściema. dobry lekarz zanim stwierdzi migreny przebada wszystko co tylko się da, żeby wykluczyć inne powody! ja kiedyś się wręcz zwijałam z bólu, a podobnie jak u męża polio okazało się, ze mam zbyt wysoką prolaktynę. od tamtego czasu głowa pobolewa czasami jak to w życiu bywa, ale już mi nikt nie powie, że to migrena bo to dziadostwo zwalczyłam.

Hej Dziewczyny.

Strasznie mi głupio, ze tak długo sie nie odzywałam :zawstydzona/y: ale nieco zabiegana byłam. Wieczorami padałam jak kafka ;-)
Postaram się nadrobić zaległe strony Waszych postów w jakiejś wolnej chwili. Dziś znowu praca, potem bieganie za płytkami, w między czasie musze zrobic badanie zwroku, na które jakos od tygodnia nie mogę się wybrać.

Ja zawsze na ból głowy brałam jakiś apap i pomagało. Teraz jednak unikam tego typu środków (raz wzięłam, bo już nie mogłam wytrzymać), a na początku ciąży często ból głowy się zdażał :baffled:

reklama
brzuch to nie raczej bo ani podbrzusze ani nic z tych rzeczy , tylko tam gdzie jedzenie wchodzi :) moze to tez dlatego ze schudłam 20 kg i nagle ciąza i zołądek nie dosc ze sie przemieszcza to jeszcze musi sie rozciągnoc ;/
Od kawy mnie odrzuca , od capucino tez za to herbatka zwykła dobrze wchodzi :D

Do góry