reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Jej dziewczyny, jestem juz wykonczona, moja mala nagle tj. Od 4-5 dni nie spi w dzien, budzi sie ok 8-9 i zasypia ok 17 miedzy tym jest ok godziny snu na spacerku ale to tylko jak jade:/ a tak nic nie pomaga, noszenie, wozek, bujaczek...nic:( przy tym jak zostaje sama to zaraz placze:( w domu nic nie moge zrobic:/
Maz siedzi na ojcowskim ale mam przeczucie ze to nie pomaga, bo ogolnie wiecej sie dzieje, i jakos tak nie ma rytmu stalego przez to:(

reklama
smoniczka ja pomimo bólu też bym karmiła normalnie ale mi krew leci z sutków a mleko z krwią to chyba za dobre nie jest :-)
paol1nka to starą masz to sis....100 lat hoho :-D

Gosiu, ja bylam wlasnie w takim szoku, ze nawet nie zapytalam za co... bo za wizyte raczej to nie bylo. A gdybym wiedziala ze mnie tyle skasuje to poszlabym do notariusza tam kosztuje 15 euro. Albo na Gardzie za darmo:-)
Co do paszportu, to wydaje mi sie ze pps jest potrzebny, moi znajomi wyslali bez, bo czekali jeszcze na niego i kazali im doslac, na szczescie w miedzyczasie maly dostal ten numer, i mogli go wyslac. Wiec ja poczekam:-)

Ostatnia edycja:
martik my już pps'a do Juliana mamy tylko właśnie nie wiedziałam czy go muszę im wysyłać :tak: u nas poszło załatwienie tych formalności szybko.

Gosiu- to zazdroszcze, u nas to bardzo dlugo trwa:angry: zaczynam sie martwic, ze do maja sie nie wyrobimy:shocked2:
A PPS nie trzeba osobno wysylac tylko wpisuje sie gdzies w formularzu, chyba obok daty urodzenia i nazwiska panienskiego matki dziecka.

Ostatnia edycja:
Bella- mam pytanie do Ciebie bo pisalas że natalka ma te krostki na buzi. My dzis bylismy u pediatry w medicover (na razie u pierwszej lepszej bo tylko taka wizyta była) ale babka generalnie spoko. Powiedizała nam żebyśmy krostki smarowali Dekserylem. A Wy czym leczycie? Macie juz jakąs poprawę?
Do tego u Felka zobaczyłam, że najgorsze te krostki to na karczku, z tyłu na główce- tam się poci i ociera i nie wyglada to za dobrze, taka czerwona plama :((((

współczuję że Natalka nie daje odpocząć. Felek tez ostatnio coraz bardziej aktywny w dzien, dzis nawet wydoic nie mam się kiedy :((

Gosiu, ja mam zamiar zabrac Aptamil, bo kilka dni temu czytalam sobie opinie w necie, i bardzo duzo osob pisze, ze dzieciaczki po Bebilonie zachowywaly sie inaczej, chociaz to niby to samo mleko. Wiec jesli do tego czasu bede go uzywac to zabieram z IE. A Julek nie ulewa sie po tym mleku? Bo ja zastanawiam sie nad zmiana, Szymon ulewa sie okropnie, mowie do niego - mucha plujka;-), czasami po jednym karmieniu musze go przebierac 2-3 razy, i jak cieszylam sie ze nie brudzi ciuszkow sikami i kupka to nadrabia teraz ulewaniem.

Ostatnia edycja:
Julek nie ulewa - przynajmniej narazie hehe my w takim razie też weźmiemy Aptamil. jedyne co czasami dokucza to problem z kupami - tzn. męczy się, żeby wydusić. ale póki co chyba zostanę przy aptamilu bo na eksperymenty ze zmianą nie mam ochoty zwłaszcza, że kupki jak już wyjdą są ok, a nie żadne zielone itp.

reklama
Ja tez PPS dostałam dzisiaj. Birth Certificate odbierałam w szpitalu przy wypisie, więc zostało mi tylko Child Benefit otrzymać :tak:
Forme na paszport też juz mam wypełniona jeszcze tylko na Garde i do lekarza podskoczyć i fotke zrobić - byłam w Bootsie i byłam w szoku jak babka chciała mu zdjęcie robić w foteliku samochodowym!!! Stwierdziłam, że w takim razie podziękuję. Byłam u innego fotografa, to powiedział, żeby samemu zrobić, przynieśc do nich i oni je w photoshopie poprawią, tak, żeby nie było wątpliwości, że to dobre zdjęcie. Dał mi wskazówki jak zrobic i na dniach będę sie z tym moim bąblem mordować :-D
Medical Card tez już załatwiam, byłam w HC i tam mi babka pokserowała Birth Cert, i moja karte, sama napisałam list do nich, żeby mi małego dopisali do karty no i teraz będę czekać. Jak zmieniałam nazwisko, to na nowa karte czekałam chyba 3 tygodnie.

Martuszka - pytałas kiedys o te plamy - mi zeszły po namoczeniu z mydełkiem do odplamiania, ale dzisiaj tez miałam przygodę z obesranym pokrowcem na przewiak i wyprałam z próbka Vanisha która dostałam w gratisie i zeszło bez problemu, także, jak cos to ten Vanish tez działa, to jest jakis Stain Removal specjalniy dla dzieci - jakis Sensitive czy coś...

Do góry