reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Czy którejś z was dziecko podczas snu "wystrzeliwuje" rączki w górę? Bo mój tak własnie jakby niespokojnie spał i tak odreagowuje, ale zastanawiam się, czy to nie jest coś poważnego, czego nie powinnam lekceważyć. :confused:
to normalny odruch z tego co pamiętam to nawet na pierwszej wizycie u lekarza w 6 tyg z Tośką lekarka sprawdzała czy on jest :)

reklama
Gnidka moja mała uwielbia tak spać;-)
img4054h.jpg

Też słyszałam, że jest to normalne u takich maluszków.

agisan pisałaś, że też jesteś z "krzyżowców".Ciekawa jestem czy w takim razie przy każdym razie miałaś bóle krzyżowe? Bo ja też je miałam i wolałabym, żeby przy kolejnym porodzie mnie nie dopadły;-)

heheh Żanetka słodka ta Twoja dama. Moja też tak śpi tylko tyle że główka na boku :) czasem jak śpi w wózku to jeszcze noge zarzuca :)

Moja Magdalenka polubiła spać w poprzek, w łóżeczku to jeszcze jeszcze ale w wózku wygląda to komicznie jak sie wierci wierci żeby sie jakoś ułożyć wygodnie. Poza tym moje dziecie nadzwyczaj aktywne w tych ruchach ręce i nogi ruszają sie dość często.

Bóle krzyżowe :-) powiem Wam że ja przez ten permanentny ból prawdziwych skurczy nie czułam. Jakby któras była znowu w ciąży i miała bóle krzyżowe polecam leżenie w wodzie, mnie bardzo ale to bardzo pomagało !!

Mnie sie dziecie nadzwyczaj spokojne trafiło (tfu tfu tfu) przesypia noce :) budzi sie raz :) dzisiaj pospałyśmy do 10 :szok: chociaz ja jak słysze jak sie wierci macha rękoma oraz wydaje kurze odgłosy ( sie znaczy pieje :-)) to sie często przebudzam.

Dziewczyny głupie pytanie czy później wątek przyszłe mamy luty 2013 jest przenoszony cały czy będziemy od nowa pisały czy te nasze wypociny zostaną gdzieś zapisane?

a.m.g. cały wątek zostanie przeniesiony do dzieci urodzone w lutym 2013...nic nie zniknie....przynajmniej do tej pory tak było...

Zanetka bosko Ci malutka...

Waaaaa pisze tego posta juz 3 raz, mam nadzieje ze tym razem sie doda!

Martuszka my mamy masci robione, wiec nazwy nie podam, jedna tlusta taka s druga wysuszajaca i ta wg. Mnie dziala lepiej, moze dlatego ze lojotokowe zapalenie skory dobrze jest przysuszyc. Dziala do tego stopnoa, ze znajoma w sobote pytala mnie gdzie sa te krostki co tak mnie martwily...
A u Was co to za krostki??

Poli a w tesco jakies wyprzedaze?? Ja tez mam malo ubranek...i wlasnie odkladam juz 56:D w smyku jest cudna kolekcja teraz, dla chlopcow ze slonikiem dumbo a dla dziewczynek z zakochanym kundlem:) ale cuuuda.

Gnidka ten odruch jest normalny i nazywa sie moro jesli dobrze pamietam. U nas tez pediatra sprawdzal czy on jest.

Moja mala wczoraj padla ok 19 i spi do teraz z pobudkami co 3-5h na mlesio...ciekawe czy dzis tez bedzie taka placzliwa jak wczoraj, bo wczoraj plakalam razem z nia juz:(

Zanetka, Martuszka sliczne te wasze spioszki:))

Ostatnia edycja:
Ale miałam noc :/ mała sobie wymyśliła że cycki matki są ble i w związku z tym robi bunt na pokładzie, a one zaraz jak kamolce będą :( cały czas przystawialam ją ale ssała kilka sekund i wypluwala cyca i tak pół nocy. Oczywiście przy tym był płacz jakby ktoś ja ze skóry obdzierał :( oczywiście wyłam razem z nią.
Ale nam sie dziecko z charaktrrkiem trafiło nie ma co :/

Edit: Wychodzimy ze SPA :)

Ostatnia edycja:
a my dziś nockę zaliczyliśmy dość spokojną...mały co prawda nie płakał budził się na jedzenie średnio co 2-3 godziny ale po 3 w nocy stwierdził, że to już najwyższa pora wstać i zrobił sobie małe czuwanie i podziwianie świata naokoło. Nie miał zamiaru spać. Dopiero koło piątej usnął. Godzinę temu dostała papu i śpi dalej z tatusiem w łóżku :-)

gnidka też potwierdzam tezę, że to naturalny i jak najbardziej prawidłowy odruch. Robercik też tak śpi :happy2: jak ja to nazywam odruch "chwalmy Pana" albo "Pan jest wielki. Alleluja" :-D:-D:-D

pisałam do domikcw co u niej, jak akcja ale na razie nie odpisała więc może coś z nią działają ;-)

reklama
Martuszka my mamy masci robione, wiec nazwy nie podam, jedna tlusta taka s druga wysuszajaca i ta wg. Mnie dziala lepiej, moze dlatego ze lojotokowe zapalenie skory dobrze jest przysuszyc. Dziala do tego stopnoa, ze znajoma w sobote pytala mnie gdzie sa te krostki co tak mnie martwily...
A u Was co to za krostki??

Pediatra powiedziała tez o łojotoku (mysle ze to to samo co ten trądzik, ale moge sie mylic). Kazała nam kupic masc w aptece.To tłusta masc. na razie sparuję od wczorraj, mam nadzieję że efekt szybko będzie, bo tych krostek masa, normalnie wygląda to jak trądzik. Mały trochę niewyjściowo teraz Feluś wygląda, a tu sie goście zapowiadają na oglądanie:szok:
:-D

Do góry