reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

siemka tasiemka !

czytam ale nieogarniam z odpisywaniem bo Cortin kryzys ma, tzn moje cycki przezucaja sie na produkcje "innego" mleka i Cortin je co godzine :confused: masakraaaaaaa ! ;-)

Cortin ma rozniez kryzys spania w lozeczku, drze pape jak bym go na goracych kameniach kladla ;-)

byla u nas polozna, wymacala, posprawdzala malego, moj chomik przytyl znowu 500g w tydzien, prezesowskie mleko mu sluzy az nadto ;-)
niedlugo to Cortin mame bedzie na rekach nosil a nie mama Cortina ;-)

pogoda i mnie boska ! slonko piekne 7 st ! POLI u ciebie tez :-D ? jak nie musisz przyjezdzac na spacerki do nas :-p

Agisan witajcie w domku !

ile jeszcze dwupakow mamy ? przyznac sie nie wiem ile nagrod fundowac za ciaze 10 miesiaczna :-p

wiecej grzechow nie pamietam, ide jesc poki cycojad spi o jak wstanie idziemy na dwor bo zal nie korzystac z tego slonka ;-)

Cius ! :-D

reklama
aaa jeszcze chcialam napisac ze mi karmienie po 3 tyg zaczelo sprawiac przyjemnosc a nie bol ;-) jeszcze jedna piers mnie pobolewa czasem gdy maly teraz sie przystawia co 1h, ale jak karmie co 2-3h jest ok :-) jednak biedne cycki musza sie przyzwyczaic :sorry2::confused::-D
a Cortin cycoholik ostatnio mnie dopadl przez koszulke, bylam bez stanika w cienkiej bawelnianej koszulce a ten smerf sie podlaczyc chcial hahaha i gdyby nie moje szybka rekacja to bym mu sie to pewnie udalo, desperat jeden :-D:-p jak go moja mama ma na rekach to patrzy na mnie blagalnym wzrokiem mowiacym "mamo wole twoje cycki, zbaieraj mnie od babci!" takie te oczka kumate sie bardziej robia:tak: no i moje gadanie nie idzie w eter bo zaczyna mi sie przygladac i sluchac co matka do niego mowi a jeszcze tydzien temu mial mnie w dooopie ;-)

Witam serdecznie :happy2:
My już domku, spróbuje Was nadrobić ale nie obiecuję, że dam radę. Dziekuje za wszystkie mocno trzymane kciuki i za gratulacje :-) Robercik chłop jak dąb, matka z ojcem zakochani w nim po uszy, bardzo spokojny, chociaż w nocy mieliśmy małe kryzysy, za to w dzień aniołek :-D
Tak się bałam cesarki a nie było czego, nie sadziłam że aż tak dobrze to zniosę, aż położne zdziwione, że mnie nic nie boli, one do mnie z ketanolem, z morfiną na ból wyskakują a ja, nie dziękuje :happy2: do tego lekarz mnie tak pieknie pocerował, że rana po cesarce to przy moich rozstępach niczym haft angielski :-)
W piątek nie było ordynatora na dyżurze i mój lekarz rządził i była krótka i treściwa decyzja o cesarce :-)

ojjj te doby są za krótkie!! Nie ma na nic czasu aaaa:no: Mój synuś robi się coraz grzeczniejszy, przy kąpieli już nie płacze a dzis w nocy spać 4 godzinki:-D Tylko czemu on nie śpi zawsze między 23 a 2:sorry2::baffled: a jaki mądry jest:-) chce by ciągle do niego mówić i wszytko rozumie:happy2:a jak pięknie się uśmiecha do mamusi:happy2:
Cortina, mnie też już mniej piersi bolą na początku każdego karmienia:-D Słonecznie dziś u nas bardzo, ale mroźno:shocked2: Jutro jadę za to na cały dzień do rodziców na wieś i sobie pospacerujemy ile wlezie:-D

Mamusie chłopców- czy Wasze dzieci też tak sikają, że mają bok bodziaków obsiusiany:confused: Zakładam już przeróżnie te pampery a i tak min raz dziennie musze go przebierać bo jak leży na boku to się obsiusia:no:

my też przebieraliśmy młodego kilka razy dziennie bo co chwile był zasiurany, ale zaczęliśmy mocniej ściskać pampery (przyklejamy jeden przylep na drugi) i już się nie przesikuje:happy2:

Produkcja na bb spadła odkąd prawie wszystkie jesteśmy rozpakowane:-p
Cortina, a to spryciarz z Twojego synusia:-)
Piszecie, że chłopaki zasikują sobie ubranka, moja gwiazda strzela kupalami przy przewijaniu:-Ddzisiaj swoja babcię (teściową) potraktowała kupalem pod ciśnieniem, kobita biedna wystraszyła się czy ona aby rozwolnienia nie ma:happy2:trzeba być przygotowanym na wszystko przy tej małej srajce:tak:
Jutro mamy o 17 usg bioderek, idziemy prywatnie, bo na fundusz musielibyśmy pojechać do innego miasta, a prywatnie to koszt 60zł więc na jedno wychodzi.

Dziewczyny, wiecie czym potraktować potówki? myslałam, ze mała ma trądzik, jednak wszyscy dookoła mówią mi, że to potówki. już sama nie wiem, jak nie urok to... :shocked2:

Hej Laski wiem ze temat byl juz z 1000 razy ale mam pytanie...
Szczepicie przeciw pneumokokom??

Bo Iza byla zaszczepiona po 2 roku zycia jak szla do przedszkola, no a teraz malutka ma juz jakby wiecej stycznosci z bakteriami bo zawsze Iza moze cos przyniesc z przedszkola...i jestem w kropce://

Hej Laski wiem ze temat byl juz z 1000 razy ale mam pytanie...
Szczepicie przeciw pneumokokom??

Bo Iza byla zaszczepiona po 2 roku zycia jak szla do przedszkola, no a teraz malutka ma juz jakby wiecej stycznosci z bakteriami bo zawsze Iza moze cos przyniesc z przedszkola...i jestem w kropce://

ja szczepię

Ja też szczepię. Zastanawiam się na co jeszcze, ale czasu nie miałam żeby poczytać.

Moje dziecię jadło tylko raz w nocy! Karmiłam przed 22 (chyba z 40min), później o 3.30 (przez godzinę) i przed 7! Tylko jakoś kurka nie czuję że wypoczęłam :/

Dzisiaj mieliśmy się werandować, ale od wczoraj Szymek ma taki delikatny katar. Słychać przy karmieniu, że czasem coś go zatyka. I nie wiem teraz- werandować czy nie?

Edit: na_cik brawo! Nareszcie wypuściłaś dziecko na świat! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry!

paol1nka - ja jeszcze wykupuję szczepienie na rotawirusy, mój Jasiek jadł bardzo podobnie do Szymka - 22, 3, 6:tak: Ale ja jeszcze pomiędzy miałam 4 wizyty w pokoju dziewczynek. Zosia 2 razy się obudziła, raz mnie Hania przez sen wołała, a raz sama byłam u niej bo strasznie zgrzytała zębami:baffled: zastanawiam się o co chodzi z tym zgrzytaniem??? na necie wyczytałam że to mogą być nawet owsiki:szok: ale ona się nie drapie:sorry2:

kwasia - Twój Tygrysek jest czadowy:-D i duży chłopak nie ma co:tak:

Do góry