reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

reklama
wysłaliśmy dzisiaj papiery na paszport. mam tylko nadzieję, że nie będą cudować i odsyłać, że coś jeszcze chcą.
medical card też jeszcze wysłaliśmy listem papiery i wtedy zostanie nam jeszcze zrobienie tej europejskiej karty ubezpieczenia i to chyba wszystko już będzie

Ale macie fajnie dziewczyny, ja mam wszystkie papiery wypelnione i nic nie moge zalatwic:no: bylismy wczoraj w HC zeby zapytac, czy jest juz moze PPS chociaz, bo tez chcielismy chociaz te europejska karte zdrowia wyrobic i wyslac papiery na medical card, moze teraz dostaniemy kiedy ja na maternity i M dochody na 3 osoby, ale babka nie chciala nic nam powiedziec, kazala czekac na certifikat i przyjsc go zarejestrowac. Masakra jakas:baffled:

Witam wieczorową porą..piszę w biegu bo mój rozrabiaka już się kręci..Byliśmy dziś na długim spacerku, a potem w Tesco, więc synek dotleniony na maxa. Poszłam z synkiem do mojego urzędu, pełno bab nad nim krzyczało z zachwytu:-pNakupiłam ciuszków w Tesco, jednak stwierdziłam, że jednak mam mało ubrań dla małego- nie nadążam prać..Dziś strasznie ulewał, 3 razy dosłownie na mnie zwymiotował:no:biedak mój mały.

u nas Robercik dziś też zaliczył pierwszego "żyga" :-D no i też trochę ulewa ale nie jakoś dramatycznie. Dziś też pierwsza kąpiel była. Troszkę popłakał ale za to po kąpieli spokojny jak aniołek. Ogólnie bardzo spokojne dziecko mi się trafiło :-) oby tak dalej...

Czy którejś z was dziecko podczas snu "wystrzeliwuje" rączki w górę? Bo mój tak własnie jakby niespokojnie spał i tak odreagowuje, ale zastanawiam się, czy to nie jest coś poważnego, czego nie powinnam lekceważyć. :confused:

reklama
gnidka, ja o takie odruchy pytałam pielęgniarek jeszcze w szpitalu i powiedziały mi, że niepokoić mogłabym się jeśli bym tych odruchów nie zauważyła bo to normalne

Do góry