reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

z badaniem szyjki to wiele krajów od tego odchodzi bo twierdzą, że im mniej ingerencji w środku tym lepiej więc mniej się tym przejmuje.
co do wywoływania to też tak słyszałam, że te 10 dni jest... w Fr są 2 tygodnie i dopiero coś zaczynają robić, a na pewno lepiej dbają o ciążę niż tutaj. w Pl też na patologii leżałam z dziewczynami co były na wywołaniu 2 tygodnie po terminie...

reklama
Gosia - racja, ale co innego w przypadku nieregularnych miesiączek, a co innego jak wiesz dokładnie kiedy zaszłaś w ciążę. ja dzisiaj ide tylko na wizyte do GP. Pokażę mu też pieprzyk który mi ciągle rośnie, bo mnie to zaczyna martwić.

Eve - aklimatyzuj sie ile chcesz, tylko nie bądź franca i pokaż Kubusia :)

widzę, że każdej "brakuje do pełni szczęścia" ful wypasu badań;-)
u mnie co wizyta usg i fotel ,ale ktg jeszcze nie miałam. Jednak by nie popadać w paranoje ufam mojemu lekarzowi i wiem, że jakby się czegoś dopatrzył to nie ma bata i wysłał by mnie na ktg. Skoro wystarczają mu badania, które przeprowadza by stwierdzić że wszystko jest ok, to nie będę podważać jego słowa. Gorzej gdyby nie robił nic. Myślę, że w tym wypadku w usg już się dopatrzy odpowiednich pomiarów. Ale widzę ,że co lekarz (już nie mówiąc że co kraj) to inne techniki i metody prowadzenia ciąży. Najważniejsze jest też chyba nasze wewnętrzne przeczucie-myślę, że gdyby coś się działo to bym to czuła i nie odpuszczała.

No dobra która chce pomidorówkę?????????Pyszną!!!!!!!!!!!!! kremową taką;-)mniam.

eve obyście szybko się aklimatyzowali (w co nie wątpię) i cieszcie się sobą!

no o to badanie szyjki to zapytałam jak mnie coś tam bolało. jakby mi ktoś igły wbijał. to powiedziała, że woli nie ''grzebac'' bo może przyspieszyc akcje. to był 36 tydzień. i powiedziała, że jak coś się ruszy to mała bezpieczna, a jak nie to niech lepiej jeszcze z tydzień posiedzi. i tyle widziałam badanie.

ktg miałam 2 razy i jutro wizyta.

EVE witaj:) pochwal się Kubusiem:)

reklama
a ja chciałam dziś rodzić bo mi sie data bardzo podoba ale mój syn ma to gdzieś i nie wychodzi :-( do tego humor dziś mam tragiczny...poryczałam się nawet...ehhh wszystko mnie wkurza a chyba najbardziej to czekanie. Wy tu o skurczach itp. a u mnie nic, zastanawiam się czy ja w ogóle czułam kiedykolwiek jakieś skurcze bo nic co czuje nie jest jakieś bolesne, jedynie to czuje ucisk główki młodego na kość łonową i takie mega kłucie w szyjce...ale nic nie zapowiada porodu a w marcu też nie chcę rodzić :-(

im bliżej końca tym bardziej sfrustrowana się czuje i wszystko mnie drażni i ryczeć mi się chce...:wściekła/y::wściekła/y:

Do góry