reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

annie22 mnie też niestety czeka przeprowadzka ale tylko 200km;-) i jeszcze jest dyskusja kiedy? w wawie nie zostaniemy, wracamy do źródeł, bo i tak musielibyśmy zmienić mieszkanie. raźniej w pobliżu rodziny mieszkać... teraz odczuwam skutki samotności, siedze od rana do wieczora sama, 6 dni w tyg:-( pojechałabym do rodziców ale ciężko znoszę drogę i męża mi szkoda... nie ma na nic czasu, tak to chociaż gotuję i sprzątam;)

co do lewych rączek to mój mąż obsługę pralki opanował dopiero w zeszłym roku, do kuchenki sie nie zbliża, ale za to świetnie zmywa, odkurza i myje łazienkę;) a i jeszcze robi zakupy, ale dzwoni co 2 min:-D

bella może twojemu mężowi było za dobrze i teraz traci ciepłą domową posadkę tatusia... zraniona męska duma, też z nia często walczę, a co do humorów to cie rozumiem ja dzisiaj rano urządziłam awanture o perfumowanie bo mnie mdliło od zapachu jak szedł do pracy, ale co miał zrobić? tylko wybaczyc;-)

reklama
Hejka :)
kaja też dziś pierwsze śniadanie od miesiąca zjadłam bez spowiadania się później kibelkowi,niesamowite od razu nastrój lepszy, może w końcu jak samopoczucie się poprawi uda nam się wybrać na wspólny spacer :)
bella dzięki za info, super że to wygląda fajnie, wiadomo pewnie czasami można trafić na jakąś lipę ale to wszędzie, więc jednak myślę że się skusze
humorki u mnie podejrzanie spokój, ja z natury choleryk pyskacz itp a teraz jakaś taka spokojna ale już ja się wkurzę to pioruny lecą ale za chwile spokój :)

Ja na męża też nie mam prawa narzekać, zrobi wszystko i posprząta i ugotuje i córcią się zajmie rewelacyjnie.

Witam nowe koleżanki

Asiulinka zeby nie bylo ze goloslowna jestem wlasnie kupilam wyjazd z grouponu do Ciechocinka hehe
u mnie maz jest oaza spokoju zazwyczaj, tylko przykro mi ze jak ja robie wszystko w domu to mu nie wytykam a jak jestem niiedysponowana i pomaga mi to codziennie o tym slysze:/ ciekawe co by bylo jakbym reke zlamala hehehe
on jest niestety tak chowany i tu jest czasem klopot:/
witam tez nowe mamusie:)

Bella - teraz masz najlepszy moment by to troche przegrupować jeśli chodzi o męża podejście do obowiązków. Mój też ma świat podzielony na prace męskie i żeńskie i nie raz wojny z nim o to prowadziłam. Teraz bardzo mu pomogło jak wysyłam mu informacje o każdym tygodniu ciązy gdzie jest opis tego co dzieje sie z dzidzią ale także ze mną (czy kobieta w tym tygodniu ciąży) i chyba takie bezstronne informacje o wahaniach nastroju, bolach, senności sprawiają, że on nawet kilak razy zrobił mi kanapki do pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co było NIE_DO_POMYSLENIA!!!!!!!! :-D:-D

co do wyjazdów z grupona i takich - to ja do czarnogóry jadę włąsnie dzięki nim - wprawdzie kupony były na inne terminy ale miejsce nam sie spodobało i skontaktowaliśmy się z właścicielami domku i nie było problemu. Poza tym kupowałam munstwo rzeczy i prezentów - pakiet masaży, zdjęcia do wywołania, hulajnogę dla Emila a teraz chyba sobie wykupię usg za 69 zł :) dla Mamuś z okolic Tychów wstawiam linka Katowice: Gabinet Lekarski Małgorzaty Janik - badanie ginekologiczne z USG, cytologia i konsultacja lekarska | gruper.pl
do tej pory zawsze byłam bardzo zadowolona :)

A wiecie co teraz robie pisząc do Was???
Piję latte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pierwsza kawa od niepamiętam kiedy!!!! Ale naszła mnie ochota!!!
Mniam!!!!
Tak tęskniłam za tą pianką mmmmmmmm :-D:-):-D:-)

Miłego dnia Wam życzę i leće dalej pracować - dziś rozsadza mnie energia!!! CUD!!!

Aha - wczoraj na TLC oglądałam film o sześcioraczkach!!!! wow!! i wiecie co - jak oni dali radę to MY też damy!!! :) :)
buźka!! :cool2:

Cześć dziewczyny!
Ale mam dzisiaj rewelacyjny humor! Jestem tak szczęśliwa,że nie wiem!
Jedziemy z mężulkiem na urlop w Tatry! Jak ja kocham góry. Nie byłam tam od tak dawna! Ale się ciesze! Teraz trwają tylko negocjacja gdzie mąż pozwoli mi wejść. Wydaje mi się,że w tym roku będę królową dolin ;P ale i tak aż mi się płakać chce ze szczęścia.
Wczoraj nie wytrzymałam i troszkę rzuciłam się na mojego męża. Generalnie stwierdzam,że przytulanie w ciąży bardzo mi się podoba :zawstydzona/y:

Eh....w niedziele mam 25 urodziny i przyznam szczerze,że planowałam imprezę godną miana ćwierć wieku. A tu zostaje mi impreza abstynencka:D Męża zatrudnię do drinków bezalkoholowych. Dziwnie jest na imprezach jak tylko Ty akurat nie pijesz ;D

Wyczyściłam lodówkę. Ale mam arbuza! Arbuzy to najlepsze co jest w tej chwili i czereśni mi się chce :D

Warszawa dzisiaj 25 stopni. Fantastycznie :)

calogera witamy i zapraszamy :)

witam :)

przepiekny dziś dzien w warszawie!!! chłodek i mozna oddychac, pierwszy raz wstałam i chodze!! Bo wczesniej to tylko lezałam przy wiatraku.

przez ostatnie dni miałam non stop bóle głowy- juz myslalam że oszaleje :-(
dzis dopiero lepiej.

wczoraj wieczorem kupiłam cos, o czym obsesyjnie myślałam przez ostatni tydzień- MLODE JABŁKA, ale były pycha!:-p

Witam nowe mamusie!

Dzisiaj i ja obudziłam sie w świetnym nastroju! Aż żyć się chce od samego rana :-)

Coś o mężach było to i ja wtrące o swoim :) Jak zawsze podejrzewałam, że on taki 100% facet jest i odkurzacza do rąk nie bierze to teraz praktycznie we wszystkim mnie wyręcza :) I ja wcale o to go nie proszę! Sam przychodzi i mówi mi żebym się położyła, odpoczęła a on to zrobi :-D a więc tak! Mój mąż to SKARB!

Co mi tu smaka na arbuza i młode jabłka robicie? No która to? Przyznać się i pędęm mi do sklepu po te pyszności :)
a ja bym się jeszcze kompociku z jabłek napiła, mniam mniam :-)

Ja troszkę w lekkim stresie, bo dzisiaj na 15.30 mam wizyte u nowej ginki. Trzymajcie za mnie kciukasy! Jak tylko wieczorkiem wrócę do domu oczywiście zdam relację!

Miłego dzionka wszystkim ciężarówkom ;*

pisałyście o ubrankach fajnie macie, jak ma wam kto dać lub macie po starszych dzieciach. Ja nie mam nic i nic nie dostanę. wszystko muszę kupić. Nie mam też parcia na wszystko nowe. Ubranka kompletuję już powoli ale różne od używanych z allegro czy secondhand 'ów po nowe, wle szukam często na wyprzedarzach i myśle że będę tak kupowała cały czas:)

co do męża to jak jest w domu to jest całkiem pomocny i dużo za mnie robi ale przeważnie go w domu nie ma (przeważnie to znaczy cały tydzień) wiec jestem zdana na siebie i pomoc mamy:)

humor- śpiący fatalny juz chcę weekend... Maż obiecał niespodziankę:)
No i od poniedziałku zaczynam moją wakacyjną pracę:) koniec nudy!

reklama
Do góry