reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2013

hej ostatnio cos rzadko zagladam kiepskie samopoczucie zmeczenie i hormonalne dolki. Asiulinka co do wyjazdow z grupona to pewnie zalezy jak sie trafi znajoma byla z mezem i maluszkiem i srednio byli zadowoleni ponoc dostali najgorszy pokoj o wszystko musieli prosic nawet o obiecane lozeczko ale szczegolow nie znam. Kiedys jak szukalam pod haslem wczasy dla rodzin z dziecmi znalazlam fajne oferty

reklama
hej
ja pomyłam okna, poprałam firanki, obiad się robi. I nie mam już siły brzuch mnie boli i fatalnie się czuję:(
dla męża zostało wieszanie firanek i prasowanie sterty prania;-)

na patelni właśnie się robią pulpety z indyka w pomidorach:)

co do ofert z citeam (czy jakoś tak) to ja się zawiodłam, kupiłam tam zdjęcia a jak chciałam zrealizować okazało się że strona nie istnieje:szok: i pieniądze przepadły, całe szczęście ze to tylko 22 zł:tak:

hej kobiety nie nadrobię was bo mam koło 20 stron zaległoci:) postaram sie zagladać częsciej:)

Ostatnio cierpię na ból głowy. w sobotę myślałam że zejdę z tego świata normalnie. czuję się różnie przeważnie neutralnie jesć wciąż nie mogę i żyję samymi owocami. Obawiam sie, żeby tylko nie dostać jakiejś anemii przez ten brak apetytu i nie zaszkodzić maluszkowi:(
Poza tym pozamawiałam sobie kilka ciuszków na allegro dla mojego bąbla:)

Witajcie

co do wakacji z dziećmi to polecam z linku kaji tę Amberię w Jastrzębiej Górze znajomi jeżdżą z 2 dzieci juz 4 rok z rzędu i sobie chwalą.

Taką mam niemoc ostatnio,że masakra a dzieciaków w domu od groma i dokazują :-D więc chcąc nie chcąc ruszam sie co by nie zależeć się na dobre.

Mdłości mam najgorsze takie,że szok jak się przebudzę koło 3-5 leże i się zastanawiam puszcze pawia czy nie, ale zasypiam a potem to juz lekkie mnie męczą do 11 i potem po 21 aż zasnę.

Po obiedzie mała drzemka 2-3 godziny bo padam koło 14 na buzię, dzieciaki wtedy dzielnie cicho się bawią to już takie 8-12 latki więc trochę są wyrozumiałe i bardzo samodzielne :)

Jeść jem dużo, ale tez bardziej owoce, sałatki warzywne, zupy niż mięso do picia to grzeszę woda gazowana smak gruszki mój nr 1 prócz tego soki jakieś i woda ng.

Trochę dziś posprzątałam dom i mam dość.

Plecy puki co całkiem dały spokój i nie bolą od 2 tyg nic a nic, ale to pewnie cisza przed burzą.

Współczuję tym co muszą siedzieć w pracy w te upały mniejsze czy większe.

Ja puki co nic nie kupuję maluszkowi puki nie poznam płci z reszta jak znam życie sporo rzeczy unisex czy pod naszą fasolkową płeć jak ją poznamy dostaniemy od rodziny bo troszkę ostatnio się porodziło maluszków no teraz maja ok 6-24 m-ce, ale to i owo nam oddadzą napewno lub odsprzedadzą a to zawsze taniej niż taka nowa wyprawka od A-Z.

U nas to 1 dziecko wypragnione, ale jakoś może z racji wieku naszego nie mamy parcia na wszystko nowe i na gadżety wszystkie, które polecają na portalach, czy w gazetkach dla rodziców.

Wiadomo standard łóżeczko,wanienka,ubranka,kosmetyki jak najmniej płyn do kapieli lub mydełko i krem na odparzenia ew. oliwka,wózek jakiś funkcyjny,może kołyska, karuzelka, a reszta sie zobaczy z czasem co będzie niezbędne, bo widze po rodzinie, ile tego maja i potem raz, dwa czy wcale nie używane i oddają za grosze lub za darmo.

Aniołek mnie ostatnio tez ból głowy i do tego zgaga męczy, ale da się żyć puki co. Musimy przeczekać.

Oby II trymestr był dla nas łaskawszy a zbliża się on wielkimi krokami do wielu z was ja na szarym końcu się go doczekam:-D

Pozdrawiam i postaram sie wam częściej coś skrobnąć, ale z banda rozrabiaków mamy tyle zajęć,że czasem nie chce mi się już odpalić kompa teraz łobuziaki w ogrodzie w basenie dokazują to mam chwile wytchnienia

Ania jestem tego samego zdania co do kupowania;) moja bratowa jak sie dowiedziała że jestem w ciąży to pierwsze co się ucieszyła że nareszcie odda rzeczy po córkach, tak więc wiele wydatków odpada, przede wszystkim łóżeczko i komoda, też kojec i łóżeczko turystyczne i masa ubranek i zabawek ( miały tego sporo:), a ja nie mam parcia na wszystkie nowe rzeczy ubranka, kocyki, pieluszki to i tak się kupuje nowe więc będzie duużo wydatków więc jak tylko można skorzystać z małej pomocy rodziny i znajomych to bardzo chętnie:tak:

reklama
Bry wieczór
dla mnie używane to też żaden problem !! dla Karoli od rodziny bardzo dużo ubrań dostałam, odciążyło trochę nas finansowo, stoliki edukacyjne i zabawki edukacyjne te z wyższej półki też kupowałam używane, i w super stanie się trafiało za połowę ceny
kaja dzięki za link, ja przeglądałam różne fora i były dobre opinie co do citeam, ale teraz jak tak piszecie przemyśle to raz jeszcze
kasiadz zazdroszczę siły to takiej roboty, ja pomimo tego że niestety jestem pedantką, trochę chatkę zaniedbałam bo nie mam mocy, ale już mi chyba lepiej bo już planuje co kiedy zrobię jak tylko się poprawi ;)
poli najlepszego dla taty :) fajnie że ci fajnie :)
patik współczuje, przykre to jak młodzi ludzie odchodzą ... dziś jesteś jutro Cię nie ma ... tule i wyrazy współczucia

lipton już dziś nie dał nic :/ zjadłam właśnie przed chwilą koreczki śledziowe po giżycku ... aaaa niebo w gębie chodź pewnie to zaraz odchoruje ... warto było :p

Do góry