reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2013

Hej hej!

No i mamy luty! :-D Nareszcie! Mi sie wszystkie miesiace ciagna straszliwie, wydaje mi sie ze w ciazy juz wiecznosc cala chodze. Tak pol roku byloby w sam raz, matka natura to jakos dziwnie wykombinowala:-p Do terminu mi zostaly rowne 3 tygodnie, podoba mi sie data 22 lutego, 22 to i dzien naszego slubu i dzien kiedy zostalismy para, wiec byloby super gdyby malec chcial tez przyjsc na swiat wtedy. :tak: Ale generalnie to kazda data mi pasuje, byle nie dluzej. Jak pomysle ze moge jeszcze chodzic w ciazy 5 tygodni :szok: Prawie sie na Wielkanoc na porodowce zalapie :-p

Chociaz mi polozna ostatnio uzmyslowila ze wg ostatniej miesiaczki to termin mam juz na 11 lutego wiec kto wie :-D

reklama
marta-l 10 piętro.. współczuję! Pamiętam jak mieszkałam na 8 piętrze.. jak była burza albo właśnie mocny wiatr to po prostu miałam wrażenie, że się wieżowiec zaraz zawali!.. Ugh.. Teraz mieszkam na 2 piętrze ale wiatr też daje popalić.. no ale na pewno nie tak jak na 10 piętrze.. :) ucałuj Wojtusia od cioci Orch! :-D

Błękitna ale za to jakie mam widoki :-) od strony salonu nic nam nie zasłania i mam piękną panoramę miasta. A w sylwestra jak fajerwerki było super widać, zwłaszcza te z Trasy Uniwersyteckiej.

bella ja całą ciąże biorę witaminy i po ciązy też będę brała, tymbardziej że po ciąży wszystko się sypie, włosy się osłabiają, wypadają, paznokcie też słabe więc witaminy napewno są wskazane

Ja w ciąży brałam witaminy od połowy drugiego trymestru. Po porodzie odstawiłam ale chyba wrócę do nich. Ale wtedy odstawię BIOFER FOLIC żeby mały tego żelaza tyle nie dostawał. Bo i tak dodatkowo do mleczka mu sypię Actiferol 7mg.

Dziewczynki brać się za rozpakowywanie bo nudno się zrobiło. No i luty nie będzie trwał wiecznie :-D My mieliśmy termin na dzisiaj a Wojtuś ma już ponad dwa tygodnie. Byliśmy z małym w przychodni-waży już 3470g i pani położna bardzo zadowolona. Powiedziała, że nie ma zastrzeżeń do małego i do naszej opieki więc już nie będzie nas niepokoić. Jeśli będę miała jakieś pytania to mogę do niej zadzwonić lub podejść. Kazała z małym na spacerki wychodzić jak jest taka ładna pogoda. Jeśli w weekend będzie dalej tak ładnie to może się skuszę wyjść na troszkę. Umówiła mi wizytę kontrolną u ginekologa ale się jeszcze zastanowię czy tam pójdę. Jednak chyba wolę do swojej gin prowadzącej mimo, że teraz tak daleko mam.
Ja dzisiaj od rana aktywna-byłam na pobraniu krwi, potem zakupy, sprzątanie. Po 13 poszliśmy do przychodni a jak wróciłam zrobiłam obiad i teraz robię karpatkę.Jak mi prezes Cortina podeśle kuriera to mogę wysłać kawałek jakiejś spragnionej Orce :-)

ojjaka czuję się zaszczycona, że goszczę w Waszych snach:-DKwasiu, mógłby być to sen proroczy hihi. Mi też czasem się śnicie, ale już nie pamiętam..jedynie wiem, że raz agaod yła w centrum wydarzeń. Byliśmy w tesco, ludzie się dziwne a mnie patrzyli bo szłam jakbym kija miała między nogami- no nie idzie inaczej chodzić:-p:baffled:Na obiad robiłam naleśniki mexykańskie..mmm:happy2:Kasiulec, bierz się za rodzenie ejjj:shocked2:A jak Eve:confused:

ooo matko na samo słowo karpatke język mam na brzuchu :)

No dziewczyny do roboty !!! Zaraz sie okaże że wszystkiego jednego dnia urodzimy i nie będzie problemu. Nasze niemowlaki to chyba jakiś strajk urządziły :)

Ja byłam u lekarza w środe, dzisiaj ide ponownie bo od rana wymiotuje, krew z nosa i dziąseł cieknie poza tym jest mi mega źle. Wczoraj mało kolorowo sie czułam ale dzisiaj to przegięcie. Mam nadzieje ze wszystko dobrze !!!

reklama
martus puchar prezeski;-):-D
gosia b ja odpuscilam nie zmuszam balam sie anemi bo warzyw nie je a z owocow tylko banany a od nie dawna jablka ale wyniki ma dobre podpytalam znajomych i u wiekszosci byl etap niejadka i dzieci wyrosly z tego a co do witamin to dodaja je do soczkow i herbatek .czytalam tez ze nam sie wydaje ze dzieci w tym wieku powinny jesc wiecej a one nie maja jednak takich potrzeb lepiej nie przekarmic i dac im poczuc ze sa glodne a nie jak babcie ktore by co chwile dokarmiaja;-) mnie bardziej meczy mala ilosc nabialu nie chce mleka odkad odstawilam od cyca (od czerwca ) a jogurty sie przejadly jej

Ostatnia edycja:
Do góry