reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Galwy oj tam, oj tam ja też czasem mam wrażenie ze nikt nie czyta tego co pisze i wszystkie tu mają mnie gdzies:-) ale taka juz jest specyfika forum czasem jakieś posty uciekają, czasem po prostu przyjmuje sie jakies wieści do wiadomości nie komentując, ale ja tam lubie czytać co u Ciebie i jestem pewna ze nie jestem jedyna:)
Moja Ninka mimo ze jest starsza od Twojego Piotrusia też nie łapie zabawek trzyma sie tylko za raczki łapie pieluche tetrową, albo własne ubranko ale tak jak podaje jej cos to sama z siebie nie złapie, ale czuje ze na dniach moze cos sie zmieni
Ninka nie obraca się ani z pleców na brzuch ani odwrotnie na boczek potrafi

reklama
Czesc Dziewuszki!
galwaygirl ja zawsze lubie czytac Twoje posty i co u Ciebie slychac i Piotrusia. Dlugo Cie na poczatku nie bylo ale mialas mame (zazdroszcze).
Pomalowalam lazienke, od razu inaczej wyglada. Nienawidze bialego.
Jeszcze znalazlam szafke do lazienki, bo my tak na szybkiego sie wprowadzalismy, idiota co robil ta lazienke nie dal ani jednej polki, szafki nic i zesmy rzeczy trzymali na takich zwyklych polkach.
Ale to wygladalo jak u rumunow, reczniki, srodki do sprzatania, kosmetyki wszystko tak na tych polkach.
No i wczoraj wypatrzylam ladna poleczke na stronie internetowej sklepu ale wysylka byla 3-5 dni a ja nie umiem czekac. Pojechalam do tego sklepu i cena byla $50 wiecej, poszlam do menagerki i sie ponegocjowalam i sprzedala mi poleczke po cenie internetowej.
No to sobie kupilam jeszcze wieszaczki na reczniki.:-)
Dzisiaj M jeszcze mi zawiesi obrazki i jeszcze nie wie, ze mi zmieni szafke pod zlew.
Zalatwienie czegokolwiek z 3 dzieci to jest masakra. Nie dosc, ze mam pelno rzeczy do zalatwienia zwiazanych z chrzcinami, normalne zakupy, M mnie sciga zebym farby mu na gore wybrala, wczoraj 3,5h zajelo mi pojechanie do 5 sklepow, to jeszcze moj starszy synek wczoraj sobie przypomnial, ze ma projekt z czytania na wczoraj oczywiscie i to taki, ze dzieci nad nim od miesiaca pracowaly!
Pani pozwolila mu przyniesc go na wtorek ale teraz jeszcze siedze z nim codziennie i piszemy. Nie mam sily normalnie do tego chlopaka.
Jak moze 2 dzieci, tak samo chowana byc tak rozna? Moja coreczka ma wszystko zawsze tip top poukladane, jak idzie na swietlice to pierwsze co lekcje odrabia zeby w domu nie musiala.
A mojego meza syn to normalnie taki balaganiarz, ciagle o czyms zapomina, wiecznie cos gubi.
Po tamtym roku szkolnym jak poszlam sprawdzic jego szafke wyciagnelam 12 par rekawiczek, 2 bluze na w-f i pizame sprzed 3 mies. jak spal u kolegi.
Starszaki maja dzisiaj wieczorem Spring Musical, juz nie moge sie doczekac. Co roku tak fajnie ich pan od muzyki to organizuje.

ANEK spróbowałam dziś grzechotke na spacerze i nawet na chwile działa, prócz tego jak wydaję z siebie jakies dziwne dźwięki i gadam głupoty to chwile spokoju jest tylko patrzą na mnie jak na wariatkę:D

krisowa
myślałam żeby tak zrobić, bo 2-3 dni w tygodniu mąż spokojnie się małą zajmie, tyle że macierzyński kończy mi się 8 lipca a umowa 30 czerwca i nie wiem czy wrócić od 1 lipca żeby widzieli że mi zalezy czy udawać greka, z tymże u mnie szef z umowami się nie spieszy i jak w połowie lipca dostanę kolejna to będzie dobrze, o ile w ogóle dostanę...

u nas nocka rewelacyjna, bo pobódka dopiero o 5, zasnęła dopiero o 7, ale leżała obok nas grzecznie i gadała z żyrandolem

hihi Isia, syn Twojego męża jest wspaniały;p piżama sprzed 3 lat pobiła wszystko ;p hihi słodziak ;p
a no ja też się zawsze zastanawiałam, razem z siostrą byłyśmy chowane, a ona zupełnie inna niż ja ;p ale babcia mi kiedyś powiedziała, że ona od małego z domu uciekała, bo jak wracała z nią ze spaceru to zapierała się nogami, że ona do domu nie pójdzie.. a ja jak mnie rodzice zostawili u babci na noc bo jechali do rodziny na wesele daleko daleko, to pół nocy stałam pod drzwiami i "kiedy mama wróci?", "no nie długo", a "a tata?" heh

moje małe śpi odkąd wróciliśmy ze spaceru, jechałam wózkiem cały czas, ale on zasnął dopiero jak do klatki weszłam;p więc śpi przy otwartym balkonie ;p obudził się na chwilkę, puścić kilka bąków z dużym wysiłkiem, uśmiechnął się do mnie i śpi dalej ;p heh

Galway pisz pisz mysle że każda miała z nas choć raz wrażenie że jej post został pominiety wiec nic sie nie zamartwiaj tylko pisz ile dasz rade ;-) Maciej też do niedawna nie chwytał zabawek zaczął może z tydzien temu,a te wiszące to do tej poy mu z nimi ciężko idzie...

MAciek jak go wczoraj zważyli miał 7520g i 65cm czyli wzrost 50centyl,waga dalej 75 ;-) tylko ta jego choroba mnie martwi...
główke lekko podnosi sam ale do siadania jeszcze mu daleko ;) kilka razy przekręcił sięz brzucha na plecy,a od kilku dni robi furrore przekręcanie na boczek i podciąganie się na szczzebelkach w łóżeczku ;-)
mam pytanie do dziewczyn co chodza na rehabilitacje mam pytanie jak bede w polsce do jakiego lekarza powinnam się wybrać żeby ewetualnie wysłał mnie na rehab. mi sie wydaje że MAcieja lewa reka jest mniej sprawna niż prawa i jak się obkręca to tylko w jedna strone chciałabym żeby to ktoś sprawdził? neurolog czy pediatra jakis czy ortopeda?
aha zapomniałam dodać że ma spłaszczona główke z tyłu od leżenia na wznak miesiąc temu na sprawdzaniu bioderek ortopeda powiedział że jak zacznie siedziec to samo się wyrówna też tak myslicie czy mnie zbył popostu??

tynka27 Misiek ma z tylu splaszczona a z boku takiego guza i dlatego wlasnie ma kask nosic. Ja bym nie czekala, idz do innego lekarza.
Misiek dzisiaj szaleje: jak zjadl o 6 i usnal jest 10 a on DALEJ spi. A zawsze o 10-11 idzie na popoludniowa drzemke.

galwaygirl dobrze, że jesteś :) i nie myśl takich bzdur, że niby zaśmiecasz :wściekła/y: no :-D napisz przepis na pasztet, bo się obsliniłam na samą myśl. Piotruś jest o dzień młodszy od Kacperka :) między niektórymi dziećmi na forum jest miesiąc i nawet więcej róznicy. Nasze chłopaki mają czas, są z końca lutego. Łapanie zabawek, to też przyjdzie czas. Ja z synkiem robię takie ćwiczenia, że trzymam przed nim dużą zabawkę, najczęściej jakieś maskotki i on troszeczkę zaczyna dotykać tego co znajduje się między jego łapkami. Wczoraj i dziś parę razy dziennie bawił się moją ręką :laugh2: specjalnie założyłam duży pierścionek z niebieskim oczkiem, no i czasem specjalnie zakładam czerwoną bransoletkę z takich rzemyków ze srebrnymi kulkami. Małemu się to podoba :) Małych przedmiotów nie łapie, ale ma czas... Potrenuj z Piotrusiem z dużymi maskotkami, Ty mu trzymaj na jego brzuszku, a on pewnie zacznie powoli chwytać, że trzeba chwytać ;) moją bluzkę też nie wiem czy chwyta świadomie, lub pieluszkę w łóżku.

Suzi to mój mały przeciwnie, ledwo weszłam do klatki, a tu już oczy otwarte, a na spacerze spał, ma jakiś radar normalnie, że jak wracamy do domu i wchodzimy do bloku, to Kacper się budzi.

Tynka zależy jak będziesz szła. Jak na NFZ - do neurologa czy ortopedy musisz mieć skierowanie. Wystawi Ci je pediatra, nam tak dali. A jak prywatnie to od razu idź do neurologa, ja bym tak zrobiła. Co do spłąszczonej główki, to przykro mi nie ma pojęcia. Może ktoś jeszcze doradzi :)

Muszę się pochwalić, Karola obróciła się dzisiaj z brzuszka na plecki jeeeeea, są postępy:-D nawet zdążyłam to nagrać

Galway co Ty kobito opowiadasz. jakie zaśmiecasz? pisz koniecznie, dużo dużo:-D czasem tak jest że coś umknie. Na moje posty też nie zawsze ktoś odpowie. Jeden dziewczyny przeoczą ale drugiego już nie, i tak w kółko:tak: tak już jest na forum
Karola2 Twój synuś co wcinał że taki pięknie upaćkany? właśnie chciałam podpatrzeć ile już ma że zjada coś innego niż mleczko. Już nie moge sie doczekać aż Karola skończy 4 miesiace i zaaplikuję jej marchewe:-)

Geniusia hehe bo u nas jest tak samo, jak wracamy ze spaceru to mały się dopiero budzi, ale dziś zrobił na opak ;p i śpi do tej pory ;p ja zdążyłam zrobić obiad i go zjeść ;p i pobuszowałam na necie;p

ja np wczoraj zapytałam się, bo się nie znam, czy prawidłowo jest jak dziecko zaczyna przekręcać się na bok, że odchyla wtedy głowę do tyłu, żadna mi nie odpisała, więc zapytam jeszcze raz bardziej doświadczonych: czy Wasze dzieci też tak robią? czy głowa powinna być w linii prostej z kręgosłupem wtedy? jak to robią Wasze maluchy?

reklama
Galwaygirl popieram moje przedmówczynie, jedne posty przechodzą bez echa, inne są komentowane. Zawsze o Tobie pamiętam, końcówkę ciąży miałyśmy nieciekawą chociaż Ty ze swoimi problemami i tak pobiłaś rekord rodząc tyle po terminie. No a dzięki dzisiejszemu Twojemu postowi dowiedziałam się jak sobie ułatwić przygotowanie plyndze (tzn. placki ziemniaczane). Mam blender brauna Mikser ręczny BRAUN MR 320 HC Omelette _, (2313619914) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. myślę, że też dam radę utrzeć te ziemniaki. W ogóle to bardzo zadowolona jestem z niego tylko ciężko ciasta i kremy tym umieszać, muszę jednak zainwestować w jakiś tani mikser.

Co do chwytania zabawek, mojemu Tymkowi w końcu dziś świadomie udało się chwycić zabawkę. Wszystko widać ma swój czas i miejsce i nieraz trzeba dłużej poczekać na kolejny przełom naszego dziecka. Najważniejsze, żeby były zdrowe

Do góry