reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Wiem że chusta pewnie rozwiązał by sprawę ale po 1-nie mam pojęcia jaką,po2-nie mam pojęcia jak wiązać po 3-jakoś miała bym taki chyba wewnętrzny strach o dziecko czy mi nie wypadnie...wiem wiem głupie myślenie ale jakoś tak mam...

to balonik z helem ;p można kupić w sklepie z rzeczami na imprezy, chyba w arkadii jest taki, a w złotych tarasach na pewno ;p jeśli oczywiście nie na jakimś odpuście;p

i my po szczepieniu...
Cyśka ja miałam z małym tak samo, dlatego dziś aż drżę co to będzie, póki co mały bawi się na macie ;p miał 3 wkłucia, i troszkę płakał, ale szybko się dał uspokoić, no i waży 6300g ;p mój pulpecik:) wszystko z nim dobrze, troszkę częściej patrzy na lewą stronę i kazała nam przestawiać łóżeczko i zabawki;p a napięty nadmiernie nie jest, wszystko z nim ok:) wracając kupiłam altacet dla dzieci w żeli... bo poprzednim razem jak okładałam małego nóżki w roztworze wody z sodą to g... to dało:/ i dopiero czopek pomógł, tak płakał po 3 godz od szczepienia, ciekawe jak dziś... minęły już prawie 2 godz..

hej kochane
Udało mi się wytransportować Nicol do przedszkola:tak:Wiktorek smacznie spał no i musiałam go budzić-ładnie leżał w fotteliku -w drodze powrotnej już grymasił i płakał,zdążyłam zaliczyc jedynie sklep mięsny a po pieczywo nie dało rady bo się tak darł.W domku ładnie zasnął i śpikał.

Teraz sobie leży i bawi się na macie al już coś pomału stęka.

Wczoraj zapomniałam napisać odnośnie pisania-ja Nicol wysadzałam na nocniczek jak miała 7miesięcy -a to dlatego że mała miała koszmarne zatwardzenia i jak przychodziła pora na kupke to był straszny krzyk więc wpadłam na pomysł że może ją wysadzić i będzie lepiej.Mała ładnie siedziała ale jakbyście mnie widziały to padłybyście-jak pokazywałam i demonstrowałam mimika i dźwiękiem jak ma robic kupke:-DNo i załapała kupka była już systematycznie robiona do nocniśia -zawsze z obserwacji wiedziałam kiedy można małą wysadzić.A tak świadomie siku zaczęła robic na nocniś jak miałą 1.5 roku .Początkowo ją sadzałam rano jak wstanie i po każdej drzemce i odrazu siusiu robiła,także nam poszło to w miare szybko,zobaczymy jak będzie z Wiktorkiem też zapewne go będe wysadzać jak będzie mieć 7mcy.Ale o takim całkiem wczesnym wysadzaniu nie słyszałam.

Choo-no fakt z tymi sukienkami czy np.z rozpinanymi bluzkami też mam problem a z doborem stanika też czesto problem bo największy wybór jest małych rozmiarów.

Nas czeka szczepienie w dzień dziecka -pięknie co teraz w piątek byłam na 2-giej dawce rota.

Pooladałam fotki -słodkie Te Wasze kruszynki:tak:Jak potem znajde wolny moment to dam jakieś foteczki teraz uciekam do syna bo coś się chłopina niecierpliwi.A no i w nocy miałam mega radoche z kupki syna:-Dno ile radości może dać kupka:-DWreszcie po 7dniach syno mnie zaszczycił pełnym pampusiem a zaraz kolejnym.

Olcia-a Ciebie gdzie wcieło???

Mama 2006-jak tam leci?

Kurcze dawno Galway i Bliznak się nie odzywały...oby u nich wszystko ok i to tylko z braku czasu...mimo wszystko bardzo je pozdrawiam

ja też dużo o Bliznak myślę jak tam u nich...

my po spacerze, ale jest masakra upałowa, Mała w cieniu w wózku a ja latałam z Młodym po placu zabaw, przynieśliśmy tonę piachu do domu i znów czeka mnie odkurzanie, jak codzień zresztą.

mój ma 1,5roku i pieluch uzywa nadal, nocnik zakłada sobie na głowę i biega po domu albo wchodzi do niego cały. No nic, kiedyś załapie ;)

suzi86 Twój mały 6300g i pulpecik mówisz na niego to co ja mam powiedzieć o Macieju... ;-) jutro powiem ile dokładnie waży bo na szczepienie idziemy ale na naszewj wadze t przekroczył już 7,5kg haha

reklama
ja też jutro mam szczepienie i dowiem się ile mój Gabrysiek waży.Ale na ostatnim szczepieniu czyli ok 6tyg temu ważył 5380 61cm

Do góry