reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

My chrzciny planujemy pewnie pod koniec wakacji jakos dopiero. Teraz za duzo wydatkow. Wylot, wyjazd na weekend majowy potem wakacje. A M ma duża rodzine. Zreszta moze połączymy to ze slubem i weselem. Zobaczymy jeszcze

Kiedys pisałam, że Anielka nie chce pic herbatek. Miałam hippa kupione. Wczoraj m kupi bobovity i zdecydowanie bardziej jej smakują, potrafi 100ml wypić na raz. :-D

Dzis pobudka przed 7 jak zawsze, jesteśmy juz po mleku i teraz oglądamy sobie swiat w leżaczku.
A i wczoraj zaliczyłam kąpiel z Małą, ale szczęśliwa była :D i zakochała się w światełkach nad lustrem w łazience :-)
I teraz tak sie zastanawiam, czy na basen sie z nia nie zapisac. Co o tym myślicie?

reklama
wita Was domowy telewizorek:-)

czas nam płynie...dziś Adaśko skończy dwa tyg. nazywany jest juniorem, opieńkiem...dzidem...cudem, królem......... gapimy się na niego....analizujemy hehe

nie ma jeszcze ustalonego programu...a szkoda....ostatnio np. nie śpi do południa ....a po południu jak chłopaki są w domu chrapie i nic go nie rusza....kąpiemy w asyście chłopaków Szczep trzyma go za rączki tata podtrzymuje główke...ledwo ja sie mieszcze wokół wanienki:-)
największa radocha jak synek pierdzi,,,obsika wszystko wokół....

co do chrzcin sama nie wiem ja chciałabym by był większy..ale może tp bedzie stres....podobaja mi sie...do stroju na chrziny..sweterek zara szary ..lub HM do tego biała koszula lniana z lamówką szara i stójką na kilka guzików..kaszkiet...spodnie rurki...może szelki? i jakieś fajne
botki.. nocki u nas dobre..ale jak nie idzie mu kupka..to stęka....pręży sie...i co godzina pobudka...ogólnie żadnych ryków, krzyków...jak narazie :-)
wydrukowałam obrazki do stymulacji wzroku.....gdyby ktoś chciał..to proszę...
Download Infant Stimulation Flash Cards | Black White Flash Cards
.ja sobie w wolnych chwilach gromadze materiały ..jestem zafascynowana Domanem....z racji zawodu...ale zerkam na angielski macie na tej samej stronie:-)

chuste..chce kupić kobity..jakieś pomysły?
czy wystarczy sama chuśtawka..mam ślimaka z Birght Stars czy dokupić leżaczek ?

betibeti chyba chustawka wystarczy,bo przeciez tez moze sobie tylko w nim lezec nie musi sie bujac.Ja akurat z bright stars mam tylko lezaczek,choc dzisiaj ogladalam na allegro chustawki.Ale nie wiem czy kupie.
My dzisiaj idziemy o 11 na szczepienie 5w1 juz sie boje,mamie zapowiedzialam ze przyjade do niej po szczepieniu.We dwie zawsze razniej jak mala bedzie marudna pozniej.Wlasnie sie budzi.... przy cycku na chwile usnela.Kupke teraz robi rano.Wczesniej robila okolo 16.
Piekna pogoda sie zapowaiada wiec na weekand wybywamy z dzidzia za miasto.Caly weekand z dziadkami...strach sie bac jak mi ja rozpieszcza... :tak:
blair tez slyszalam ze na basen najwczesniej jak bedzie mialo 3 miesiace.
Ciekawe co u Myszki i kilku innych dziewczyn, cos mi sie wydaje ze kilku dawno nei bylo.Wiem ze Galwaygirl ma w domu mame wiec rozumiem brak aktywnosci:)

dagrab mój Adaś miał wczoraj 5w1 i jest ok, skutki uboczne to gorączka i zaczerwienienie wokół wkucia, ale ja nic nie odnotowałam, mój spał całe popołudnie i wieczór, dopiero nad ranem zbudziły go kolki

krisowa - ufff mam nadzieje ze i u mnie tak bedzie, ale do mamy i tak pojade na spacerek do parku pojdziemy, moja mama mieszka obok parku kultury w chorzowie( tam gdzie jest stadion slaski, wesole miasteczko i zoo, jak ktos sie orientuje)mamy do niego jakies 10 minut spacerkiem :-D:-D

chuste..chce kupić kobity..jakieś pomysły?

Chustę radzę kupić od razu wiązaną tkaną skośnokrzyżowo. Długość 4,6m wystarcza nawet dla mnie (wysokiej osoby). Wbrew pozorom bardzo łatwo się ją wiąże. Ja kupiłam sobie najpierw chustę elastyczną i to był mój błąd - bo ona mi wystarczy tylko na kilka pierwszych miesięcy (a patrząc na tempo przybierania wagi u Tomcia to pewnie na 2-3 miesiące) bo ona się rozciąga pod ciężarem dziecka. Natomiast chusty tkane się nie rozciągają przez co dziecko niezależnie od wagi jest dobrze "trzymane".

Moim zdaniem marka chusty nie ma większego znaczenia o ile nie jest to "no name", gdzie nie mamy pewności co do jakości wykonania.

PS. betibeti - dzięki wielkie za link do obrazków, szukałam w necie czegoś ciekawego ale nie poradziłam sobie :p

Ostatnia edycja:
A ja sobie leze bo moje dzecko jest marudne i spi tylko na brzuchu oczywiscie moim:/ jakos weny nie mam na nic:/ wczoraj bylismy zalatwiac paszport... Teraz trzeba czekac od 7-8 tyg:/ a zalezalo mi na wyjezdzie do holandii na swieta do rodzicow:/ ehh tak sie cieszylam...

reklama
witajcie:)

se zamówiłam wczoraj doradce laktacyjnego do domu;p bo mi dziecię przy cyckach straszliwie stęka a ja się ciągle boję czy się najada, a poradnię w mieście mamy tylko jedną i do 14 czynna, więc nie mam jak tam pojechać, bo małżon o tej godzinie ciągle w pracy i byłoby kombinowanie... więc wybuliłam 70zł i przyszła pani mi do domu.. dużo pieniążków, ale przynajmniej teraz jestem duuuuużo spokojniejsza, więc dobrze spożytkowałam te pieniążki:)
Adaś waży już 3600g a więc w ciągu tygodnia przytył kolejne 300g... :) zważyłyśmy go po karmieniu i okazało się że zjadł 90ml:) cyce mam w porządku, on się ładnie przysysa, stękać przy jedzeniu może, bo to zwykły człowiek, i czasem musi sobie postękać, pokwękać, że mu coś nie wygodnie, pokazała mi jak go lepiej trzymać, bo mu za bardzo głowę odginałam do cyca:) może też mi stękać przy jedzeniu bo mu smoka daję i próbuje pierś złapać tak jak smoka uspokajacza...ehh teraz mu będę dawać w sporadycznych akcjach!
Adaś w nocy mi spał od 20 do 2... i mimo wszystko kazała mi go budzić co 4 godziny jeśli śpi i nie chce wstać... na dniu je mi co 2-3 godziny więc problemu nie ma, a w nocy często mi śpi dłuuuugo, kazała wybudzać, ale póki mi przybiera, to nie będę go budzić... w sumie moja decyzja:)
i mówiła, że do pokarmu bardzo malutko smaków z jedzenia mojego się przedostaje, i że mówi się o diecie karmiących w trosce o ich własne zdrowie, a nie o dzieci... bo dzieci dużo witamin i minerałów wyjadają z organizmu maminego...:)

w sumie to zadowolona jestem z tej wizyty, wiele wątpliwości rozwiałam:)

ja miałam kiedyś chomika więc spróbuję pobrać sobie od Geniusi z chomikuj tą muzykę:) i obrazki też sobie wydrukuję tak jak Beti:) fajnie, że się dzielicie:)

Do góry