reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Dee, wysłałam 2 maile, daj znać czy doszły :)

Nic nie mam :-(

Bry.Dziś byliśmy mnie wymeldować z Mokotowa i chcieliśmy zameldować na Woli, ale oczywiście okazuje się, że trzeba jeszcze milion rzeczy załatwić i w końcu zostałam bez meldunku i nic nie załatwiłam :-( wrrr jestem zła. No trudno.

Czekam teraz az mała się obudzi dam jej cyca i spadamy na spacer...
Miałyśmy dziś ciężką noc.

Ostatnia edycja:
a ja mam takie prozaiczne pytanie apropo szczepionek 5w1 czy na nie trzeba mieć recepte od pediatry czy po prostu w aptece się kupuje? Zupełnie już nie pamietam jak to sie załatwiało...

mała dzielnie spi, juz nawet w nocy zaczyna przesypiać 4 godziny ciurkiem. Przedwczoraj to po karmieniu koło 22 dopiero o 4 sie zbudziła - az w szoku byłam:) na nieszczeście męża jakies sensacje żołądkowe dopadły i przesiedział pół nocy na kiblu więc na jedno wyszło.

Widzę że chrzty się zaczynają:) wstępnie myślałam żeby zrobić w lany poniedziałek skoro i tak rodzina sie zbiera ale że teściu będzie miał akurat okrągłe urodziny to nie będę mu w parade wchodzić, akurat poczekamy jak będzie troche cieplej - maj, może Boże Ciało - jeszcze nie myslałam o tym... ale uważam że im młodszy maluszek tym łatwiej, bo z reguły całą msze spokojnie prześpi. Synka chrzciliśmy jak miał niecałe 10 tygodni, ale akurat cieplutko było.

digitalis w przychodniach mają te szczepionki, idziesz, placisz i szczepią :)

a tak zostając w temacie szczepionek to ciekawa jestem ile z was decyduje się na te dodatkowe- rota, pneumo i menigokoki?
ja mam mieszane uczucia i powiem szczerze, nie wiem co będzie lepsze, jak zaszczepię czy jak nie zaszczepię, myślałam, ze chociaż pediatra czy położna rozwieją moje wątpliwości i mi jasno powiedzą "tak, trzeba szczepić jak ma się możliwości finansowe", a tu powiedzieli tylko, że to moja decyzja i że nie moga namawiać ani odradzać, a skąd ja mam do cholery wiedzieć? :(

suzi, też się zastanawiam nad doradcą laktacyjnym, ale chyba poczekam do wizyty 03 kwietnie, zważą mi małą i sprawdzę czy przybiera ładnie na wadze. Martwi mnie, że Lara krzyczy przy piersi, puszcza ją po 5 min i wrzeszczy, muszę ją wtedy odbić i dalej je albo dalej płacze, może faktycznie to normalne zachowanie rozkapryszonej albo zmęczonej dzidzi :)

reklama
Do góry