reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

reklama
rozumiem :-) to powodzonka jutro, oby lekarz cos postanowil, bo w sumie to juz dlugo jestes po terminie.
U mnie rozpietosc terminow z USG to od 30 stycznia- 17 lutego :-D 2 terminy wg USG juz minely :-p 30 i 31 stycznia

Alka to u mnie podobna sytuacja, wg OM mam termin na 02.02.2012 a wg usg z 12 tyg na 03.02.2012, ale w późniejszych usg wpisywali mi różnie od 20.01 do 06.02.2012. Mam teraz wizytę na ktg właśnie 06.02 i dalej zobaczymy co będzie. Generalnie mówią że do 10 dni po terminie z OM czekają...

a jak to jest z ruchami dziecka, jakoś je powinnam liczyć? nikt mi nic nie powiedział w tym szpitalu, jedyne to mam zwracać uwagę czy się rusza, no to ja czuję że się rusza, już po malutku i nie tak często jak np. 2 tyg temu ale ruchy czuję, to wystarczy?

cho - a teraz ruchów nie czujesz? niby ruchy powinno się liczyć. Ale jak je czujesz to pewnie wszystko ok jest ;) trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie. A tak a propo skąd jesteś? chodzi mi o dzielnicę W-wy?

Założyłam wątek dieta karmiącej mamy ;)

maron - no to u Ciebie może poród być lada dzień ;) trzymam kciuki

geniusia - hehe daj troszkę tych ciastek, a nie chowasz :p no a chłopa poczęstuj jak za służy oczywiście. Ja mam Ferrero Roche ale tylko po patrzeć mogę ;(

dziewczyny ale naskrobałyscie!!! nigdy tego nie nadrobie. my od wczoraj jestesmy w domku. cale i szczesliwe, córeczka ma przestawiony dzień na noc, dzisiaj była położna u nas i zaczynamy pracę przestawienia małej na właściwy tor... także pewnie czasu na forum nie będzie za dużo

gratuluje wszystkim mamusiom :D

mama najbardziej miarodajny to ten z 12 tc podobno a wtedy wyszedl mi na 4 lutego :-) tydzien temu na USG z kolei na 5 lutego :-)
ojj chcialabym chciala, ale poza bolem krocza i uczuciem jak podczas @ cisza

chou ruchów powinnaś wyczuć 10 w godzinę ... ale wiadomo, że czasem dzidziuś śpi... mój np ma swoje godziny rusza się tak mocniej koło 6 rano, później koło 11-12, potem 17 i wieczorkiem 22-24 mega wariacja .... poza tymi godzinami cisza w brzuchu, jakieś tam pojedyncze ruchy .... niby powinno się też po jedzeniu móc policzyć 10 ruchów w godzinę ... ja nie liczę ruchów, bo jak go czuję normalnie to wiem, że jest ok ... ruchy teraz są słabsze niż 2-3 tyg temu, bo dzidziuś ma coraz mniej miejsca, poza tym niby dzieci przed porodem się wyciszają ....

mama2006 ruchy czasem czuję a czasem nie, już nie ma akrobacji typu że brzuch mi w kosmos gdzieś w bok ucieka, raczej takie przeciąganie. Zazwyczaj po jedzeniu jak się położę to małą się rusza ale czy jest ich 10 to nie wiem, jak nie jem i coś robię to mam wrażenie że malutka w ogóle się nie rusza.
Jestem z Tarchomina- uparłam się rodzić na Inflanckiej ale jak w poniedziałek nic konkretnego nie postanowią to chyba przejadę się na IP do jakiegoś innego szpitala.

właśnie wtryniłam zupę więc zaczynam liczyć- jak na razie tylko jeden obrót.

reklama
cho - nie ma co się stresować, na pewno jest wszystko ok. Co do Inflanckiej ja też miałam tam rodzić - no ale nie dało rady. Szczerze na Kasprzaka nie narzekam. Fajni lekarze, super położne.

A już niedługo 5.02 na ten dzień miałam termin - ciekawe która z Was tego dnia urodzi ;) i pomyśleć, że mój synek ma już prawie miesiąc. Szybko zleciało :D

Do góry