reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Krisowa - witaj! mów jak się czujecie???
Isia - a ja myślałam, że Ty już na porodówce ;-)
Tynka - no ja wiem, pamiętam swój poród :-) Z tym, że jak będzie powtórka z rozrywki, to biorę zzo. A właśnie z tego co pamiętam, zanim dostałam zzo, to myślałam, ze zejdę, Cyśka wie o czym piszę :-p no i właśnie na ten okres, gdzie jeszcze nie można znieczulać przyda się co innego. A co do pozycji, to najmniej mnie bolało jak kucałam czy zwijałam się w kłebek na łóżku, ewentualnie w kłębek pod prysznicem.
A tak a propos mojego porodu, to pamiętam jak podali mi oksy na przedporodowej i czekałam na skurcze, w sąsiedniej sali porodowej rodziła Wietnamka. Położna nie mogła się z nią dogadać, bo ta nie znała polskiego, więc było tyko "push, push". No i kurcze z 5 minut jej to zajęło, ze 2-3 parte i dzieciak już był na świecie. I tylko za ostatnim razem jęknęła, a ja darłam się jak głupia jak tych krzyżowców dostałam.teraz chciałabym tak jak ona :-)

reklama
Munie, właśnie się tych czarnych scenariuszy naczytałam i stąd ta moja panika i otumanienie:zawstydzona/y: teraz wiem co mi jest i od razu na wejściu będę im to mówić i przypominać, jeśli będzie taka konieczność, no ale liczę, że nie będę musiała mówić lekarzom, co mają robić:-p

Trina, jak ja rodziłam synka, to wieczorem z patologii dziewczyny przychodziły do dziewczyny co rodziła przede mną i do mnie patrzeć, czy my już po, bo nic nie było słychać:-D dziewczyna co rodziła w nocy to normalnie darła się wniebogłosy, że my gdzie leżałyśmy w najdalej położonej sali w innym skrzydle dobrze ją słyszałyśmy, ja to spać nie mogłam:-pno ale niektórym dziewczynom krzyk pomaga, więc niech sobie krzyczą:tak:

Isia szalejesz z tym sprzątaniem:)

emil to nieźle Cię złapało i wymęczyło, własciwie to możesz w każdej chwili teraz miec skurcze tak??

Olcia życzę Ci żebyś to w prosty sposón mogła załatwić, próbuj bo bez sensu byłoby zakładać sprawę itd. skoro jak wnioskuję ojciec chce uznać tylko ma ograniczone możliwości....formalności formalnościami ale nie może być aż takiej patologii w biurokracji

kitek super, że już lepiej:)

A ja jak rodziłam córcie i krzyczałam no może z dwa razy to położna mi powiedziała cytuje<Kaśka spokój bo bedą się śmiać po co ci to dawaj bądź twarda nio i zacisk zębów zamknięte oczy i poszło położna w tamtym szpitalu była po prostu zaje,,,,,,,,,, osobą bule krzyżowe miałam 3dni ale sama akcja to tylko 2,5godzinki i była córcia,echhhh teraz też bym tak chciała ale już bez tych bóli krzyżowych chociaż w to nie wierze mam przeczucie że mogą być takie same.

Mam na imię Odeta(wiem, wiem - imię bez sensu). Jestem 4 lata po ślubie. Rok temu zdecydowaliśmy się na dziecko i się udało. Tak jak pisałam wcześniej, termin mamy na 26 lutego i wprost nie mogę się doczekać tego dnia ;)

Kitek ty juz wiesz ze to masz, a ja tak jak pisalam nie mialam jeszcze posiewu robionego.
Trina,Kitek- mam nadzieje ze uda mi sie nie byc ta glosna ktora wszyscy potem wspominaja:tak:
Isia- wracasz do normy,jak znowu usiedziec nie umiesz.Chcialabym zeby mi sie taki power na sprzatanie wlaczyl, dzisiaj tylko kurze powycieralam i mialam dosc.
OLCIA- obys nie musiala jechac 400km zeby to zalatwic!!!
Tak mnie dziewczyny nastraszyly ze poszlam sie przygotowac "tam" tak porzadnie,zeby potem tylko raz dwa przejechac maszynka.MASAKRA jakas, w lusterku wszystkiego nie widac, za to wiem ze sie poprzecinalam.
Walczylam tez z depilatorem, ale mialam sile na jedna noge tylko, druga kilka razy przejechalam i przy smarowaniu sie balsamem zauwazylam jakie sa tego wyniki.:no:wiec jutro poprawka, bo dzisiaj juz m nie wytrzyma tego dzwieku(przeraza go, faceci ;-))

krisowa - kochana, tak bardzo się cieszę że mogliście z Adaśkiem wrócić do domku.Wyobrażam sobie jacy musicie być szczęśliwi!!! Ech...Twój synek to bardzo dzielny chłopczyk...tak jak jego mamusia:tak:.
Życzę Wam już tylko łez ze szczęścia, jak będziecie codziennie tulić Adasia.

Ohh dziewzyny dziewczyny kilka godzinek czlowieka nie ma i stron milion piecset :p

Krisowa, ciesze sie bardzo ze juz w domku jestescie oboje :**** tule mocno i buziaki przesylamy :))

Odetka, imie jak kazde inne normalne :) Ja tam mam kolezanki z malo spotykanymi np imionami w moich stronach, Oktawia, Arleta, Ida, Paula, Inez, Nela, Grecja :)

Olcialolcia, ooo french Jestes lepsza ode mnie :))))

Ja na szczescie boli krzyzowych nie mialam, i oby ich teraz nie bylo :) bylabym bardzo zadowolona :)))) a do porodu bedzie mi dobra kolezanka towarzyszyla, choc ostatnio bylam sama a D czekal na korytarzu I jemu to pasowalo i mi Jedyne co to by mi tylko przeszkadzal i wkurzal :p

reklama
Dlatego też ja córce dam na imię Anna, a jeśli będzie chłopiec będzie chyba Hubert, choć do imienia dla chłopca nadal z mężem jesteśmy nie przekonani. A Ty Siwa spodziewasz się chłopca czy dziewczynki ;) ?

Do góry