reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

dagrab-no mi się od dłuższego czasu udawało nie iść.Wcześniej chodziłam do dentystki i powiedziała że dwa ząbki do robienia ,jednak nie zdążyłam bo musiałam usuwać migdały po usunięciu czekałam aż wszystko się zagoi no i teraz mogłam zrobić te dwa ząbki.Fakt ze nie znosze dentysty nie lubie no ale co zrobić jak trzeba byłó,jednak bardzo mnie cieszy że mam już to za sobą i po strsie:tak:

Daissy-no to mnie pocieszyłaś:-Dtak ak wiem jeszcze troszke tego się nazbiera do prania i prasowania:-)kurcze pamiętam że wpierwszej ciąży to była czysta przyjemność to pranie prasowanie,a teraz się nie chce a trzeba.Może jakbym się dobrze czuła to nie marudziłabym dlatego się ciesze że większośc poprałam i poprasowałam wcześniej.

Geniusia-mnie też tak w okolicy pachwiny kłuje ale taki dziwny ból coś jak na kolke i czasem tak piecze.No ale tak jak wspomniałam mały mi tam swoim kręgosłupem czaska i pcha pupcie,mały rozrabiaka.

Isia- i bardzo dobrze że wyrzutów sumienia nie masz co mieć-Ty jesteś boss a one pracownice,a wiadoma sprawa że ty musisz się oszczędzać!!!

Lece budzić moją małą bo dziś bije swój rekord-zawsze ją kłade spać o 12 i wstaje zazwyczaj o 14 czasem i wcześniej a tu nadal spi:szok:trzeba ją obudzic bo potem spac nie będzie chciała.

reklama
jeju ale naskrobałyście :)
u mnie skończył się mini remont i czuję się jakby przejechał po mnie walec, dwa dni sprzątania po kładzeniu glazury w kuchni, pyłu w cholerę więc czeka mnie ponowne pranie i prasowanie ubranek- a msc temu dopiero to skończyłam....wrrr!
ale dobrze, że to już koniec!

Co do kładzenia ręki na brzuszku przez tatusia to u nas wygląda to tak, że mała szaleje jak na mega wypasionym placu zabaw a gdy tatuś tylko poły rękę na brzuchu to cisza. Teraz to jak małą łobuzuje tak, że aż bywa to mało przyjemne to mój A kładzie mi rękę na brzuchu w ramach uspokojenia małej - czuje się przez to potrzebny :)

Co do staniczków ciążowo- karmiących to polecam te z firmy Alles, sama mam dwa i w nich chodzę, dobrze trzymają biust, mają fiżbiny i są bardzo wygodne. Jak jesteście pewne rozmiaru to kupujcie przez allegro bo jest dużo taniej, ja mam taki i jestem bardzo zadowolona: ALLES Mama BIANCA Biustonosz do karmienia 80F (1927177921) - Aukcje internetowe Allegro Na marywilskiej zapłaciłam 80 zł za niego więc przepłaciłam!

Laski, jakby któraś była zainteresowana to dzielę się linkami:)
Skorzystałam więc że się dziś za przesyłkę nie płaci i zakupiłam materacyk do łóżeczka w tym sklepie:
GuGuLand.pl - Wózki dziecięce, Zabawki, Łóżeczka
i wanienkę i takie pierdułki jak termometr, szczoteczkę do włosów itp w tym sklepie:
Sklep dla dzieci i niemowląt, akcesoria dla dzieci • Pati i Maks
wanienka taką jaką chciałam tutaj wyszła najtaniej, bo patrzyłam w sklepach u siebie, więc parę złotych zaoszczędziłam ;p

isia cudne są widoki na 3d
WITAJ SYNKU ISI !!

wracając do leżaczka,,, kupie taki do 18 kilo, ile posiedzi tyle bedzie siedzial
kolo mnie taki jak w FP kosztuje 123 zł w sklepie mniej znanej firmy PL
a potem kupie drewniane krzeselko do karmienia, ktore mozna przerobic na stolik+krzeselko

Isia - prześliczny ten Twój syneczek:):)
Dee_ a to pech...
Byłam dzis na Madalińskiego u gina i w kolejce do gabinetu zgadałam się z taką sympatyczną młodą dziewczyną która rodziła właśnie w tym szpitalu 6tyg temu.(Dziś była na wizycie kontrolnej poporodowej).I muszę Wam powiedzieć że bardzo ale to bardzo chwaliła sobie poród w tym szpitalu(ja też chcę tam rodzić).
Powiedziała że za nic nie płaciła, a warunki miała super.Korzystała ZA DARMO z wanny z wodą -z tego co wiem jest to dodatkowa usługa i się za nią płaci.Mówiła że bardzo jej to zmniejszyło ból skurczy.Do tego rodziła w jedynce za free a za to też się płaci extra.Nie miała lekarza prowadzącego z tego szpitala tylko do szkoły rodzenia tam chodziła.Opowiadała że jak dotarła do szpitala to miała juz 7cm rozwarcia.Nieźle.Chyba bała bym się czekać tak długo.Ale powiedziała że od rana miała już skurcze (7.00) a że były do zniesienia to się nie spieszyła.W szpitalu była o 17.00 i niedługo potem urodziła.
Życzyła mi też takiego szybkiego i spokojnego porodu:)
nie brała zoo bo było za późno ale powiedziała że dało się znieść ból:)
Także bardzo mnie tym podniosła na duchu :-)
Obyśmy wszystkie miały takie porody :laugh2:

Kolejny dzień zleciał już co raz bliżej do naszego lutego:tak:
cyśka i dziewczyny chcące rodzic na Madalińskiego pewnie jesteście spokojniejsze bo warunki będziecie miały super.Oby każda z nas miała takie same lub podobne:tak:

chouette82 remont zawsze lepiej przeczekac z praniem i prasowanie, ja dlatego cały czas sie wstrzymuję żeby zacząć bo jeszcze trochę prac remontowych zostało.

Linoleum w końcu nie wybraliśmy ale wzięłam 4 próbniki do domu i siedzę i dumam który wybrać:/

Co do maleństwa to dzis cały wieczór rozpychało się łokciami bo symetrycznie po obu stronach cos wypinałło, a nóżki dalej na dole ma - wiem bo nieraz dostanę z półobrotu z ęcherz;)

Uff, w końcu dotarłam do końca tego dnia. Listopad zwłaszcza na końcówce dał mi w kość w pracy, pewnie w piątek będą ze mnie zwłoki. Żeby tego było mało latamy z młodą od pon na roraty. A dziś mieli święcenie książeczek plus odpust w kościele więc półtorej godziny siedzenia. Padam na twarz ze zmęczenia.

Isia super fotka. No i świetnie, że w końcu zwolniłaś.

Blizniak trzymam kciuki aby odwołanie się udało.

Z tym spaniem to u mnie też nie najlepiej, punkt czwarta rano się budzę i przewracam z boku na bok, zasnąć nie mogę. Do tego od soboty zalewa mnie z prawej piersi, musiałam zacząć nosić wkładki do stanika.

reklama
Do góry