u mnie cera jakby się teraz poprawiła (nawet teściu pochwalił że ładnie wyglądam - co żadko się u niego spotyka) ale dekolt i plecy też mi zsypało... ach te hormony
Vanilia też już nie mogę się doczekac informacji na temat płci. Jakoś nastawiamy sie na dziewczynkę chociaż wcale nie jest powiedziane że nie będzie chłopak. Póki co dyskutujemy tylko o żeńskich imionach
aguula przygotuj się na jeszcze więcej! ja przed ciążą nosiłam staniki A, a podczas karmienia niektóre D były przyciasne. Na szczęście wszystko z czasem wraca do normy. Teraz noszę B/C ale przy karmieniu pewnie znowu będzie hardcore.
Dee dobrze że już po wszystkim. Niepotrzebnie najadłaś się stresu
A co do snu to też dzis nie mogłam zasnąć. Kombinowałam jakby się wyrwać do moich chłopaków na wakacje i tyle mysli mi się w głowie kłębiło że tez chyba do 3 oka nie zmrużyłam. Wymysliłam że zasymuluję grypę żołądkową żeby nie przyjść do pracy, ale na szczęście dogadałam się z szefem że będę mogła ten weekend spędzić z rodzinką. Nie ma jak szczera rozmowa, bez zbędnej ściemy. Apropos powiedziałam dziś szefowi o ciąży bo swteirdziłam że już nie chcę sie dalej z tym ukrywać - za bardzo mnie to męczy... i albo nie bardzo do niego to dortarło, albo spłynęło po nim jak po kaczce. Wszystko wyjdzie w praniu bo reakcja była niejednoznaczna.
Mama2006 szalejesz, chyba bym sie na piwko w ciązy nie zdecydowała mimo wszystko to alkohol
agacinka gratuluję czucia ruchów
co jak co ale to już kolejny etap na długiej drodze do porodu, a jaki przyjemny
ja dzieki ruchom maluszka nie czuje sie taka samotna w tym pustym domu bo wiem że ktoś tam w środku jest ze mną cały czas
Isia nawet nie wiedziałam żeśmy tyle samo w ciaży poprzedniej przybrały i nawet wartości liczbowe się zgadzają - tez od 53 zaczynałam
kacha u mnie tez od 65 tym razem zaczęło ale że od miesiąca zasuwam jak mały zając w pracy to waga praktycznie stoi w miejscu i szczerze powiedziawszy uspokoiłabym się gdybym coś przybrała na masie
na rozstępy stosuje perfecta mama - może przynajmniej nowe nie powstaną bo z poprzedniej ciązy mam okropnę. Wtedy smarowałam się tylko oliwką, ale to wystarczało dopóki w szpitalu nie wysuszyli mi totalnie skóry przez żele do KTG - wtedy wszystko sie posypało, przedtem pół rozstępu nie miałam.
Edyta mi tez zaproponowała Pregnę Plus, ale nie zdecydowałam się ze względu na koszta. Wybrałam Falvit bodajże. W pierwsze ciąży brałam to przemiennie z Centrum Materna i synuś urodził się zdrów jak ryba.