reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Vanilia - mi z Maćkiem ginka dokłądnie w 16 tyg powiedziała, że to chłopak i wątpliwości nie miała
Dee - zdrówka

u mnie też cera do d.... , że o wychodzących garściami włosach nie wspomnę... a gin powiedział, że raczej dziewczynka, więc by się zgadzało ;-)

reklama
a mnie od paru dni bardzo boli kręgosłup :-( najgorzej jest w nocy, kiepsko przez to sypiam, budzę się po parę razy, bo mnie boli. Mam nadzieję, że w końcu będę mogła zacząć choć trochę ćwiczyć.

Aaaaaa :-D dziś byłam na zakupach, zjadłam słuszną porcję lodów. Brzuszek mi przez to wyskoczył w przód. I w autobusie ustąpił mi facet miejsca :-D

Wróciłam z mega szybkiej wizyty :-) maleństwo sobie bryka, serduszko bije 158/min :-) plamienia mogą być wywołane dzisiejszym stresem. Nie znalazłyśmy żadnego krwiaka więc nie ma czym się martwić :-) mam jedynie się oszczędzać (zwolnienie do końca tygodnia więc jestem w stanie sobie to zafundować :p

dzisiejszy dzień zaliczam do spokojnych :-)

idę leniuchować zatem :-) miłego popołudnia

Trina79. mi tez włosy wypadają strasznie, a biorę witaminy regularnie... bywają momenty, że twarz i plecy obsypie mi pryszczami:( już umówiłam się do fryzjera i zdecydowałam, że krótko muszę sciąć włosy, bo za 2-3 mies będę łysa, a teraz są trochę długie i podejrzewam, że to dodatkowo jeszcze je osłabia.

Ja podejrzewam, że u mnie też będzie dziewczynka, bo gin ostatnio nic nie znalazł między nogami, ale też powiedział, że jeszcze jest za wcześnie, aby coś z dużą pewnością stwierdzić... chociaż ja od początku ciąży czuję, że będzie dziewczynka:)

Dee, cudownie :-)

Agacinka, gratuluje pierwszych ruchow dzieciatka. Super ;)

Suzi, wspolczuje nieprzespanej nocki i tak zlego samopoczucia. Oby wiecej to sie juz nie powtorzylo :)

Trina, mi tez wlosy garsciami wychodza. Masakra jakas.

Kitek, ja tez kupilam perfecta mama i to nie tylko na rozstepy, ale rowniez na cellulit oraz do pielegnacji piersi. Poki co stoja na polce, bo zapach mnie drazni przeokropnie. Jak dla mnie zbyt intensywny. W ogole jestem strasznie wrazliwa na zapachy w tej ciazy, przeszkadza mi zapach mojego ulubionego balsamu do ciala, szamponu do wlosow, a o perfumach nie wspomne.

W poprzedniej ciazy uzywalam samych najdrozszych kremow na rozstepy, bo mialam jazde zeby mi sie nie zrobily. Smarowalam sie nimi od 4 mc, a w ostatnim tygodniu ciazy i tak sie pojawily na biodrach. Komu maja sie zrobic to sie zrobia i zadne super kremy nie pomoga. Skore oczywiscie w ciazy trzeba nawilzac i dbac o nia szczegolnie, ale z tymi rozstepami to trudna sprawa.

A co do pryszczy to też mam ostatnio obsypane cale plecy i trochę na twarzy ale tutaj już znośnie:)
Dee - cieszę się że wszystko jest dobrze.Odpoczywaj i sie nie denerwuj,bo myślę że nasze dzidzie mimo że jeszcze małe kruszynki to odczuwają w jakimś stopniu nasze nastroje.
Nie wiem jak u Was ale ja ostatnio tak jakbym opadła z sił i to dosłownie.A poza tym to jakaś rozleniwiona jestem czy co hehe...ale jak tu się nie rozleniwić jak teściowa nic nie pozwala robić ech...

heja laski:)
gadacie o wypadaniu i pryszczach. Nic z tych rzeczy mi na razie nei dolega:) mało tego, włosów mogłabym nie myć przez cały tydzień, w ogóle się nie przetłuszczają, może będzie chłopak? hihi na razi e nic nie widać ;) byłam u gina i bardzo mi uspokoił:)
moja nadczynność tarczycy wynika z obecności dużej ilości przeciwciał tarczycowych, i mam się skonsultować z endokrynologiem, ale raczej mi nic nie przepisze, tylko będziemy to monitorować:) i najważniejsze, że moje maleństwo rośnie zdrowe:) pod względem genetycznym jest wszystko w normie:) i ma już 6,5cm:) wielkolud:) jestem w 12 tygodniu:)

idę jeść z tego wszystkiego!!!

Dee to świetnie że zabieg się udał bezproblemowo i że z maleństwem wszystko ok!

Suzi86 mnie tak całą noc z niedzieli na poniedziałek głowa bolała i wczoraj przez cały dzień też, a dzisiaj już przeszło.

cześć dziewczyny ;-)
my wczoraj z męłżem zrobiliśmy sobie wycieczkę w na okoliczną twierdzę. przeszłam kawałek i nawet nie czułam się bardzo zmęczona, ale dziś jest masakra. ruszyć się nie mogę po tej wspinaczce. w dodatku jak tam zajechaliśmy, to M zapomniał wyłączyć świateł w aucie, a jak wróciliśmy, to było już za późno na ratowanie. całe szczęście na tym parkingu był inny kierowca z przewodami i nas podpiął na chwilę, ale to nie zmienia faktu, że jestem strasznie zła, bo prawdopodobnie będziemy musieli kupić nowy akumulator. ciągle coś z tym gruchotem ;/

Agacinka my dwa tygodnie temu wymienialiśmy akumulator ;)
W niedzielę zachciało mi się nuggetsów z maca, więc mąż pojechał. No i po powrocie zapomniał coś wyłączyć w aucie i rano w poniedziałek okazało się, że akumulator nadaje się już tylko do wymiany, bo naładować się go nie da.
Dlatego w niedzielę, kiedy naszła mnie ochota na lody z maca mąż stwierdził że tym razem idziemy na spacer, bo poprzednie kurczaczki były stanowczo zbyt drogie :-D

Co do rozstępów to ja w poprzedniej ciąży nie miałam, ale smarowałam się jakimś kremem z Dax Cosmetics. Teraz takiego samego nie znalazłam, ale jest nowa seria: Perfecta mama i mają krem przeciw rozstępom: Perfecta Mama : Intensywny preparat przeciw rozstępom z naturalnymi składnikami roślinnymi - www.sklep.dax.com.pl
mam zamiar go kupić. Ciekawe, czy w Rossmanie będzie?

Zastanawiam się, jakie witaminy sobie kupić? Lekarz polecał mi Pregna Plus, ale to chyba nowość jest i do tego droga... A Wy jakie witaminy zażywacie?

No i ja chyba też dzisiaj ruchy poczułam. Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale dzisiaj siedziałam chwilę pochylona, a potem się wyprostowałam i poczułam jak z lewej strony na wysokości pępka coś mi się w brzuchu przesunęło - czyżby maleństwu za ciasno było? ;)
W którym miejscu Wy czujecie ruchy? Bo ja już nie pamiętam gdzie w poprzedniej ciąży na początku czułam.
Pewnie w różnych miejscach można ruchy poczuć, bo na razie dziecko dużo miejsca jeszcze ma...

Ostatnia edycja:
reklama
Edyta_ jeśli chodzi o witaminy to ja np nie biorę żadnych tylko folik codziennie zażywam. Za każdym razem jak lekarz ogląda moje wyniki to mówi że są bardzo dobre i nic mi nie mówi na temat witamin.Bo myslę że jakby było coś nie tak to by mi powiedział żebym zaczęła jakieś brać.Tak myślę...a może się mylę...
Jak sądzicie???

Do góry