reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Vanilia - mi z Maćkiem ginka dokłądnie w 16 tyg powiedziała, że to chłopak i wątpliwości nie miała
Dee - zdrówka

u mnie też cera do d.... , że o wychodzących garściami włosach nie wspomnę... a gin powiedział, że raczej dziewczynka, więc by się zgadzało ;-)

reklama
a mnie od paru dni bardzo boli kręgosłup :-( najgorzej jest w nocy, kiepsko przez to sypiam, budzę się po parę razy, bo mnie boli. Mam nadzieję, że w końcu będę mogła zacząć choć trochę ćwiczyć.

Aaaaaa :-D dziś byłam na zakupach, zjadłam słuszną porcję lodów. Brzuszek mi przez to wyskoczył w przód. I w autobusie ustąpił mi facet miejsca :-D

Wróciłam z mega szybkiej wizyty :-) maleństwo sobie bryka, serduszko bije 158/min :-) plamienia mogą być wywołane dzisiejszym stresem. Nie znalazłyśmy żadnego krwiaka więc nie ma czym się martwić :-) mam jedynie się oszczędzać (zwolnienie do końca tygodnia więc jestem w stanie sobie to zafundować :p

dzisiejszy dzień zaliczam do spokojnych :-)

idę leniuchować zatem :-) miłego popołudnia

Trina79. mi tez włosy wypadają strasznie, a biorę witaminy regularnie... bywają momenty, że twarz i plecy obsypie mi pryszczami:( już umówiłam się do fryzjera i zdecydowałam, że krótko muszę sciąć włosy, bo za 2-3 mies będę łysa, a teraz są trochę długie i podejrzewam, że to dodatkowo jeszcze je osłabia.

Ja podejrzewam, że u mnie też będzie dziewczynka, bo gin ostatnio nic nie znalazł między nogami, ale też powiedział, że jeszcze jest za wcześnie, aby coś z dużą pewnością stwierdzić... chociaż ja od początku ciąży czuję, że będzie dziewczynka:)

Dee, cudownie :-)

Agacinka, gratuluje pierwszych ruchow dzieciatka. Super ;)

Suzi, wspolczuje nieprzespanej nocki i tak zlego samopoczucia. Oby wiecej to sie juz nie powtorzylo :)

Trina, mi tez wlosy garsciami wychodza. Masakra jakas.

Kitek, ja tez kupilam perfecta mama i to nie tylko na rozstepy, ale rowniez na cellulit oraz do pielegnacji piersi. Poki co stoja na polce, bo zapach mnie drazni przeokropnie. Jak dla mnie zbyt intensywny. W ogole jestem strasznie wrazliwa na zapachy w tej ciazy, przeszkadza mi zapach mojego ulubionego balsamu do ciala, szamponu do wlosow, a o perfumach nie wspomne.

W poprzedniej ciazy uzywalam samych najdrozszych kremow na rozstepy, bo mialam jazde zeby mi sie nie zrobily. Smarowalam sie nimi od 4 mc, a w ostatnim tygodniu ciazy i tak sie pojawily na biodrach. Komu maja sie zrobic to sie zrobia i zadne super kremy nie pomoga. Skore oczywiscie w ciazy trzeba nawilzac i dbac o nia szczegolnie, ale z tymi rozstepami to trudna sprawa.

A co do pryszczy to też mam ostatnio obsypane cale plecy i trochę na twarzy ale tutaj już znośnie:)
Dee - cieszę się że wszystko jest dobrze.Odpoczywaj i sie nie denerwuj,bo myślę że nasze dzidzie mimo że jeszcze małe kruszynki to odczuwają w jakimś stopniu nasze nastroje.
Nie wiem jak u Was ale ja ostatnio tak jakbym opadła z sił i to dosłownie.A poza tym to jakaś rozleniwiona jestem czy co hehe...ale jak tu się nie rozleniwić jak teściowa nic nie pozwala robić ech...

heja laski:)
gadacie o wypadaniu i pryszczach. Nic z tych rzeczy mi na razie nei dolega:) mało tego, włosów mogłabym nie myć przez cały tydzień, w ogóle się nie przetłuszczają, może będzie chłopak? hihi na razi e nic nie widać ;) byłam u gina i bardzo mi uspokoił:)
moja nadczynność tarczycy wynika z obecności dużej ilości przeciwciał tarczycowych, i mam się skonsultować z endokrynologiem, ale raczej mi nic nie przepisze, tylko będziemy to monitorować:) i najważniejsze, że moje maleństwo rośnie zdrowe:) pod względem genetycznym jest wszystko w normie:) i ma już 6,5cm:) wielkolud:) jestem w 12 tygodniu:)

idę jeść z tego wszystkiego!!!

Dee to świetnie że zabieg się udał bezproblemowo i że z maleństwem wszystko ok!

Suzi86 mnie tak całą noc z niedzieli na poniedziałek głowa bolała i wczoraj przez cały dzień też, a dzisiaj już przeszło.

cześć dziewczyny ;-)
my wczoraj z męłżem zrobiliśmy sobie wycieczkę w na okoliczną twierdzę. przeszłam kawałek i nawet nie czułam się bardzo zmęczona, ale dziś jest masakra. ruszyć się nie mogę po tej wspinaczce. w dodatku jak tam zajechaliśmy, to M zapomniał wyłączyć świateł w aucie, a jak wróciliśmy, to było już za późno na ratowanie. całe szczęście na tym parkingu był inny kierowca z przewodami i nas podpiął na chwilę, ale to nie zmienia faktu, że jestem strasznie zła, bo prawdopodobnie będziemy musieli kupić nowy akumulator. ciągle coś z tym gruchotem ;/

Agacinka my dwa tygodnie temu wymienialiśmy akumulator ;)
W niedzielę zachciało mi się nuggetsów z maca, więc mąż pojechał. No i po powrocie zapomniał coś wyłączyć w aucie i rano w poniedziałek okazało się, że akumulator nadaje się już tylko do wymiany, bo naładować się go nie da.
Dlatego w niedzielę, kiedy naszła mnie ochota na lody z maca mąż stwierdził że tym razem idziemy na spacer, bo poprzednie kurczaczki były stanowczo zbyt drogie :-D

Co do rozstępów to ja w poprzedniej ciąży nie miałam, ale smarowałam się jakimś kremem z Dax Cosmetics. Teraz takiego samego nie znalazłam, ale jest nowa seria: Perfecta mama i mają krem przeciw rozstępom: Perfecta Mama : Intensywny preparat przeciw rozstępom z naturalnymi składnikami roślinnymi - www.sklep.dax.com.pl
mam zamiar go kupić. Ciekawe, czy w Rossmanie będzie?

Zastanawiam się, jakie witaminy sobie kupić? Lekarz polecał mi Pregna Plus, ale to chyba nowość jest i do tego droga... A Wy jakie witaminy zażywacie?

No i ja chyba też dzisiaj ruchy poczułam. Wiem, że to jeszcze wcześnie, ale dzisiaj siedziałam chwilę pochylona, a potem się wyprostowałam i poczułam jak z lewej strony na wysokości pępka coś mi się w brzuchu przesunęło - czyżby maleństwu za ciasno było? ;)
W którym miejscu Wy czujecie ruchy? Bo ja już nie pamiętam gdzie w poprzedniej ciąży na początku czułam.
Pewnie w różnych miejscach można ruchy poczuć, bo na razie dziecko dużo miejsca jeszcze ma...

Ostatnia edycja:
reklama
Edyta_ jeśli chodzi o witaminy to ja np nie biorę żadnych tylko folik codziennie zażywam. Za każdym razem jak lekarz ogląda moje wyniki to mówi że są bardzo dobre i nic mi nie mówi na temat witamin.Bo myslę że jakby było coś nie tak to by mi powiedział żebym zaczęła jakieś brać.Tak myślę...a może się mylę...
Jak sądzicie???

Do góry