reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Digitalis ja też kiepsko sypiam, nie mogę sobie znaleźć miejsca i się dobrze ułożyć a na dodatek młody śpi niestety ze mną.

Strasznie przeżywam ciążę, mimo że czuję że wszystko jest ok co chwila biegam do łazienki i sprawdzm czy nie ma żadnych plamień itp.
ale......Trzeba myśleć pozytywnie i po to tu jesteśmy aby wspierać się nawzajem.....

Ostatnia edycja:
reklama
Ja niestety mam plamienia, ale wyniki mam dobre, więc staram się myśleć pozytywnie.
Musi być dobrze :tak:!!!
Mnie cycuchy zaczynają przeszkadzać przy spaniu na brzuchu.
Ja postanowiłam chodzić do ginekologa prywatnie, mimo iż nam się nie przelewa, bo ja studiuję, a mój partner tylko pracuje.
Dziweczynki, przetrwamy wszystkie niedogotności ciążowe, byle tylko nasze Skarby dobrze się rozwijały!

weronika...ja tak miałam przez dwa dni ze biegałam i sprawdząłm czy nie plamie itd....ale juz trochę odpusciłam....
sypiam na boku wiec cycuchów w ogóle nie czuje nawet w dzien...wiec wszystko przede mną...:):)

kasia masz racje...damy rade bo wszystko bedzie dobrze :):) grunt to pozytywnie myslec:):)

Dziewczyny moje (.)(.) to chyba niedługo wystrzelą w powietrze, od kilku dni są nie do zniesienia. Wielkie bolące i twarde......najgorzej rano jak wstaje z łóżka to muszę trzymać bo mam wrażenie że ważą 100 kg i bolą okrutnie.....ale czego się nie zniesie;)

Dziewczyny moje (.)(.) to chyba niedługo wystrzelą w powietrze, od kilku dni są nie do zniesienia. Wielkie bolące i twarde......najgorzej rano jak wstaje z łóżka to muszę trzymać bo mam wrażenie że ważą 100 kg i bolą okrutnie.....ale czego się nie zniesie;)
Vanilla i masz skutek wysokiej bety,bo dzisiaj czytałam że jak jest wysokie steżenie to hormony szaleją i może to się objawiac własnie w postaci mocnych bólów cycków:):)

No i nie wytrzymałam i zrobiłam 3ci test ;) jakoś prócz bólu w piersiach i czasem w podbrzuszu to mi nic nie dolega. Nadal nie dotarło do mnie chyba, że jestem w ciąży ;)
Test oczywiście wyszedł pozytywnie - teraz jest ładnie widoczna kreska :D a nie bladzioch.

Co do patrzenia czy nic się na bieliźnie nie pojawiło - mam to samo ;) Kiedyś mi przejdzie :p jak będę miała potwierdzone przez lekarza ;)

Już nie mogę się doczekać wizyty. Pewnie też się nie dowiem za dużo, ale da mi witaminy, skierowanie na badania oraz na usg. Też już bym chciała swojego skarbka zobaczyć ;)

Napadł głodu mnie złapał - idę coś zjeść bo nie zasnę...

Spokojnej nocki do jutra

Soglam ahaaa no widzisz, a ja już jestem wystraszona tymi bliźniakami:-p

Nie wiem czy już to czytałyście, ale to chyba odpowiedni moment, w końcu niedługo wszystkie będziemy mamami:-) jak pierwszy raz zobaczyłam tą historyjkę bardzo się wzruszyłam

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
-Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć,
skoro jestem takie małe i bezbronne?
-Spomiędzy aniołów wybiorę jednego dla ciebie-rzekł Bóg-On będzie na ciebie czekał
i zaopiekuje się tobą.
-Ale powiedz mu, że tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się,
to mi wystarczało by być szczęśliwym?
-Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
-A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka,
którym posługują się ludzie?
-Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś
i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył cię mówić.
-A co będę miał zrobić, kiedy zechcę porozmawiać z Tobą?
-Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
-Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
-Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
-Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział!
-Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię jak do mnie wrócić,
chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi
i dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
-O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć, powiedz mi proszę imię mojego anioła?
-Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał "MAMUSIU".

Ostatnia edycja:
*Vanilia* - jeśli będzie miała bliźniaczki, za jednym zamachem będzie miała dwójkę. Ja wcześniej tak chciałam ale w mojej rodzinie nikt nie miał bliźniąt, u męża tak samo więc dlatego nie miałam. Teraz bym dwójeczki chcieć nie miała - jeszcze jeden skarbek mi wystarczy ;)

Teraz poszłabym spać znów, tak mnie łapie ten sen, jak i zsie na jedzenie ;) uroki ciąży :D

Soglam ahaaa no widzisz, a ja już jestem wystraszona tymi bliźniakami:-p

Nie wiem czy już to czytałyście, ale to chyba odpowiedni moment, w końcu niedługo wszystkie będziemy mamami:-) jak pierwszy raz zobaczyłam tą historyjkę bardzo się wzruszyłam

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
-Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć,
skoro jestem takie małe i bezbronne?
-Spomiędzy aniołów wybiorę jednego dla ciebie-rzekł Bóg-On będzie na ciebie czekał
i zaopiekuje się tobą.
-Ale powiedz mu, że tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się,
to mi wystarczało by być szczęśliwym?
-Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
-A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka,
którym posługują się ludzie?
-Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś
i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył cię mówić.
-A co będę miał zrobić, kiedy zechcę porozmawiać z Tobą?
-Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
-Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
-Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
-Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział!
-Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię jak do mnie wrócić,
chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi
i dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
-O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć, powiedz mi proszę imię mojego anioła?
-Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał "MAMUSIU".

PIĘKNA, CUDOWNA OPOWIEŚĆ!!!!

Dobrze, że nikogo jeszcze w pracy nie ma bo tak się rozklejiłam, że cały makeup mi popłynął.
Ależ mi te hormony szaleją....

Ja też chciałam mieć bliźniaki, od razu dwójka za jednym zamachem i z głowy. Początki podobno sa trudne ale później z górki (podobno :-D). Ale jak pomyślę sobie że miałabym dwa takie skręcone urwisy jak mój syn to byłoby "ciekawie". Moja bratowa właśnie spodziewa się bliźniaków, termin ma na początek listopada :-)

reklama
Z bliźniakami nie jest lekko, bo wszystko trzeba robić podwójnie - karmić, przewijać, usypiać, ale plusy tez są ogromne - zawsze mają się z kim bawić, nie trzeba wymyślać jakiś cudów żeby zająć im czas bo zawsze coś wymyślą - no i poród jeden zamiast dwóch;) a jak się odpowiednio wychowa (bez przesadnej konkurencji)to żyć bez siebie nie mogą
Wcale bym się nie obraziła na dwójkę za jednym zamachem, chociaż u mnie w rodzinie jeszcze takich przypadków nie było. Byłoby ciężko ale dalibyśmy radę;)

Do góry