reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Digitalis- tez tak mysle, ze lepiej zeby byla przy mnie.
Susi- ja to tez czasem nie wiem ile wyplaty dostal m, czasem sie spytam ile mu zostalo po oplaceniu rach i tyle.Tez sie wszyscy dziwia jak to osobna kasa itp,mysleli ze to tylko tak przejsciowo jak zamieszkalismy razem, a po slubie sie zmieni.Ale nam tak dobrze.
No i m podlogi, szkoda ze tylko tam gdzie chodzil w buciorach!! po faktach domyje reszte.Ech faceci!!!!:tak:

reklama
Czesc Dziewuszki!
tynka27 trzymam kciuki!
Pojechalam jeszcze na wieczor kupic literki na sciane dla Martinka i sobie je poukladalam na lozeczku na razie (podanie do M o zawieszenie napisalam, teraz ustawowe 3 dni pewnie musze odczekac:-)) i tak sie na nie gapie i mi sie micha smieje.
U nas mamy 2 konta (no w sumie 3 bo jeszcze biznesowe): jedno gdzie ida moje pieniazki i to jest na zycie a co zostanie plus M jak pracuje to te pieniazki ida na drugie konto i sa na remont czy ekstra wydatki. A, ze ksiegowosc mam we krwi i ubostwiam finanse to ja sie wszystkim zajmuje. M jak ma jakis wiekszy wydatek to sie pyta tylko skad ma wziasc.
Ale staramy sie raz w miesiacu razem usiasc i przeanalizowac na co wydajemy, co nas w tym miesiacu czeka itd.
Oznak porodu u mnie ciagle brak, za to stopy mam jak balony i dlonie mnie bola jak codzien.
Ide cos robic z tym moim powerem bo szkoda dnia.
U nas niby snieg jest ale cieplo, ma byc 10 stopni nawet w tym tygodniu.

Ostatnia edycja:
Widzę że niedziela mija spokojnie, no chyba że po kryjomu się coś dzieje:tak:, ciekawe jak sobie radzi Tynka no i co z Mitrą??? Nie macie do niej nr telefonu???

Ja nadal walczę z przeziębieniem. Domowe sposoby nie zdają egzaminu, ani woda morska ani euforbium czy maść majerankowa - ledwo dycham. Ainach21 - m chciał mi kupić mucofluid, niestety jest na receptę :-(. Spróbowałam sulfanirolu - jedyny który działa mam nadzieję że dzidzi nie zaszkodzi ale biorę go ostrożnie tylko kiedy idę spać.

Cyśka - dzięki twoim postom zaczynam wierzyć że dzieci mogą być małymi aniołkami do tej pory była to dla mnie abstrakcja :-p

Coraz więcej tych fałszywych alarmów, ale jak zacznie się dziać to pewnie na forum zrobi się pusto bo po suwaczkach widzę że większość z nas ma terminy na pierwszą połowę lutego :tak:

Cyska, ciesze sie bardzo ze taka pelna zycia jestes i szczesliwa :))) widac spelniona matka jestes :)

A my na placu zabaw bylismy, jako tako Lepsza pogoda byla Tzn nie lalo i nie wialo niewiadomo jak wiec wyczolgalismy sie z domu wrecz :eek:
Nadinka zadowolona na maxa Wyszalala sie ja sie nalazilam a teraz maly mi tak w brzuchu fika ze szok :)

U nas pieniadz wspolny jest Mamy swoje konta wspolny dostep od poczatku naszej znajomosci D bardzo mi ufal i ja jemu i tak rozmawialismy na ten temat i wspolny mamy budzet Oboje nie narzekamy Kazdy wie ile jest za co jest placone i jestesmy zadowolenii :)

Zmykamy jeszcze zobaczyc bajke na canal plusie, zakochany wilczek czy jakos tak Mam nadzieje ze ladna bedzie :)

Ciao

Ostatnia edycja:
Mamy osobne konta ale głównie ze względu na fakt, że ja dużo kupuje na allegro i chce mieć osobne zestawienia i łatwiej mi tak się odnależć. Kasę mamy generalnie wspólną ale na 2 kontach, ja płacę kredyt, mąż resztę rachunków a jedzenie jak wypadnie i kto akurat ma. W pierwszej kolejności zawsze idzie kasa męża oczywiście;). On pilnuje terminów i płatności więc tak jest łatwiej. W zasadzie nie ma nigdy problemu jak ja wydam swoje na siebie i Nadię bo mój mąż generalnie nie lubi na siebie wydawać i nie czuje potrzeby, to raczej ja mu czasem coś zakupie przy okazji wypadu na zakupy ale On płaci za to za różne rzeczy do domu i tak sie kręci.
Zawsze wiemy ile mamy i ile możemy wspólnie wydać z tych 2 kont. Na wakacje odkładamy każdy od siebie ile uznaje za stosowne.

reklama
cyśka- kwitniesz kobieto :)
tynka- gratulacje!!!!

U nas wspólne konto, ja ogarniam wszystkie wydatki, mój mąż nie ma pojęcia o rachunkach, ile wydajemy na zakupy itd.

Do góry